Nokia LD-3W Wireless GPS Module

• Креатор на темата A__
  • Време на започнување

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
11.325
Јане, колку те кошташе покетот?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
180 евра на старо.:) Ама многу ми понудија 200 евра за одма да им го дадам.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
11.325
Аман бе од каде? Дојди на мсн да ми кажеш се што опции има.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
11.325
Ги симнав мапите, 450 мега, ама ми испадна работа и морам да излезам. Утре сабајле или поручек ќе ви ја аплоадирам мапата од Македонија.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Драган напиша:
Аман бе сто пати кажав. Работат на СЕ. Само мора да имаш TomTom Navigator 6.
ДОБРО без нервози:smir:

Член од
4 март 2006
Мислења
99
Поени од реакции
3
Necrophilia напиша:
LD3W e bezicen GPS modul koj funkcionira preku bluetooth kako GPS lokator na bilo koj simbianec koj nema podrsha za GPS.
Не е баш така. Еве ти линк ако сакаш да видиш за кој нокии е компатибилен.

Член од
4 март 2006
Мислења
99
Поени од реакции
3
Абе лиѓе мапите одат сите заедно во пакет. Како може само за Македонија да има. Овие мапи не се детални мапи. Детални мапи (што одат посебно по земји) имате за Германија, Франција, Италија... Нема шанси да успееш само од Македонија мапите да ги извадиш посебно. Да можеше немаше да ми биде проблем да би ги дадам само од Македонија.

Поздрав.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Драган напиша:
Не е баш така. Еве ти линк ако сакаш да видиш за кој нокии е компатибилен.
кхм.. ова е неочекувано, јас си мислев кога го прочитав твојот пост дека е компактибилно само со 2-3 модели а тоа испадна дека е комапктибилно со скоро се од ББ5 платформата па дури и тие што немаат симбиан.

на кој начин работи пример со 6230и? :besilka:

Член од
4 март 2006
Мислења
99
Поени од реакции
3
Necrophilia напиша:
кхм.. ова е неочекувано, јас си мислев кога го прочитав твојот пост дека е компактибилно само со 2-3 модели а тоа испадна дека е комапктибилно со скоро се од ББ5 платформата па дури и тие што немаат симбиан.

на кој начин работи пример со 6230и? :besilka:
Па нема врска, ова е само хардверски преку bluetooth. Софтверот сам си го ставаш. Значи може и на 6230.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
не ми е јасно мапите се инсталираат на телефонот, 6230 нема симбиан за да може да се инсталира??? :toe:

Член од
4 март 2006
Мислења
99
Поени од реакции
3
Necrophilia напиша:
не ми е јасно мапите се инсталираат на телефонот, 6230 нема симбиан за да може да се инсталира??? :toe:
Па не се симбиан мапите. Обични фајлови се, само ги копираш на мемориската во Rasters фолдерот и имаш мапи. :helou: Башка ти кажав дека нокиа нема никаква одговорност за софтвер мислам дека ова иде само хардверски. Мапите ти се веќе софтвер.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
чекај малце, логички треба некој програм за да ги отвори тие мапи? или само копи/пејст во мемориска идеш во галерија ија отвараш мапата... абе ајде?? има некоја магија тука... осекам јас...

Член од
4 март 2006
Мислења
99
Поени од реакции
3
Necrophilia напиша:
чекај малце, логички треба некој програм за да ги отвори тие мапи? или само копи/пејст во мемориска идеш во галерија ија отвараш мапата... абе ајде?? има некоја магија тука... осекам јас...
Ставаш прво TomTom 6. Па после мапите со копи пејст. И мапите автомацки се вградуваат во TomTom-от.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
а кај го ставаш томтомот? колку шти видов кракуваниве верзии се се во .сис формат јас инсталирав на п910.

Член од
4 март 2006
Мислења
99
Поени од реакции
3
Да де .sis се. Ама има други софтвери за GPS навигација. Абе модулот го купуваш и после ќе си најдеш софрвер (немора да е TomTom). Сигурно има некој софтвер и за 3260.

Kajgana Shop

На врв Bottom