Опрема за DJ

• Креатор на темата Креатор на темата junksound
  • Време на започнување Време на започнување

junksound

KILL Iluminate's
Член од
16 јули 2010
Мислења
133
Поени од реакции
9
поздр сакам да купим инструменти или алатки за дј што треба да купим може да ми кажете сите алатки што треба да ги купим и ако може со линк каде можам да ги нарачам од интернет фала се најубаво :smir::smir:

тоа зависи од неколку фактори :)
каков дј сакас да бидеш , на што ќе пушташ музика (винил,цд или мп3 )
и многу е битно до колку пари планираш да инвестираш во опрема :)

тоа зависи од неколку фактори :)
каков дј сакас да бидеш , на што ќе пушташ музика (винил,цд или мп3 )
и многу е битно до колку пари планираш да инвестираш во опрема :)

сакам да бидам дј на теchhouse музика,,сакам да пуштим со лаптоп миксета и што треба друго да имам,а за овие (винил,цд или мп3 )не знам што е полесно :toe: и не сакам да инвестирам многу зошто почетник сум евтино несто :wink: ФАЛА ПОЗД.....

ок
Значи прво ти треба лаптоп ( колку е појака конфигурацијата толку подобро :))
следно ти треба дј-контролер јас би ти препорачал 1 или 2 овие се релативно ефтини ( во споредба со другите) и имаат многу добри оцени од корисниците, но доколку парите не се проблем 3 :)
следно ти се слушалки тука имаш голем избор тд тоа сам одлучиси
а заборавив дека ти треба и специјален софтвер (traktor, VDJ и слично)
и на крај најбитнот да имаш доволно мп3 кој ќе ги пушташ (е тоа со афторски права незз како иде, ама кај нас тоа не преставува некој проблем)
Јас сметам дека ова е доволно за почеток, а понатака можеш да земаш и дополнителна опрема :Р како миди контролери , процесори и слично
може да сум заборавил некој ситни работи (кабли, конвертори , зкарти и слично) но за тоа со некој поупатен во темава
:)

Боље на УСБ да си става па ти, ем поише му собира ем може да мења. Али ако више сака, нека земе на винил, наједноставно најевтино најлесно му е.

Е де конзола со мп3 каква шо сакав да купам најефтино ми глеаше со усб или картици 250 евра... ама тој US Blaster некако не ме бендиса и така остана не зедов нишо :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom