Нова Балканска Војна на повидок!?

• Креатор на темата Креатор на темата Марс
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Аз преди година пуснах подобна тема, но модераторите ме банираха. До краја на годината Косово ште б'де независима д'ржава. Следваштата крачка ште б'де обединение на Косово с Албанија. Успоредно с това ште започнат много силни сепаратистки процеси в Македонија, за отцепване на албанците. За жалост управниците в Скопие позволиха това. Македонија в момента е федерација - албанското знаме се вее заедно с'с звездата на Вергина, а албанскија език е равноправен с македонскија. В'в всјака федерација, обштностите които ја с'ставјат имат право на самоопределение. Така преди години чехи и словаци развалиха федерацијата Чехословакија и станаха самостојателни д'ржави. Не ми се мисли какво ште става, заштото никак нјама да е хубаво, но това което човек сам си направи - никој друг не може да му направи!

Elemag напиша:
Аз преди година пуснах подобна тема, но модераторите ме банираха. До краја на годината Косово ште б'де независима д'ржава. Следваштата крачка ште б'де обединение на Косово с Албанија. Успоредно с това ште започнат много силни сепаратистки процеси в Македонија, за отцепване на албанците. За жалост управниците в Скопие позволиха това. Македонија в момента е федерација - албанското знаме се вее заедно с'с звездата на Вергина, а албанскија език е равноправен с македонскија. В'в всјака федерација, обштностите които ја с'ставјат имат право на самоопределение. Така преди години чехи и словаци развалиха федерацијата Чехословакија и станаха самостојателни д'ржави. Не ми се мисли какво ште става, заштото никак нјама да е хубаво, но това което човек сам си направи - никој друг не може да му направи!
Точно. Црни облаци се собираат.

Едноставо албанците (косоварите или како сакате наречете ги) си добиваат она што си сакаат кога можи по легитимен пат тоа го прават а кога ќе се најдат во ќорсокак тогаш ја тераат цела ситација во ескалација и се е можно....Имаат јаки лоби групи на запад а и големи суми на пари се сливаат од азилантите по светот за да може нивната вековна желба да се оствари....

Ednostavno nie sme premeki, premali i premnogu ocisteni, unisteni i istrebeni i se naogjame na ivicata na slavjanskoto "more" (koe e ispokarano) sprema neprijatelskiot nelsavjanski "breg", koj e rasprostranet do amerika. "Bregot" vodi vojna protiv "moreto", a nie sme ednostavno na prvata borbena t.e. frontova linija. Momentalno "bregot" e posilen i zaoa nie gubime.

Elemag напиша:

Елемаг, а зошто србите во Босна немаат право на самоопределување?
Значи, не во СЕКОЈА федерација има право на самоопределување.
Освен тоа, ти, спрема глупостите што ги пишуваше на форумот на ВМРО-БНД, треба да се радуваш!
Така, ќе нестане `државоподобното образование` наречено ФиРом...или треба уште да те потсетувам?
Та нели ние сме ФиРом-ци (цигани) а ти нели си европеец?
Та нели не знаете јазици кои не се `европејски`?
Од каде сега одеднаш научи `неевропски јазик`?

kalpazan напиша:
Секоја федерална единка од федерацијата има право да прогласи независност.

mislam vekje nee prasanje kosovo dali ce bide nezavisno ili ne .sega se povece e prasanje sto posle toa kojse negovite posledici? sto dobiva svetot od nezavisno kosovo.uste eden exeripment na bolnite umovi.eden isti narod vo dve suvereni drzavi.istoto moze da se sluci i so republika srpska , pa taka dase komenzira vece izgubenoto.stavot na rusija e dosta nejasen ,i seuste ne e kazan jasno.verojanto uste ke ima politicki igri od tipit natigo dajmigo,sto neznam kolku ce i odgovaraa na rusija. rusija vece nee samo voena mocna sila ,tuku prerasnuva i kako sila so ogromna potencijalna ekonomska moc.ke vidime sto ke sledi.dali so nezavisno kosovo balkanot pak ke dobie stabilnost.kako stoe kazano albanija makedonija i hrvatska slednata godina velguvaat vo nato. dali na srbija ceise kompenzira expresno vleguvanje vo nato i evropska unija.srbija ce bide na test sto da odbere.

kalpazan напиша:
Елемаг, а зошто србите во Босна немаат право на самоопределување?
Освен тоа, ти, спрема глупостите што ги пишуваше на форумот на ВМРО-БНД, треба да се радуваш!
Така, ќе нестане `државоподобното образование` наречено ФиРом...или треба уште да те потсетувам?
Та нели ние сме ФиРом-ци (цигани) а ти нели си европеец?
Та нели не знаете јазици кои не се `европејски`?
Од каде сега одеднаш научи `неевропски јазик`?
Калпазан,
Аз никога ник'де не с'м казал, че с'рбите нјамат право на самоопределјане. Всеки нормален здравомислешт човек може и трјабва да се самопредели. В Канада имах един пријател косовар и като говорихме за нештата на Балканите и албанците - тој ми каза "един народ - една д'ржава", докато ние тук от един народ направихме две д'ржави - Б'лгарија и Македонија. Така че в'прос на време е Косово а нај-веројатно и не малка част от Македонија да се анексира от Албанија.
Тук вече е нашата ролја - на Б'лгарија, заштото ние нашата си земја на албанците нјама да дадем. Ние с'што имаме големи проблеми с Европејскија с'јуз, не мога да кажа че живеем кој знае колко по-добре от преди , но има перспектива, има в'зможности за развитие. В тоја смис'л усилијата на Б'лгарија от крај време са били за п'лна интеграција на Македонија в НАТО и Европејскија с'јуз, заштото тогава албанскија сепаратиз'м става безпредметен. В Б'лгарија имаме голјамо турско малцинство но се опитваме да ти интегрираме по всјакак'в начин, докато албанците в Македонија имат една единствена цел да се отделјат.
Колкото до езика от времето на Св. Кирил староб'лгарскијат е признат за ц'рковен език, както и сега б'лгарскијат е единственија славјански език, на којто се говори официално в Европејскија с'јуз и се пише на Кирилица.
Много скоро в Македонија наистина ште настане време разделно и всеки ште трјабва да се самоопределја. Албанците знам какво ште изберат, не с'м сигурен обаче, така наречените "македонци" какво ште направјат!
Времето ште покаже да ли с'м писал глупости или не.

Elemag напиша:
Калпазан,
Аз никога ник'де не с'м казал, че с'рбите нјамат право на самоопределјане. Всеки нормален здравомислешт човек може и трјабва да се самопредели. В Канада имах един пријател косовар и като говорихме за нештата на Балканите и албанците - тој ми каза "един народ - една д'ржава", докато ние тук от един народ направихме две д'ржави - Б'лгарија и Македонија. Така че в'прос на време е Косово а нај-веројатно и не малка част от Македонија да се анексира от Албанија.
Тук вече е нашата ролја - на Б'лгарија, заштото ние нашата си земја на албанците нјама да дадем. Ние с'што имаме големи проблеми с Европејскија с'јуз, не мога да кажа че живеем кој знае колко по-добре от преди , но има перспектива, има в'зможности за развитие. В тоја смис'л усилијата на Б'лгарија от крај време са били за п'лна интеграција на Македонија в НАТО и Европејскија с'јуз, заштото тогава албанскија сепаратиз'м става безпредметен. В Б'лгарија имаме голјамо турско малцинство но се опитваме да ти интегрираме по всјакак'в начин, докато албанците в Македонија имат една единствена цел да се отделјат.
Колкото до езика от времето на Св. Кирил староб'лгарскијат е признат за ц'рковен език, както и сега б'лгарскијат е единственија славјански език, на којто се говори официално в Европејскија с'јуз и се пише на Кирилица.
Много скоро в Македонија наистина ште настане време разделно и всеки ште трјабва да се самоопределја. Албанците знам какво ште изберат, не с'м сигурен обаче, така наречените "македонци" какво ште направјат!

Во Европа на многу факултети се изучува Македонскиот јазик како дел од студиите по Славистика.За Бугарскиот не станало ни збор.

kao i so prethodnite balkanski vojni i ovaa biu bila predvesnik na edna nova globalna vojna
realno shansite se prilichno golemi
so osamostojuvanjeto na kosovo kje dojde do vojna vo mk ama mnogu porazlichna od prethodnata kje ima bukvalno invazija na pochetokot od kosovo i domashnite albanci tet gostiv kich deb str kje bidat zazemeni ulichni borbi kje se vodat vo sk oh bt pp begalci kje begat na istok
ako eventalno mk pochne da ja dobiva vojnata albanija(drzhavata) kje se vkluchi so opravduvanje pred svetot deka nivnoto malcinstvo vo mk e napadnato i najverojatno sledovatelno na ovoa bih muslimanite kje se dignat i kje se umesha cel balkan ako bih muslim.( bugarija nema da saka otprvin da ide otkaj nas ama kje se prikluchat)(elemag e vo pravo)se narechat turci turcija kje napadne oti oni samo chekat da se vratat na balkanot
krajot kje go vidime,belki

Kizo The Madman напиша:
kao i so prethodnite balkanski vojni i ovaa biu bila predvesnik na edna nova globalna vojna
so osamostojuvanjeto na kosovo kje dojde do vojna vo mk ama mnogu porazlichna od prethodnata kje ima bukvalno invazija na pochetokot od kosovo i domashnite albanci tet gostiv kich deb str kje bidat zazemeni ulichni borbi kje se vodat vo sk oh bt pp begalci kje begat na istok
ako eventalno mk pochne da ja dobiva vojnata albanija(drzhavata) kje se vkluchi so opravduvanje pred svetot deka nivnoto malcinstvo vo mk e napadnato i najverojatno sledovatelno na ovoa bih muslimanite kje se dignat i kje se umesha cel balkan ako bih muslim.( bugarija nema da saka otprvin da ide otkaj nas ama kje se prikluchat)(elemag e vo pravo)se narechat turci turcija kje napadne oti oni samo chekat da se vratat na balkanot
???
Joooj....tebe nikoj uste ne ti kazal deka pusenjeto treva (u obilni kolicini) go ostetuva mozokot?
Koe ti e ova scenario....pa.pa...
Nemoj vise da pusis!Ke se sjebes skros...

Elemag напиша:
Калпазан,
Neli ti e sram na tebe be?
Uopste da dojdes da pisuvas na kajgana posle site bljuvotini sto gi imas napisano na sajtot na vmro-bnd?
Koja vasa zemja na albancite nema da ja dadete,usta te zabolela?

Kizo The Madman напиша:
:pos2: koj e reziser na filmov :vozbud: aman beeeee sto film ce bese ovaaaa :ban?: :pos2:

Абе каква војна... Србите можи се патриоти и не се даваат, ама ние... Ке се продадеме за пари бре еј тоа да ви е јасно. Едноставно без ни еден куршум ке не купат и чао. Не треба многу за нас. Продадени души сме ние. А ова со филмовите... Не се секирајте ако има голема Албанија ке има без војна. Така да гарант нема да има војна.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom