Организирање на протест против сиромаштијата!

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би излегле на протест за спречување на продлабочувањето на сиромаштијата?

• Да, веднаш би прифатил...

Гласови: 106 56,7%
  • Не,за каква сиромаштија зборуваш?!...

Гласови: 27 14,4%
  • Не знам, ако се соберат доволно, можеби...

Гласови: 11 5,9%
  • Никогаш нема да успееме да се собереме и да го искажиме револтот!

Гласови: 43 23,0%

• Вкупно гласачи
    187
Нема тука јас не одлучувам или одлучувам ,и не можеш ти на мене да ми продаваш муда за бубрези за пазар и државен систем.Јас во МК имав директорско место ,овде си имам своја фирма ,ама сум реален и сочуствувам со мојот народ а не лечам комплекси со теории дека треба да се бркаат луѓе од работа,ја посра темава со партиски теории ,не се прави луд.Одговори ми еднаш на конкретно прашање а не како педерче бегаш од прашањата.
Си отишол поради тоа што ти пазарот така ти налагал во Шведска правиш повеќе пари. Тоа се правилата. Ти си играл по правилата на пазарот. А ако навистина сочуствуваш со `твојот народ` ќе им ја кажеш вистината и кој се правилата. Подобро Грдата вистина од шарени лаги и државни плати.
Не се бега од Гравитација кога и да е ќе паднеш.

Си отишол поради тоа што ти пазарот така ти налагал во Шведска правиш повеќе пари. Тоа се правилата. А ако навистина сочуствуваш со `твојот народ` ќе им ја кажеш вистината. Подобро Грдата вистина од шарени лаги и државни плати.
Абе ајде ти и гатач си бил ,знаеш зашто сум дошол овде а .Потекнувам од работничко семејство сам сум се изборил за све во животот ,моите ништо немале да ми дадат.???? Кои се правилата а ?? Знаеш ли ти колку Македонци сум примил овде ,сум и помогнал за работа и живеат овде а?? Знаеш ли зашто увезувам македонски производи кои се поскапи од полски или естонски а ??? Знаеш ли дека 2001 ва отидов на прва борбена линија да си го одбранам својот народ наместо овде да топлам газ и заработувам пари а?? Ништо ти не знаеш.Вистината е дека на нашиот народ му ја цицаат крвта за да една група лопови си обезбедат 20 генерации однапред ,крвници.
Македонците како и сите луѓе на светот имаат право на работа и достоинствен живот , само такви како тебе што ништо не стекнале сами во животот им ја крадат иднината и среќата.

Знаеш ли зашто увезувам македонски производи кои се поскапи од полски или естонски а ???
\.
Ги познаваш луѓето и им веруваш повеќе. Т.е. имаш подобра бизнис комуникација(јазик култура) и доверба. Ги познаваш приликите на македонските пазар подобро од полскиот и естонскито. Го познаваш квалитето на МК производите и методите на производство. А и шанса за повеќе контакти со роднини и блиски личности од МК кој ти создаваат задовлостово и те исполнува а и шанса почесто да патуваш во МК. Или се работи за чист `патриотизам`?

Знаеш ли зашто увезувам македонски производи кои се поскапи од полски или естонски а ???
\.
Ги познаваш луѓето и им веруваш повеќе. Т.е. имаш подобра бизнис комуникација(јазик култура) и доверба. Ги познаваш приликите на македонските пазар подобро од полскиот и естонскито. Го познаваш квалитето на МК производите и методите на производство. А и шанса за повеќе контакти со роднини и блиски личности од МК кој ти создаваат задовлостово и те исполнува а и шанса почесто да патуваш во МК. Ако е разликата мала и јас би го направил тоа чисто од бизнис побуди. Или се работи за чист `патриотизам`?

\.
Ги познаваш луѓето и им веруваш повеќе. Т.е. имаш подобра бизнис комуникација(јазик култура) и доверба. Ги познаваш приликите на македонските пазар подобро од полскиот и естонскито. Го познаваш квалитето на МК производите и методите на производство. А и шанса за повеќе контакти со роднини и блиски личности од МК кој ти создаваат задовлостово и те исполнува а и шанса почесто да патуваш во МК. Ако е разликата мала и јас би го направил тоа чисто од бизнис побуди. Или се работи за чист `патриотизам`? Како например Хеленик Петролеум или Банк оф Гресе што инвестира во МК?

Абе ајде ти и гатач си бил ,знаеш зашто сум дошол овде а .Потекнувам од работничко семејство сам сум се изборил за све во животот ,моите ништо немале да ми дадат.???? Кои се правилата а ?? Знаеш ли ти колку Македонци сум примил овде ,сум и помогнал за работа и живеат овде а?? Знаеш ли зашто увезувам македонски производи кои се поскапи од полски или естонски а ??? Знаеш ли дека 2001 ва отидов на прва борбена линија да си го одбранам својот народ наместо овде да топлам газ и заработувам пари а?? Ништо ти не знаеш.Вистината е дека на нашиот народ му ја цицаат крвта за да една група лопови си обезбедат 20 генерации однапред ,крвници.
Македонците како и сите луѓе на светот имаат право на работа и достоинствен живот , само такви како тебе што ништо не стекнале сами во животот им ја крадат иднината и среќата.
Тешки глупсоти тресиш... Демек ние можи да имаме скапи производи ама ако имаме едно 1000 патриоти како тебе извозот ќе процвета ? Абе ајде стига со такви глупости...

Викаш да не ги бркаме административците што не исцедија даночно до гола кожа а ти си во Шведска и не плаќаш даноци тука ? Така а ? Да дадеме да се гласа на дијаспора можи ќе си изгласате субенции за авио-билетите и после ние ќе го платиме цехот... Ако ти пука поќе за Македонија одколку за твојот интерес што не земеш тука да отвараш фабрики и да вработуваш луѓе ? Или не, полесно е во Шведска да заработиш? Ништо штетно нема во тоа што го правиш - егоистично како буквално секое човечко суштество се трудиш да извадиш максимум од животот и сите треба да го прават тоа.

Она што не треба да го правиш е да ни кажуваш нас плаќачите на сметката (буџетот) како треба треба да ги трошиме парите. Дали ни требаат повеќе вработени на државно оти ти мислиш дека тоа е фер или помалку... Едноставно немаш морално право да кажиш како треба оти не ја плаќаш сметката.

Да сигурно е слатко и фино сите во Македонија да се вработат на државно и да земаат високи плати, ама што кога ќе дојди ММФ и ќе излезат 100.000 луѓе на улица и се почни да гори ... Ти лично нема да бидиш засегнат ни од протестите ниту пак од дебелите даноци што ние тука ќе треба да ги плаќаме.

Ако сакаш да има многу вработени во Македонија, спаковај ги куферите и еврата, дојди тука отвори фабрика, плаќај даноци и после кажи (ама и плати) за повеќе администрација.

Тешки глупсоти тресиш... Демек ние можи да имаме скапи производи ама ако имаме едно 1000 патриоти како тебе извозот ќе процвета ? Абе ајде стига со такви глупости...

Викаш да не ги бркаме административците што не исцедија даночно до гола кожа а ти си во Шведска и не плаќаш даноци тука ? Така а ? Да дадеме да се гласа на дијаспора можи ќе си изгласате субенции за авио-билетите и после ние ќе го платиме цехот... Ако ти пука поќе за Македонија одколку за твојот интерес што не земеш тука да отвараш фабрики и да вработуваш луѓе ? Или не, полесно е во Шведска да заработиш? Ништо штетно нема во тоа што го правиш - егоистично како буквално секое човечко суштество се трудиш да извадиш максимум од животот и сите треба да го прават тоа.

Она што не треба да го правиш е да ни кажуваш нас плаќачите на сметката (буџетот) како треба треба да ги трошиме парите. Дали ни требаат повеќе вработени на државно оти ти мислиш дека тоа е фер или помалку... Едноставно немаш морално право да кажиш како треба оти не ја плаќаш сметката.

Да сигурно е слатко и фино сите во Македонија да се вработат на државно и да земаат високи плати, ама што кога ќе дојди ММФ и ќе излезат 100.000 луѓе на улица и се почни да гори ... Ти лично нема да бидиш засегнат ни од протестите ниту пак од дебелите даноци што ние тука ќе треба да ги плаќаме.

Ако сакаш да има многу вработени во Македонија, спаковај ги куферите и еврата, дојди тука отвори фабрика, плаќај даноци и после кажи (ама и плати) за повеќе администрација.

Никако не ви ја сфаќам логиката. Од една страна кукате зошто нема инвестиции, кај се нашите од странство да инвестираат, од друга страна ги ругате зошто таму живеат. Ај погоди зошто?! Оти тука е многу убаво затоа.

Чукнете ја главата малку. Размислете добро. Даноците што се собираат не е причина некој да го етикетирате како патриот или не. Како се трошат тие пари те прават патриот или не. За кич, за споменици, за опремување на кабинети, луксузни возила, тоа те прави патриот или не. Место да се инвестира во инфраструктура, здраство, образование и да се грижиш за народот.

И гледате на што се се сведува? На ебани препукавања меѓу самите форумџии. Кој да испадни попаметен и „поатрактивен“ во размислувањата и ставови изградени од „знаењата“ на некое квази експертче со никаква допирна точка со реалноста.

Можеме до 2015 да полемизираме на темата каква ни е државната администрација. Но едно е факт = Македонија е социјална земја!

Кастрење на администрација - ДА, но оние сите партиски војничиња што седат дома и земаат плата.

И врапчињата знаат како треба да се излези на крај со земјава, сите знаеме каде треба да се инвестира. Но нема такво нешто. Зошто? Заради политичката волја на поединци ете затоа.

Тоа е и целта на темава! Пробудување на свеста кај младите интелектуалци. Протестот постои, гласот постои! Имаме моќ, имаме медиуми, имаме начин на проширување на мислата и се разбира се што ни треба е единство!

И врапчињата знаат како треба да се излези на крај со земјава, сите знаеме каде треба да се инвестира. Но нема такво нешто. Зошто? Заради политичката волја на поединци ете затоа.

FacePalm.jpg

Јас си одам за некој луѓе...нема надеж...Македонијо, лесна ти земја :music5::pop:

Забавувајте се со Велија додека ве јадат буџетските паразити а ако ви е се плаче и или ви се протестира ќе ви дадат некое социјално бенефитче и ќе ви ја затна муцката за кратко. Живајте си го социјалниот сон и мислете дека сте Шведска ама со БДП/капита од 9.500 долари наспроти Шведскиот од 40.000 :salut:

Никако не ви ја сфаќам логиката. Од една страна кукате зошто нема инвестиции, кај се нашите од странство да инвестираат, од друга страна ги ругате зошто таму живеат. Ај погоди зошто?! Оти тука е многу убаво затоа.

Чукнете ја главата малку. Размислете добро. Даноците што се собираат не е причина некој да го етикетирате како патриот или не. Како се трошат тие пари те прават патриот или не. За кич, за споменици, за опремување на кабинети, луксузни возила, тоа те прави патриот или не. Место да се инвестира во инфраструктура, здраство, образование и да се грижиш за народот.

И гледате на што се се сведува? На ебани препукавања меѓу самите форумџии. Кој да испадни попаметен и „поатрактивен“ во размислувањата и ставови изградени од „знаењата“ на некое квази експертче со никаква допирна точка со реалноста.

Можеме до 2015 да полемизираме на темата каква ни е државната администрација. Но едно е факт = Македонија е социјална земја!

Кастрење на администрација - ДА, но оние сите партиски војничиња што седат дома и земаат плата.

Тоа е и целта на темава! Пробудување на свеста кај младите интелектуалци. Протестот постои, гласот постои! Имаме моќ, имаме медиуми, имаме начин на проширување на мислата и се разбира се што ни треба е единство!
Не ги ругам странците и печалбарите... Туку концептот на representation without taxation. Како што виде мислам дека многу паметно и добро е што човекот живее во странство. Само тврдам дека не е праведно да одлучува за цех кој не го плаќа.

Треба и знаење и концизни барања.

Каков е тој протест против сиромаштија?! Ова се брат без навреда, детски муабети.

Да ми речеш протест против партиски беспотребни вработувања, апсолутно прифаќам.
Протест да се намалат некои давачки, даноци итн.
Протест да се намали буџетот и да не се задолжува државата, да се прекунат сите безсмислени трошоци.

А не протест колку да се протестира, како некои ретардирани земјоделци шо не си ги продале доматите и некој им е крив. Па кој те еба бе, ти си одлучил, ти си го произвел, слободен ти е пазарот продавај го.

Кажи ми ти мене шо државата прави или не прави за да ја создаде „сиромаштијата“, па да протестираме, вака инфантилен муабет.

Треба и знаење и концизни барања.

Каков е тој протест против сиромаштија?! Ова се брат без навреда, детски муабети.

Да ми речеш протест против партиски беспотребни вработувања, апсолутно прифаќам.
Протест да се намалат некои давачки, даноци итн.
Протест да се намали буџетот и да не се задолжува државата, да се прекунат сите безсмислени трошоци.

А не протест колку да се протестира, како некои ретардирани земјоделци шо не си ги продале доматите и некој им е крив. Па кој те еба бе, ти си одлучил, ти си го произвел, слободен ти е пазарот продавај го.

Кажи ми ти мене шо државата прави или не прави за да ја создаде „сиромаштијата“, па да протестираме, вака инфантилен муабет.
За правење прави. Само треба да се протеситрат против сите регулаторни комисии кои создаваат мегамонополи на енергетскиот пазар и ние го кркаме стапот. Ако нема такви комисии ке има силна конкуренција барем нема да плаќаме еден куп пари над берзанските цени на енергијата како што плаќаме сега..: Значи протест да ама не против сиромаштија туку против регулација оти тие се едно те исто. И да има нерегулиран монопол некое време за многу брзо ќе влези капитал во секторот и ќе имаме ефтина енергија...

Најдобар пример против што да се протестира е државниот монопол на Мобимак на времето кога плаќавме 1.5 евро за минута... Се ослободи пазарот и плаќаме ништо на ВИП. Истото треба да се случи со енергијата

Стварно без везе ова, као да повеќето од нив сакале да напуштат се што имаат тука.

Заради политичката волја на поединци ете затоа.
Јбг, ради такви не се продаде ниту Охис на турците па сега ќе продужи со генерирање загуби и неисплата на плати. А турските претставници биле сериозни ама кај нашите бил проблемот (некои терсене процедури). Иако е во дискусија, пак е дел од проблемот зошто никој не сака или не може да вложи во државава. И дел од проблемот зашто нема ДСИ според планираното.

Ги познаваш луѓето и им веруваш повеќе. Т.е. имаш подобра бизнис комуникација(јазик култура) и доверба. Ги познаваш приликите на македонските пазар подобро од полскиот и естонскито. Го познаваш квалитето на МК производите и методите на производство. А и шанса за повеќе контакти со роднини и блиски личности од МК кој ти создаваат задовлостово и те исполнува а и шанса почесто да патуваш во МК. Или се работи за чист `патриотизам`?
Вреѓаш животиња на автар , 5 пати попаметно од тебе.Луѓето ги запознав пред 4 години во кои само двапати стигнав да одам во РМ,и сега што правиме бе прч????? И ако ти кажам Полска ЕУ + транспорт поевтин?? Што правиме ако ти кажам дека пред 7 години човек кој го пратил еден мој другар ,прв пат го гледам во живот,го качив во кола го земав со мене овде ,2 години живееше кај мене во стан работа му најдов ,сега си ја повлече и жена му и децата и тука се средија.Знаеш ли колку Албанци се така дојдени овде???? Не знаеш ,твојот копитарски себичен алчен мозок не може да разбере некои работи.Не знам зашто си дозволувам да се навлекувам и коментирам дегенски постови од тебе ,му ја усравме темата на човекот.Сега ке излезе дека глумам месија на форумов .........идиот.За патриот да или не кажи ти ,под чија сукња цмиздреше 2001ва додека јас бев на прва борбена линија.

--- надополнето ---

А ти бе серко ,ако ти пратам на пп изводи и ако видиш дека плаќам даноци и придонеси и во РМ затоа што фирмата ми е мешовита ,дали ке ги изедеш сите гомна што ги исра во твојов пост????? Ама да се снимаш со камера во кенеф и да покажеш овде да те видат сите.ИМАШ МОРАЛНА ОБВРСКА СЕГА

Љубоморни гниди ,каде видовте во моите постови дека ви ја пропагирам Шведска .Ако го дадов моето мислење за јак и независен синдикат како форма преку која народот ке може да си ги одствари своите права ,и во тој контекст спомнав искуство од Шведска не значи одма да ми се нафрлите и да ми лепите етикети секакви.Јас имам фамилија во Македонија ,ке дојде ден кога ке се вратам ,ниедна држава во светот не може да ми биде помила од Македонија и мојот народ.Намерата ми беше да допринесам нешто со мојот начин на размислување користејки го и своето какво такво искуство ,а не да се лингурам овде демек во Шведска сум и глумам покондурен опинок, како што некој сака да ме представи.Скопско дете сум ,потекнувам од една од најстарите скопски фамилии ,нема потреба да лечам комплекси со странство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom