Нова Балканска Војна на повидок!?

• Креатор на темата Креатор на темата Марс
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Dzish напиша:
Абе каква војна... Србите можи се патриоти и не се даваат, ама ние... Ке се продадеме за пари бре еј тоа да ви е јасно. Едноставно без ни еден куршум ке не купат и чао. Не треба многу за нас. Продадени души сме ние. А ова со филмовите... Не се секирајте ако има голема Албанија ке има без војна. Така да гарант нема да има војна.
bas patrioti:) aj plsss .da bea nekoj faktor nece bese do ova tuku gi sednaja ovcarcinja na dedinje im dadoja palati , ubav zivot lagoden:) sto ke im teknese pravea za srbija i drzava bas gi zabole.neznaea koj im e grbot koja ime himnata.sega e kasno decko.:)kasno stize janko na kosovo.sos to go tvrdis toa deka kene kupat ? mislis ako ti ke spies i mirno kese suncas i bas te zabole za drzavata ,nekoj drug ce spie vo rovovi ce ja brani tatkovinata ,dedovinata , majcinstvoto .zasto nema nisto posvetlo od toa.nutu peda zemja makedonska nema lesno da se dade.i vprocem nas nie vo prilog vojna .da e do mene uste utre neka pocne.makedoncite nema sto da izgubat, mozat samo da dobijat.

Ај доста е, кој сака вакво или такво сценарио, нека си го напише и правец Холивуд по филмски студија. Таааддааам "Балканолипса СЕГА!", уште и предлог ви давам. Се сеќавам додека бев средно, еден напален тип од другите класови си пишуваше нешто по тетратките. Еден ден соучениците негови му ги открија "сценаријата". Леле, не знам како да ви опишам... ние само телевизија и филмови гледаме(прајме), така да... темава слободно може да ја затвориме а?

Elemag напиша:
Калпазан,
Аз никога ник'де не с'м казал, че с'рбите нјамат право на самоопределјане. Всеки нормален здравомислешт човек може и трјабва да се самопредели. В Канада имах един пријател косовар и като говорихме за нештата на Балканите и албанците - тој ми каза "един народ - една д'ржава", докато ние тук от един народ направихме две д'ржави - Б'лгарија и Македонија. Така че в'прос на време е Косово а нај-веројатно и не малка част от Македонија да се анексира от Албанија.
Тук вече е нашата ролја - на Б'лгарија, заштото ние нашата си земја на албанците нјама да дадем. Ние с'што имаме големи проблеми с Европејскија с'јуз, не мога да кажа че живеем кој знае колко по-добре от преди , но има перспектива, има в'зможности за развитие. В тоја смис'л усилијата на Б'лгарија от крај време са били за п'лна интеграција на Македонија в НАТО и Европејскија с'јуз, заштото тогава албанскија сепаратиз'м става безпредметен. В Б'лгарија имаме голјамо турско малцинство но се опитваме да ти интегрираме по всјакак'в начин, докато албанците в Македонија имат една единствена цел да се отделјат.
Колкото до езика от времето на Св. Кирил староб'лгарскијат е признат за ц'рковен език, както и сега б'лгарскијат е единственија славјански език, на којто се говори официално в Европејскија с'јуз и се пише на Кирилица.
Много скоро в Македонија наистина ште настане време разделно и всеки ште трјабва да се самоопределја. Албанците знам какво ште изберат, не с'м сигурен обаче, така наречените "македонци" какво ште направјат!
Времето ште покаже да ли с'м писал глупости или не.
:):pos2: alooooo ejjjj makedonci i bugari nese eden narod .razlicni smeee mozes da svatis deka vie ste tataro mongoli doseleni na balkan a nie sme makedonci avtohtoni .aj bugarska shkola:)gebelsova.:pos2:

Потенцијал за Балкански конфликт постои како што постоел секогаш.Кључот за војната и мирот го имаат САД, Русија и Србија. Независно Косово дефинитивно не е добра опција за Македонија затоа што тоа значи легитимација на промената на границите во Европа прв пат после Втората Светска Војна кога на нас Македонците ни беше оневозможено обединувањето со нашите браќа во Пиринска и Егејска Македонија. Во моментов ние не сме ниту објект ниту субјект кој што може да се спротистави. Систематски се работеше на убивање во поим на Македонскиот национализам и на убивање на волјата за самостојна држава преку инсталирани и потплатени политичари, новинари, медиуми, неваладини организации, странски донатори и сл. Аранутите познати по својот кукавичко поданички карактер се добро позиционирани и играта ја играат преку своето лоби и благодарејќи на фактот што секогаш и Британците и Американците и Германците имале за цел разбивање на Словенската маса на Балканот која секогаш интимно е врзана за Русија и Русите како заштитници на Словените. Одтука Македонија ја чека истата судбина што ја доживува Србија, а тоа е поделба и распад. Моментално од соседните држави Бугарија е во најдобра позиција и нејзината улога во Македонија ќе јакне. Најверојатно едно од сценаријата кое што и Британија и Америка ќе го поддржат, а Европа таа блудница Вавилонска со задоволство ќе го прифати е поделба на Македонија помеѓу Голема Албанија и Бугарија. Затоа време Македончето ќе го живее својот сон за подобрата и посветлата иднина што НАТО и ЕУ ќе ни ја донесат, за подобрите вредносни критериуми и за КАЛИМЕРО Американците и Европјани. И БИ ТАКА ...

Е је*ига не можам да се воздржам. Какви словени сме ние? Кога на Русија ја заболел гзот за нас? Мислам дека вакви полемики долго се воделе и се знае што е одговорот: Русија не била никогаш тука за нас кога ни била најпотребна. Се дури се чуствуваме како "Словени" што треба да ги спаси Големиот брат Русија ни се е*а мамата на сите. И уште еднаш олабавете. Аман!!! http://www.mycoolclips.com/?v=d33648...c7f01c88e3c814

Vujche напиша:
Е је*ига не можам да се воздржам. Какви словени сме ние? Кога на Русија ја заболел гзот за нас? Мислам дека вакви полемики долго се воделе и се знае што е одговорот: Русија не била никогаш тука за нас кога ни била најпотребна. Се дури се чуствуваме како "Словени" што треба да ги спаси Големиот брат Русија ни се е*а мамата на сите. И уште еднаш олабавете. Аман!!! http://www.mycoolclips.com/?v=d33648...c7f01c88e3c814
se soglasuvam so tebe:toe: takva e realnosta za zal.dane zaboravime deka tuka i islamskiot fundamentalizam sto se javuva vo kosovo i albanija.ke pocekame ke vidime kako ke se odvivaa rabotite.toa e mnogu odamna kazanoza podelba megju albanija i bugarija.:pos2: zarem nie ke spieme:)ili ce izcezneme.debilstina :ban?:

Друже против исламскиот фундаментализам и др. слични појави имавме шанса да возвратиме. Го гледав Васко Ефтов на Канал 5, со неговата емисија за вахабитите и Нови Пазар. Во емисијата имаше еден млад разузнавач мислам дека беше Босанец или така нешто. Рече: Вие во Македонија сите знаевте и за оружјата и за фундаменталистите што се префрлаа преку вашата територија, и покрај се ништо не превзедовте. Поентата ми е: Друже, за пари и "најголемиот" Македонец ќе се продаде. Не го ставив за џабе најголемиот во наводници, мислам дека се разбираме, така да било каков коментар на тој збор би бил излишен.
BTW можеби немаше да исчезнеме ако тогаш кога тргнавме на парламентот, не не запреше Борис и шо ти јас знам кој таму некој полициски генерал, и ние ко неписмена раја се разбегавме дома. Жално но вистнито. Оттогаш, мислам дека треба да се отрезниме, ама на вистинскиот начин.

Vujche напиша:
Друже против исламскиот фундаментализам и др. слични појави имавме шанса да возвратиме. Го гледав Васко Ефтов на Канал 5, со неговата емисија за вахабитите и Нови Пазар. Во емисијата имаше еден млад разузнавач мислам дека беше Босанец или така нешто. Рече: Вие во Македонија сите знаевте и за оружјата и за фундаменталистите што се префрлаа преку вашата територија, и покрај се ништо не превзедовте. Поентата ми е: Друже, за пари и "најголемиот" Македонец ќе се продаде. Не го ставив за џабе најголемиот во наводници, мислам дека се разбираме, така да било каков коментар на тој збор би бил излишен.
BTW можеби немаше да исчезнеме ако тогаш кога тргнавме на парламентот, не не запреше Борис и шо ти јас знам кој таму некој полициски генерал, и ние ко неписмена раја се разбегавме дома. Жално но вистнито. Оттогаш, мислам дека треба да се отрезниме, ама на вистинскиот начин.
sakav da napomenem deka tuka e vo igra i islamskiot fundamentalizam kako globalno zlo.a albanija i kosovo se i te kako zastapeni so fundamentalisti a gi ima i kaj nas sekako.za poedinci ne se diskutira nivna rabota.mvr i dbk si imaat svoja nacionalna programa vo vrka so fundamentalizmot. se nadevam i se vo tesna vrska so ostanatite strukturi vo sosednite zemji.jas potpolno te razbiram sto sakas da kazes.za pari denska se se pravi.

fanatic напиша:
sakav da napomenem deka tuka e vo igra i islamskiot fundamentalizam kako globalno zlo.a albanija i kosovo se i te kako zastapeni so fundamentalisti a gi ima i kaj nas sekako.za poedinci ne se diskutira nivna rabota.mvr i dbk si imaat svoja nacionalna programa vo vrka so fundamentalizmot. se nadevam i se vo tesna vrska so ostanatite strukturi vo sosednite zemji.jas potpolno te razbiram sto sakas da kazes.za pari denska se se pravi.
Да ама некако слабо си ја вршат работата. Вахабитите кај нас засега тешко можеме да ги спречиме. Најдобар пример: Јаја Паша во Скопје. Иначе добро е шо како македонци двајца се разбравме, тоа е реткост во денешно време. поздрав друже.

Vujche напиша:

Vujchino,

ne e rabota kako se chustvuvame tuku sto sme.
80% od zborovite sto gi upotrebi vo tvoeto drn drn
se slovenski i gi razbiraat od Vladivostok do Odra i od Kaliningrad do Triglav.
Isfrli gi tie zborovi od tvojot jazik, zemi go na primer albanskiot jazik ili grckiot kako tvoj majcin jazik i nema da bides Sloven, a USA, Germanija i Anglija ke ti bidat sojuznici za da koles takvi koi gi imaat tie zborovi vo majciniot jazik, sto gi razbira narodot od Vladivostok do Odra, od Kaliningrad do Triglav, a se vika Sloveni.

http://www.mycoolclips.com/?v=d33648...c7f01c88e3c814
Ахаххах кое перење на мозок еј.Брус ли у кожњак.Него во врска со темава,само уште војна ни фали покрај цела оваа сирмоштија што ја иаме.НИкој не видел добро од војна тоа е факт.Башка кој буџет и сретсва го имаме ние за некоја војна дај не ме смејте.Ние сме сламка која лесно се крши,сурово но вистинито.Се надевам ќе се свестиме на време додека не биде касно.Btw тешко ми падна кога ги читав сите овие коментари,се мислев дали да одговарам на темава ама нешто ме копкаше па решив да пишам што мислам.

l-jankov напиша:
Најверојатно едно од сценаријата кое што и Британија и Америка ќе го поддржат, а Европа таа блудница Вавилонска со задоволство ќе го прифати е поделба на Македонија помеѓу Голема Албанија и Бугарија. Затоа време Македончето ќе го живее својот сон за подобрата и посветлата иднина што НАТО и ЕУ ќе ни ја донесат, за подобрите вредносни критериуми и за КАЛИМЕРО Американците и Европјани. И БИ ТАКА ...

Сосема точно и ќе биде така. Сите настани што ќе следат во иднина ќе бидат само степеници кои ќе водат кон тоа. Колку и да сакаме да го прифатиме сега тоа или не.

El CId напиша:
Vujchino,

ne e rabota kako se chustvuvame tuku sto sme.
80% od zborovite sto gi upotrebi vo tvoeto drn drn
se slovenski i gi razbiraat od Vladivostok do Odra i od Kaliningrad do Triglav.
Isfrli gi tie zborovi od tvojot jazik, zemi go na primer albanskiot jazik ili grckiot kako tvoj majcin jazik i nema da bides Sloven, a USA, Germanija i Anglija ke ti bidat sojuznici za da koles takvi koi gi imaat tie zborovi vo majciniot jazik, sto gi razbira narodot od Vladivostok do Odra, od Kaliningrad do Triglav, a se vika Sloveni.

Види, вака: нашиот јазик не е словенски. Нашите просветители го зеле античкиот македонски јазик за подлога и го стандардизирале прво во глаголица а потоа во кирилица. Значи до Владивосток и до овие дестинацииве што ги кажа се зборуваат јазици што имаат голема сличност со нашиот само затоа што нашите просветители патувале до околните словенски племиња и ги описменувале читај (покрстувале). Значи како македонци св.Кирил и Методиј а потоа и св.Климент Охридски биле и хуманисти т.е. глобални ширачи на идејата на Александар Македонски уште од антички врмиња, дека сите сме еднакви пред Бога, дека имаме право да бидеме описменети (земи го предвид тогашното робовладетеско а покасно и феудално уредување) итн. Значи уморни сме од историја, некои работи се докажани, а некои само што не го имаат видено светлото на денот како на пример истражувањата на проф. Аристотел Тентов од ЕТФ, за старо-македонскиот јазик. И нема потреба повеќе да се расправаме меѓу нас како македонци кој е кој т.е кој како се чуствува дали како словен или македонец. Мислам дека имаш супер постови на некои теми по форумов, али овој пост ќе го разберам единствено како последица од старите србо-бугаро-грко пропаганди кои се провлекуваа низ нашите учебници по историја изминативе години. Значи биди си ти Македонец, и дружи се со појаките: UK, USA etc... Не мисли дека ако си против нив, Русија ќе те прифати со широко подадени раце. Тоа веќе е одамна очигледно. Малце забегавме од темата ама во интерес на подобро едуцирање нели?

dosta e vece od vojni nema smisla takvi raboti da se zborat losha rabota e toa!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom