Нова Балканска Војна на повидок!?

• Креатор на темата Креатор на темата Марс
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 јуни 2007
Мислења
57
Поени од реакции
1
Дека запад, вклучително и државите аспиранти за ЕУ и НАТО ќе го признаат Косово, нема сомневање.Македонското гласање е ирелевантно.Развојот на судирот помеѓу Албанците и Словените гледан микрополитички и обусловен со традиционалните појави во менталитетот е она на што треба да се обрни внимание.

Белград не може и да сака да се помири со призната независност на Косово, заради тоа што тоа бара промена на нивниот нов Устав.Тоа ги фрла појако во прегратките на Русија и Евроазијската лабава коалиција.

Албанците ќе предизвикаат немири во околината на Косово,и внатре на Косово со цел да создадат етнички чиста област.Земајќи го тоа во предвид може да се очекува радикализација на состојбите во Македонија која би ја повеле некои незадоволни елементи во ДУИ.

Можеме да очекуваме Република Српска да признае независност и да бара соединување со Белград, каде би сменила власта и ќе саседнат сите проевроазијски сили: Радикалите, Коштуница и други.Тоаќе биде каписла за конфликт долж Косово во кој ќе се вмеша НАТО па и Македонија како членка на Партнерството за мир.

Каде ја гледате Македонија и на кои принципи треба да почиваат македонските дејства и како треба да се поставиме низ евентуалниот кризен период?

Nikako, od prosta pricina so situacijava e plod na tvojata imaginacija a ne realna politicka sostojba na terenot.
Mirno spij.
:)

па и да биде ништо ново нема да се деси пак исто ќе биде.Ќе гинат младите а политичарите ќе си избегаат.:toe:

Тврдам дека сите предуслови се тука.Основниот лајтмотив е желбата на САД да генерираат уште една балканска криза и ја саботираат Европа и Русија.Однесувањето на Албанците и Србите е предвидливо,за едните еуфорична прослава на независноста преку акции во Македонија и Црна Гора, меѓу другите свртување кон Русија и пораз на евроатлантистите.

Имаш ли некое алтернативно предвидување?

Марс напиша:
Дека запад, вклучително и државите аспиранти за ЕУ и НАТО ќе го признаат Косово, нема сомневање.Македонското гласање е ирелевантно.Развојот на судирот помеѓу Албанците и Словените гледан микрополитички и обусловен со традиционалните појави во менталитетот е она на што треба да се обрни внимание.

Белград не може и да сака да се помири со призната независност на Косово, заради тоа што тоа бара промена на нивниот нов Устав.Тоа ги фрла појако во прегратките на Русија и Евроазијската лабава коалиција.

Албанците ќе предизвикаат немири во околината на Косово,и внатре на Косово со цел да создадат етнички чиста област.Земајќи го тоа во предвид може да се очекува радикализација на состојбите во Македонија која би ја повеле некои незадоволни елементи во ДУИ.

Можеме да очекуваме Република Српска да признае независност и да бара соединување со Белград, каде би сменила власта и ќе саседнат сите проевроазијски сили: Радикалите, Коштуница и други.Тоаќе биде каписла за конфликт долж Косово во кој ќе се вмеша НАТО па и Македонија како членка на Партнерството за мир.

Каде ја гледате Македонија и на кои принципи треба да почиваат македонските дејства и како треба да се поставиме низ евентуалниот кризен период?

Mars, od kade ti se informaciive ili izvorot si ti?
Ne mi se veruva deka nas kako Makedonci nekoj ke ni dade privilegija ili pak glavna uloga na Balkanot vo odlucuvanjeto na vaka vazno prashanje...Ke pravime kako ke kaze drugiot...Kolku i da si laeme toa e , i sekogash bilo:toe:

Aj be idi vrati se na Mars...
kakva vojna,kakvi bakraci....
Moram da iskocam...inace ke ti pisam 10 pricini zasto nema da ima vojna...
A na site na koi sto im se mota istiot film u glava...neka si go pretstavat Dragan Bjelogrlic na krajot na Lepa sela lepo gore:
Drekavac...jebo mu ja mater...
Danas smo se dobro zarakijali...ha?:pos2:
Nego reci ti meni...hoce li bit onog rata,ha?

I Bjelogrlic i ja ti kazuvame:
Ma kakvog rata...bolan
Aj mrs krsi glava i pravi nesto korisno...Dosta e vojna...
i nemoj da mi vrakjas crni filmovi u glava...jebem ti mater svoooju:)

Mars, mnoogu tesko, no ne i nevozmozno ...nesto brzo..zestoko i verojatno mnogu pokrvavo...vo odnos na ona od pred nekoja godina. No samo pod eden uslov, ako Kosovo i budalite naokolu se planirani da bidat iskoristeni vo ofucanata rolja na Gavrilo Princip.
Znaci , ako ocekuvame mnooogu posiroka tepanica od edna Balkanska, togas se e mozno...,a ocekuvame li???...........te gledam spekuliras....ili gledas vo gravce???
Inaku imase eden film so Dastin Hofman koj naglo go snema vo nekoj bunker, se raskazuvase nekoja prikazna slicna na onaa koja dosega se slucuvase i ke se slucuva, a eden moj Germanski prijatel tvrdi deka od ovaa kal svetska,ne vadat samo dve raboti : Nova Oktomvriska Revolucija ili Nova Svetska Vojna :):)!!!

Војната на Балканот практично никогаш и не престана да се води,таа само во зависност од потребите го зголемува или намалува својот интензитет а си се води веќе цел век.

Nisto nema da se sluci..srpskata propaganda blada celo vreme, no srbite gi izgubija site vojni i nemaat so sto da se sprotistavat na NATO..a Rusija ne e glupa da vojuva za e.baniot nas severen sosed..si gledaat rusite biznisot

Абе да направат некаков модел овие д не може да с епримени истото отцепување на земја во Русија, русите веднаш би се согласиле за да се осамостои косово

Доколку Косово стане независно тоа би значело почеток на создавање на нова таканаречена ”Голема Албанија”. После Косово ќе се посегне по Западна Македонија и тн.

Bacillus gagous напиша:
Абе да направат некаков модел овие д не може да с епримени истото отцепување на земја во Русија, русите веднаш би се согласиле за да се осамостои косово
Баш напротив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom