NBA 2023/24

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    55

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
5.520
Поени од реакции
10.256
Вчера гледав Бакс и Далас. Доста добро прво полувреме.

Лилард не е наштиман сеуште со екипава. Далас опасни ќе бидат. Посебно кога Дончич и Ирвинг ќе бидат он фајр. И добро центарче зеле на драфтот.
Автоматски споено мислење:

Neli e nogu gledam gi i ja za plus , u koja imat dobar koef
Ова што го напишав, слушам подкасти Нба експерти и баш со Халибуртон беше, пред тоа баш говореа дека таква филозофија ќе форсира Индијана. Исто и Далас за сезонава.
Офанзивната игра повеќе ќе ја форсираат него да обврнуваат многу внимание на одбрана.

Вечер со Орландо играат, екипа исто полна со таленти и која треба 100 без проблем да даде.

Е сега зависи се од вечерта како ќе им се погоди и од шутот.

Мој совет за плус сезонава: Индијана, Далас, Оклахома, Сакраменто. Посебно кога ќе играат против фаворити дома.

Очајно прва четвртина на Индијана.

Орландо користи, супер шутираат а и како што кажав, Индијана речиси и да не игра одбрана.

Ау ретко олку лоша екипа да имам гледано. Дури Македонија на квалифакациите за Ои подобро изгледаше од Индијана.

Бунари, неможат на контеа да положат. Одбрана да не зборам. Не им постои.

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2021
Мислења
288
Поени од реакции
575
Lebron vleguva vo 5ti prajm :cuc:
kolku i da ne go sakam, ne mozam da ne go postuvam za toa sto go pravi na terenot. Isto ne mozam da sfatam odredeni likovi na temava ako nesto Lebron zaebe prvi se da se iznapisat kakov choker i placko e, a koga ima vakvi nastapi kade sto go nosi timot mukla.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.096
Поени од реакции
5.761
До сега гледав четири утакмици на Денвер. И успеав да ги фатам сите три порази. Се мислам да не гледам.
Боље не гледај дури не се врати Мареј. Очобол. Портер заборавил да шутира. Гордон даде тројка од пола терен против Клиперс и се замисли дека е добар шутер, па сега и од него цигли гледаме.

Иначе до сега сите утакмици ги гледав освен против Голден Стејт, пошто немам ЕСПН. Вчера прв пат се случи да изгасам утакмица после 5тата лична на Јокиќ во трета четвртина. Сакам кошарка да гледам, не Тони Брадерс шоу.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.318
Поени од реакции
19.719
Ноќеска повторно победа на Мајами, 9-5 (почнаа 1-4) ... одлична парија на Бам, Батлер, Робинсон и трипл Ј. Може се јаде тука бубрег како слабо играле одбрана но плус минус разликата во примени поени е 30 од првите во конференција - Бостон.
Мајами со овогодинешниот пик направија грабеж со тоа што го зедоа мексиканецот кој е топ 3 руку годинава, а по начинот на кој пружа партии делува како да играл 10 години во НБА. Многу подобра година за Мајами од ланската кога едвај влегоа како 8-ми, а оваа сезона очекувам да догураат далеку како и предходно.

Член од
26 септември 2023
Мислења
28
Поени од реакции
93
Ноќеска повторно победа на Мајами, 9-5 (почнаа 1-4) ... одлична парија на Бам, Батлер, Робинсон и трипл Ј. Може се јаде тука бубрег како слабо играле одбрана но плус минус разликата во примени поени е 30 од првите во конференција - Бостон.
Мајами со овогодинешниот пик направија грабеж со тоа што го зедоа мексиканецот кој е топ 3 руку годинава, а по начинот на кој пружа партии делува како да играл 10 години во НБА. Многу подобра година за Мајами од ланската кога едвај влегоа како 8-ми, а оваа сезона очекувам да догураат далеку како и предходно.
Da trejdaa za nekoj kako Jrue namesto Lowry ke igraa finale godinava pak.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.098
Поени од реакции
7.824
Atlanta vo prvo poluvreme im stavi 86 poeni na Indiana... 40 vo prva i 46 vo vtora cetvrtina....
Затоа во второ Халибуртон им ја еба мајката. Почнаа по двајца да го чуваат, од пола терен им асистира на соиграчите. Ебано добро се вратија во игра Индијана, ќе се колат до крај. Имаат 260 поени дадено на 7 минути до крај, ебате будали фати шутни ебате :D

ЕДИТ: 309 поени, ненормална партија на Халибуртон. Бади Хилд даде одлучувачки 2 последни тројки + допринесе во одбрана, Оби Топин одличен.

Последно уредено:
Член од
24 септември 2023
Мислења
417
Поени од реакции
672
Gi cekam Feniks so hendikep -13.5, vodea so 15 razlika vo prva cetvrtina i debilniov trener gi sedna dvajcata KD i Buk na klupa, ebati idiotot ja poeba cela rabota lesno ke si vlezese....

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.309
Поени од реакции
15.387
Орландо и Кливленд до четврта победа по ред. Знам дека овие од Флорида имаат млади и талентиран состав, ама не верував дека вака јако ке стартуваат. Кливленд пак лошо почна, ама еве се оправаат. Сепак и двете имаат тешки следни натпревари. Индијана може пак да врже друга победа по ред, бидејќи им доаѓа Торонто, мада поради Рајаковиќ сум за Канаѓаните.

П. С. Дејвис да не го урочам изгледа почна да се буди конечно.

Kajgana Shop

На врв Bottom