Најдобра младинска школа?

• Креатор на темата Креатор на темата LaVista
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Пребарав низ цел форум и не најдов слична тема со оваа, доколку има одма бршете ја темава...

Што мислите која европска или светска екипа има најдобра младинска школа ? Јас би набројал 3 екипи:

1. Барселона
2. Ајакс
3. Лион

1.Секако, на прво место би ја кажал Барса, не затоа што навивам за нив, туку затоа што секогаш излеваат одлични играчи... Пујол, Чави, Иниеста, Меси, Кркич, Дос Сантос... од овие сега што играат таму би ги издвоил Асулин и Виктор Васкез.

2. Како втори ги пишав Ајакс затоа што знам дека секогаш или поголем дел од тимот им е составен од играчи од младинскиот тим. За пример би го посочил Снајдер...

3. Секако тука е и Лион којшто на секој 2-3 години вади по еден-два ГОЛЕМИ таленти... Бензема и Бен Арфа се чист пример за тоа....

Кажете вие ваше мислење за тоа кој тим има најдобра младинска школа.

Цементарница 55 хахах
Па јас мислам дека Ајакс и Ривер Плата имаат многу добри младински школи и стално се пунат со пари со продавање на 17годишњаци.

Ајакс и никој друг! Мислам дека од таму излегуваат многу таленти!!

Ајакс и Барселона!

Бока & Ривер, Ајакс, Беласица.

Ајакс, ПСВ, Парма, Севиља.

Ајакс,Фламенго,Бока Жуниорс,

Пребарав низ цел форум и не најдов слична тема со оваа, доколку има одма бршете ја темава...

Што мислите која европска или светска екипа има најдобра младинска школа ? Јас би набројал 3 екипи:

1. Барселона
2. Ајакс
3. Лион

1.Секако, на прво место би ја кажал Барса, не затоа што навивам за нив, туку затоа што секогаш излеваат одлични играчи... Пујол, Чави, Иниеста, Меси, Кркич, Дос Сантос... од овие сега што играат таму би ги издвоил Асулин и Виктор Васкез.

2. Како втори ги пишав Ајакс затоа што знам дека секогаш или поголем дел од тимот им е составен од играчи од младинскиот тим. За пример би го посочил Снајдер...

3. Секако тука е и Лион којшто на секој 2-3 години вади по еден-два ГОЛЕМИ таленти... Бензема и Бен Арфа се чист пример за тоа....

Кажете вие ваше мислење за тоа кој тим има најдобра младинска школа.
За Ајакс си у право ама за Барселона и Лион па тие уствари мн играчи на млада возраст ги купуваат и ги прават играчи значи не се од кај нив потекнати.Добро сега има и исклучоци али мислам Ајакс,Псв се на врвот!

Partizan ima mn jaka ekipa do 15 god.Sega igraa na eden turnir na Barselona kade sto turnirot bese za fudbaleri do 16 i go osvoia tretoto mesto mislam deka e za respect!!! 1 INTERNACIONAL 2 ESPANYOL 3 PARTIZAN FC 4 BARCELONA

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom