Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.114
- Поени од реакции
- 62.354
Одличен филм, макар што предолг беше колку што се сеќавам...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
David Cronenberg има интересни си-фи филмчиња: eXistenZ (1999),The Fly (1986) ,Videodrome (1983) ,Scanners (1981) Не дека се најдобри, има и други ама тие се споменати во темава, а овие вредат да се видат како филмови од тој жанр.
jea:, (Нејкед Ланч е биографија/фантазија), одличен хорор режисер, штетa што го напушти тој жанр и сега снима некои глупи филмови како A history of violence...Баш пред некој ден симнав 3 негови хорори од 70тите (види слика
), не сум ги гледал уште...
Ухх Кронеберг е добар режисер нема муабет, али премногу експлицитни (грозни) сцени има у неговите филмови, немам стомак за такви работи поготово Мува и Нејкед Ланч, едноставно прегрозно ми е. Иако рака на срце, морам да кажам дека е кавалитетен режисер.
Кроненберг, освен што е добар режисер е и пристоен глумец. Има солидна изведба во The Nightbreed .Да точно, неговите филмови не може секој да ги гледа ама баш тоа дека е одличен режисер успева некако да те придобие и да ти се допаднат филмовите, па и прилично таквите сурови и грозни сцени си наоѓаат место во филмот.
Vlatko_Gjorce , во овие што ги набројав има и хорор и си-фи елементи па слободно може да се напишат и во двете теми. Инаку кога ќе ги изгледаш овие што си ги симнал пиши дали се добри.
има ваква тема... Клик
Не ја бришам, ќе ги спојам двете сега, така нема да се губат постови.Shit.... знаев.
Не ми е криво за што ке ми ја избришат темата сега, туку криво ми е што ке ми го избришат апелот за спојлерите.
Фала во секој случај.
Не ја бришам, ќе ги спојам двете сега, така нема да се губат постови.