Online игри за заработка на пари

Член од
22 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
6
Не сум искусен со online игрите што ги има.Имам слушнато дека на Амазон имало некои како игри што се играат, се решавале некои задачи и со тоа се собирало нешто како поени или пари и тие пари можеле да се искористат за да се купи нешто од е-продавниците.
Има некој некакво искуство со ова и што како оди..нешто линк ако можете да ми дадете или да ми препорачате некоја ваква страна.
Однапред Ви благодарам! :)

B

Besy

Гостин
Дане мислиш на amazon mechanical turk (mturk)? На овај сајт работиш некои мали работи за кои добиваш пари кои можеш да ги искористиш на амазон.:) Јас имам заработено $40 долари од овде и работите што ги порачав од амазон стигнаа.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
6
Дане мислиш на amazon mechanical turk (mturk)? На овај сајт работиш некои мали работи за кои добиваш пари кои можеш да ги искористиш на амазон.:) Јас имам заработено $40 долари од овде и работите што ги порачав од амазон стигнаа.
Па да, такво нешто..а како функционира? треба нешто регистрирање и се останато.. ? Помош ако може :)

B

Besy

Гостин
Најпрво треба да се регистриташ, а после ке почниш да работиш. Еве како функционира!

Некој на кого му е потребно нешто прави оглас за вработување
>>>
Доколку имаш квалификации за задачата ја работиш
>>>
Чекаш да ти биде потврдена изработката на задачата и добиваш пари
>>>
Парите ги префрлаш на амазон и си купуваш нешто:).

Има задачи кои даваат по $0.01, а има некои од по $20.00. Доколку почнуваш ти предлагам да работиш задачи за пополнување на анкети бидејќи е прелесно и не се малце платени.:)

Кога сме кај заработувањето на интернет тука се и freelancer сајтовите и сајтовите како fiverr. Доколку сакаш да работиш на сајтови како фивер имам линк во потпис (на првите 100 регистрирани им давват бесплатно рекламирање на првите 3 гигови):)

Член од
22 јуни 2010
Мислења
57
Поени од реакции
6
Најпрво треба да се регистриташ, а после ке почниш да работиш. Еве како функционира!

Некој на кого му е потребно нешто прави оглас за вработување
>>>
Доколку имаш квалификации за задачата ја работиш
>>>
Чекаш да ти биде потврдена изработката на задачата и добиваш пари
>>>
Парите ги префрлаш на амазон и си купуваш нешто:).

Има задачи кои даваат по $0.01, а има некои од по $20.00. Доколку почнуваш ти предлагам да работиш задачи за пополнување на анкети бидејќи е прелесно и не се малце платени.:)

Кога сме кај заработувањето на интернет тука се и freelancer сајтовите и сајтовите како fiverr. Доколку сакаш да работиш на сајтови како фивер имам линк во потпис (на првите 100 регистрирани им давват бесплатно рекламирање на првите 3 гигови):)
Како да изберам анкета ?

B

Besy

Гостин
Во полето за пребарување ке пишеш surveys :).

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Za mesec dena kolku pari se pravat ???

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Зависит колку работиш, има безброј работи кои можеш да ги извршиш но не се сите исто платени.
отприлика ете дневно ти колку прајш и колку време работиш

B

Besy

Гостин
отприлика ете дневно ти колку прајш и колку време работиш
Вејќе подолго време не работам. Ке земам еден пр
Изработени задачи: 23
Потврдени и исплатени: 19
Одбиени (лошо сум ги изработил): 4
Заработка: $4.21
Но не се занимавам со ова сериозно, можеш да заработиш и повеќе.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Вејќе подолго време не работам. Ке земам еден пр
Изработени задачи: 23
Потврдени и исплатени: 19
Одбиени (лошо сум ги изработил): 4
Заработка: $4.21
Но не се занимавам со ова сериозно, можеш да заработиш и повеќе.
:) а постои некое видео кое ке ме насочи шо како треба конкретно да прам т.е чекор по чекор
зш англискиот ми е слаб и ова мора ли да купиш од Амазон или мојш да ги подигниш како пари

B

Besy

Гостин
:) а постои некое видео кое ке ме насочи шо како треба конкретно да прам т.е чекор по чекор
зш англискиот ми е слаб и ова мора ли да купиш од Амазон или мојш да ги подигниш како пари
Мора да купиш од амазон, а за да ги префрлиш треба да си од земјите(немам проверено ама мислам дека е вака,ке проверам) подржани од амазон.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Мора да купиш од амазон, а за да ги префрлиш треба да си од земјите(немам проверено ама мислам дека е вака,ке проверам) подржани од амазон.
Битно мојш да ги искористиш париве ако не во кеш тогаш во производи :)
--- надополнето: 20 мај 2012 во 21:25 ---
Еве еден туторијал

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
А коа ќе си го порачаш од амазон ќе треба ли картица од банка да имаш или нема врска и колку плаќаш во пошта за него ?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Можеш да работиш од Македонија и ке ти стигнат производите во Македонија ?

Kajgana Shop

На врв Bottom