Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Доколку rise bar- oт го подесиш на напред неговата елевација фактички ќе биде 0 степени. Зарем не ?

Теоретски да. Но тогаш ја губиш геометријата на велосипедот и рацете ти одат премногу напред, односно целото тело оди напред и центарот на тежата се рефрла на сосема друга точка на велосипедот што и не е некоја многу добра работа. Пред се за управување :wink:

Јас цел распуст возев точак.Пред 5 дена имав незгода со мојот точак.Мајка ми ми го зема точакот и не ми го дава више.Ми вика дека доста ми било.И плус сеа се спремам за напорната година.И више неам точак и не ни возам.Само гледам на ЈуроСпорт.

многу возам точак многу...
секој ден идам до езеро и назад..тоа во велес..:smir:

Јас цел распуст возев точак.Пред 5 дена имав незгода со мојот точак.Мајка ми ми го зема точакот и не ми го дава више.Ми вика дека доста ми било.И плус сеа се спремам за напорната година.И више неам точак и не ни возам.Само гледам на ЈуроСпорт.

Истото се случи и кај мене откако се утепав на тој бмх-от...Сеа нема точак до наредна недела,а наредна недела школо.Тоа е...

album.php

album.php

album.php

album.php

http://www.facebook.com/album.php?aid=18201&id=1647279836&saved#/photo.php?pid=447756&id=1647279836

DSC00407.JPG
album.php

30mmg5f.jpg

20uogec.jpg

rmicdk.jpg

xfvp1y.jpg

сликите се од мојот точак кој е купен пред година дена
го купив за 13,000 денари од ктм(имаат продавница на партизанска) и многу добро ме служи
до сега имам фрлемо добри 100 евра(6,000 денари) за поправки и тоа
- 2 задни мењачи
-гуми(надворешни и внатрешни)
-рачки за воланот
-и нови железни педаљи

на кој му требаат информации за делови и тоа оригинални како и за цени на вакви и други видови на точаци нека праша слободно

ja bi sakal da go prodadam moeto tocace ts moze i zamena za road bike ako ima nekoi zainteresiran neka kaze

http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO

Вчера го пронајдов програмот и топло го препорачувам на секого кој активно вози велосипед.
Откако го подесив според назначеното денеска извозив 30км со просечна 23,5 км/х низ град.:vozbud::vozbud::vozbud:

порано возев многу велосипед кога бев детенце :pipi: сега поретко, немам време ова она и го запрепоставив велосипедот

Колку отприлка одат 2 мазни гуми за велосипед. Некои обични не мора да се Мишелин, Schwalbe и сл.

ja zemav top gumi od ciklo dvete mi iskocija 1100 ama stvarno ubava guma a mislam i poevtini deka ima

Колку отприлка одат 2 мазни гуми за велосипед. Некои обични не мора да се Мишелин, Schwalbe и сл.

за 450 денари една можам да ти препорачам да си купиш во ктм на партизанска многу се добри + и многу полесно се вози со нив

За коли знам дека се за никаде, после 2 години се распаѓаат како пластика. На точок вчера пробав и малку се подобри мада ништо посебно затоа се и толку ефтини (300 ден комад). Кенда и Schwalbe што сум возел се сепак подобри и подобро лепат за асфалт.

neznam ti vikam ja za ovie za 550 so gi zemav prezadovolen sum pa sea znaes kako e kolku pari tolku muzika i zavisi kolku si spremen da daes

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom