Односите на македонската заедница со властите во Австралија по македонското прашање

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Македонија додека не изгради здраво ткиво во Австралија нема што да бара признавање или пак партнерство од Австралија. Сето ова е залудно напишано и кажано кога нашите таму не се грижат за интересите на Македонија. Знам многу Македонци кои гласаа против кралицата и сега се тупаат в гради дека ќе успеат да издејствуваат признавање. Нека не се залажуваат ниту себе, а Бога ми ниту нас овде дека тоа би успеало. Со тамошните Македонци е многу тешко да се комуницира. Тие се` знаат, се` можат, се` зависи од нив, ама не сакаат ништо да направат, туку напротив. Според нив, некој мора да ја среди работата за нив, за после на раат да можат да се „колат“ додека докажуваат кој ја средил работата. Видете, секој си гледа за себе. Доколку сакаме признавање ќе си гласаат нашиве Австралија да си биде во КОМОНВЕЛТ - от и ќе си ќутат, а да не се прават фраери како јужниве. Интересите на државата треба да им бидат пред личните интереси, не за нив, ами за нивните внуци. Нашиве таму се распашан банда. Тамам ќе помислам има надеж за нив, тие ме бомбардираат со уште поголема глупост. Коцкакабана не им е рамен!

Смачено ми е препукување кој што треба да направи, а никој да не прави ништо!

Under the new contract, the Australian Macedonians and their friends in the Australian parliament, in the media and in the public policy community expect genuine support for community capacity building, strong political representation and a solid commitment to rapid advancement of Australia-Macedonia relations. The good news is that almost 99% of federal MPs support closer relations between Australia and Macedonia and do not have a problem with Macedonia's constitutional name. This is something worth celebrating.

Како да не било вредно да се слави.

Смешно е дури!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom