и јас мислам така, мора да признаеме Картер лошо игра баш читав на нба.цом имаше статија каде имаше мислење дека Картер треба помалку да шутира во однос на Хауард ако сакаат Орландо да победуваат можеби се во право, за Картер ова е најслаба година, само 39% шут од игра и просек од 17 поени по натпревар ептен слабо... и останатите не се баш најдобри, го нема препознатливиот шут на Луис додека Нелсон можеби ланската година ќе биде најдобрата во кариерата, го нема оваа годинаOрландо се во криза,... од лошо кон полошо иде .. :S
брат постот ама ич не ти држиТуркоглу фали во Орландо. Земањето на Картер се покажа како лоша одлука. Прво нема ни реализација ни процент на шут како шо имаше Туркоглу, а налет то и се повреди сега. Орландо е тим со многу шутери и цела игра им се базира на тоа. Хауард не е тип на играч како Шек и Јао. Неможе да го носи цел тим на свој грб, не е толку добар во офанзивни задачи, а и не ни треба да биди. Од него се бара само офанзивни скокови и да забие некоја топка. Главна работа му се дефанзивните задачи и во тоа си ја врши работата.
Џабе ти се бројките шо ги пишиш, не е све до нив. Пример Нелсон кога ќе видиш статистика има само четири ппг помалку отколку минатата сезона. Се друго е идентично, а ти сепак велиш дека очајно игра. Проблемот јас го гледам во заминувањето на Туркоглу. Сите ги знајме квалитетите на Картер, ама дека игра жалосно во Орладо игра..факт! 39% шут а треба да е главен шутер во тимот. Али долга е сезоната дај боже да се поправи баш мило ќе ми е. А за Хауард точно дека ќе се надоградува и сето то, али неможе уште да го води тимот во нападот. Кога си видел сите играчи на Орландо константно да го бараат Хауард во нападот ?брат постот ама ич не ти држи
прва работа- ти ставрно ли мислиш дека е до Картер работата?? мислиш со Туркоблу ќе беа подобри? ова нема врска, трампата што ја направија е добра, а сега да беше Туркоблу во тимот можеби ќе беше и полошо, значи како што кажав Луис и Нелсон играат очајно не е само до Картер работата, Туркоблу е добар да постигне 10-15 поени во просек во една сезона, а Картер просекот му е 17 моментално и со тек на времето ќе се оправи
втора работа- Хауард не е тип на играч како Шек и Јао... зошто?
моментално има 17 поени просек и 13 скокови по натпревар, значи во преосек секој натпревар тој прави дабл-дабл учинок плус е млад ќе се надоградува уште...
Значи пак е виновен еден играч + тренерот ?:smir:Мислам дека слабите резултати на Орландо во овој период,поточно и 4рите порази по ред не се резулат на лоша игра на еден играч.
Према мене,за лошите резултати у последно време се виновни 2ца,тоа се плејот Нелсон и тренерот Стен Ван Ганди.
Да да :kesa: :pos2:Значи пак е виновен еден играч + тренерот ?:smir:
Те сфаќам, малце се зафркавав:smir:Да да :kesa: :pos2:
Сакав да кажам не е само Картер.. Али мн ми е слаб Нелсон.а он е тој што треба да ги разигра другиве..
Иначе сите ама буквално сите мора да се подобрат ,и тоа ке биде наскоро.
Дали од вечерва против Атланта ,ке видиме
Spored mene naj dobro reseni e da si kupite,На кој сајт глеате НБА?