H
Hip.Hop_MKD
Гостин
У Хром семафорите не работеа и во поголем дел од Карпош и ЃП сабајлево.
Хром стандард не си работат.У Хром семафорите не работеа и во поголем дел од Карпош и ЃП сабајлево.
А можеби казните не важи за оние што имаат BMWОва е старо. Знам за камериве што се поставени на одредени места со цел да снимаат прекршоци.
Но овие што ќе ги ставаат сега на семафориве поинаква намена ќе имаат![]()
Незнам, можеби... не спаѓам јас во таа група на граѓаниА можеби казните не важи за оние што имаат BMWинаку најчесто казнуваат оние голфови LoL
Можеби демек европски стандард да биде и да го прелаже европска комисија дека имаме камериНезнам, можеби... не спаѓам јас во таа група на граѓани
Море тие со голф најдобро си поминуваат
Инаку еве за тоа што велев дека камерите нема да снимаат прекршоци.
http://www.mtm.mk/index.php/features/2012-12-30-11-59-30/47-2013-01-29-17-39-38/2510-2013-09-11-14-16-12
Не ми е јасно зашто ќе ги поставуваат тогаш, штом ќе бидат искучени![]()
108 sekundi potocnoТие на битпазар иделе до 100 и кусур,можеш комотно да си ја прочиташ војна и мир,и па ќе ти останат 10 секунди![]()
1. според ова при брзина од 50 км/час (колку што е дозволена во град) се запира за 19м ... ако си на 5 м од семафорот и во тој момент се затвори семафорот, што ќе направиш? ќе застаниш на спротивната страна од семафорот или ќе поминиш на црвено?1. Нема да се залетуваш и повеќе ќе внимаваш...впрочем се знае во урбана средина која е брзината,а таа дава можност на време да застанеш и
2. Во Скопје нема да се погодиш на раскрсница каде од едната страна ќе нема возила,а од другата цела колона....тоа се случува само кога едно човече во плаво-зелено(елек) го регулира сообраќајот.
Гледај ги семафорите за пешаци на другите семафори од раскрсницата.Откако ќе се затвори семафорот за пешаци, имаш 5 секунди пред да ти стане црвено и тебе1. според ова при брзина од 50 км/час (колку што е дозволена во град) се запира за 19м ... ако си на 5 м од семафорот и во тој момент се затвори семафорот, што ќе направиш? ќе застаниш на спротивната страна од семафорот или ќе поминиш на црвено?
http://www.flashscience.com/motion/stopping_distance.htm