Едно скромно прашање на што монитор или тв ги гледаш тие 4к?Имаш на Youtube еден тон видеа, јас сум сега на Cyanogenmod - кастом ром, каде што таа камера т.е. апликациај за камерата, нема опција за 4K.
Отвори на јутјуб, има компарации на мобилни телефони во споредба на камера, ајфони, хатецеа, самсунзи, сони, ултра пиксели, 4к, ово оно.Не си снимал во 4K, за фотографии 1020 гази, за видеа во добра светлост нема шанси, имаш горе видео, мислам дека доволно зборува....сепак е огромна разлика од 1080p до 4K...
Тhe Nokia Lumia 1020 has the widest FoV here and 1080p resolution isn't enough to cover the whole frame with acceptable detail (compared to the 2160p shooters).
аман немој гсм арена не знам, значи кога и да отворам во камера перформанс, рецимо кај самсунг с4, прекрасен со детаљи, нема шум, ова она триста педесет пофалби, БУТ реалноста е сосема поинаква, шум и при најмало задскривање на светлина, од друга страна цел пост камерата на 920-ката или 925-ката не била тоа, немало детаљи, се повеќе мислам дека странава е платена од Самсунг за „мааалку“ повеќе да пишува во нивна корист и да ги фали.
Другар мене ми е јасно дека 1020 има ултра добра камера, и ги гази сите други телефони за фотографии.....ние збориме за снимање на видеа во контролирани услови, во добра дневна светлина, 4K vs 1080p......во такви услови, 1020 губи.аман немој гсм арена не знам, значи кога и да отворам во камера перформанс, рецимо кај самсунг с4, прекрасен со детаљи, нема шум, ова она триста педесет пофалби, БУТ реалноста е сосема поинаква, шум и при најмало задскривање на светлина, од друга страна цел пост камерата на 920-ката или 925-ката не била тоа, немало детаљи, се повеќе мислам дека странава е платена од Самсунг за „мааалку“ повеќе да пишува во нивна корист и да ги фали.
Сеа не ја занемарувам напреднатоста на самсунг с5 или Z2/3 меѓутоа од она што го гледам, мислам дека се далеку од севкупните перформанси на 1020 каква што поседува @Acid и не го дава на новогодишен попуст
пингај Ацид пошо ќе ги потрошам на никон 3100 паритеИ Acid треба да си најде замена. Искрено, презадоволен сум од 1020-ката, ама јас не сум тип што задржува телефон предолго кај себе... Време ми е за промена, иако знам дека камерата ќе ми недостасува. Ајт, можда ќе се утешам во некој iPhone 5S или 6-ка
@theprince, ако ми улета нешто ќе те „пигнам“ за телефонот