Најдобар/ри албум/и за 2010

• Креатор на темата Креатор на темата StormRage
  • Време на започнување Време на започнување
S

StormRage

Гостин
Народе ја протуркавме 2010та и исто така и лани отворив ваква тема. Годинава не беше лоша толку (според мене) ама и имаше многу што изненадија со срања... Да почнам:

Yahel- Shut Up

интересни траки малку замешан стил добро звучи сепак :)

00 db- Angels & Demons
Овојпат не ми остаде толку голем впечаток како албумот од лани кој што вистина беше лудница... овој е по dark ама и по спор и понеагресивен.

1200 Mics- Gramology (EP)
Значи 5 траки ама дедово е сепак цар :)

Neelix- When Im Grown Up

Добро албумче (само толку).

Protoculture- Love Technology
Па можда и меѓу првите според мене... албумов е супер!

Leon Bolier- Phantasma
Добар Uplifting и некој многу добри мелодии :)

Gareth Emery- Northern Lights
Искрено од вокалните траки најмногу впечаток ми остави албумот ама и другите се ок...

Nitrous Oxide- Dreamcatcher
Добри тракици

Signum- For You
само едно... SIGNUM!

Airscape- Now And Then
Дел стари траки дел нови ама албумов е лудница!

Future Sound Of Egypt vol.1
е ова е врвот :)
Aly & Fila- Rising Sun
и ова е до врвот !
BT- These Hopefull Machines
Relax во глобала
...

Тапаните и басојте годинава беа прилично интересни :)

Black Sun Empire- Lights And Wires
Иако го најдов како микс траките се пуздер!

Noisia- Split The Atom
Пф... Да пробиеш звучници... интересни звуци :)

Break- Resistance
Стандарден ДнБ

Panacea- Chiropteran
Не баш дека ме бендиса толку ама е прилично луд.

The Qemists- Spirit In The System
Лично мислење не се надминаа за разлика од Join The Q каде што имаше апла траки, но сепак е добар и добро звучи.

Pendulum- Immersion
Интересни соработки ама и некој досадни траки

Епа малку на Hardstyle/Hardcore

Headhunterz- Studio Sessions
Супер
Angerfist- Giftbox
исто ^
Technoboy- Technoboy Essential
компилацијава е лудница

да свртам малку и на останатото

Conjure One- Exilarch
уживанција!

Faithless- The Dance
Многу помек и почуден од претходните...

The Chemical Brothers-Further
Искрено од прв пат ме разочара ради што ми фалеа старите Chemical Brothers ама да го пуштиш ова и мозокот на пасење е супер :)

и се останато

Cee Lo Green- The Lady Killer
добар е момаков за слушање :)

Gorillaz- Plastic Beach
некако можам да речам дека и не е нешто посебно... не се и Gorillaz тие што беа...

Од рапојте

Plan B- The Defamation Of Strickland Banks
после неколку песни од ова и нешто старо плус ремиксот на Stay Too Long... спуштив цела дискографија

Eminem- Recovery
се разочарав кога видов дека снимил песна со Lil' Wayne (пошо ич не го сакам) сепак текстот ќе беше подобар да беше со некој друг... иако имаше исто добри песни (неколку)

Балканскиве рапери беа ок и годинава посебно впечаток

Edo Maajka- Spomen Ploca
2 нови песни друго се ремастер од стари хитови со лајф бенд и звучи добро (само што неколку звучат подобро со стариот бит)

Bolesna Braca- Veliki Umovi 21 Stoljeca
Дечкиве се супер после неколку години пауза оп албум :)

и сега покрај се шо е ок горе нешто шо многу ме разочара беа Linkin Park- A Thousand Suns : значи скроз изгубија од тоа што беа иако може да се издвојат 1-2 песни другото е безвезе.
можда ќе ме кампузат многу за ова ама искрено албумот од Armin Van Buuren- Mirage мене воопшто не ме бендиса дури и го преслушав цел на јутјуб и не планирав да го спуштам...

па толку од мене листава е прилично голема има можда уште ама то шо ми останало е ова :) сега чекам ваши мислења

--- надополнето ---

:smir:

Нема да праам листа, ама еве у глобала кои албуми ми оставија поголем впечаток.

VA - Parvatrip: Значи да правев листа албумов ќе ги зафаќеше првите 3 места. Вакво ремек дело ретко се гледа. Парвати стварно се надминаа себеси.

Blisargon Demogorgon - Ruthless Illusions: Апсолутно најдобриот македонски продуцент. Албумов е нешто феноменално.

00.db - Angels & Demons: За разлика од StormRage, јас мислам дека овој им е подобар албум. Можеби баш заради тоа што е по-дарк. е лудило.

Avalon - Distant Futures: Најпозитивното изненадување годинава. Везе немав кој е типов, али откако SUN Production се решија да го донесат, си реков ај да слушнам што има да понуди. Резултатот - албум што не престанав да го слушам.

Multi Evil - The Multiplication Of Evil: Не верувам дека некој има слушнато за типов. Ни јас не го знаев. Го дознав откако на еден night set чија траклиста ја имав, видов 3 негови траки и ми се свиѓеа па се решив да го симнам цел албум. За оние што уживаат во длабок ноќен звук, еве мал поздрав :wink:

VA - Shiva Power: Доста добра Night/Dark компилација.

VA - Pearls & Pixies 2: Доста послаба компилација од Parvatrip, ама сепак вреди да се спомене.

VA - Kartuxo: Типичен Timecode Records звук. Me Like It.

VA - Royal Flush III: Ace Ventura никад не ме разочарал. Одлична psy-progressive компилација.

VA - Crosslink 2: Progressive перфекција.

При крајот на годинава,всушност крајот на Декември излезе Sitra Ahra од Therion.Албумишче!
Исто така израдуваа Agalloch со Marrow of the Spirit но и Eluveitie со Everything Remains As It Never Was.
Се на се метал сцената годинава беше проследена со доста воздишки :)

veruj.jpg На почетокот на милениумот “Верка” за кусо време силно се наметна на домашната алтернативна сцена со ритмички интензивниот метал збогатен со традиционални македонски инструменти и тактови. Издадоа албум и ги снема. Тие откриваат дека никогаш не престанале да свират, најмногу за себе, надевајќи се дека ќе добијат и понуди за концерти. Жива среќа што надежта ја замениле со земање на нештата во свои раце, инаку којзнае дали вториот албум на групата, “Моторни песни”, ќе си го најдеше патот до слушателите.
Паузата од околу осум години како да немала влијание врз материјалот, односно како поради неа “Верка” да се претворила во уште посконцентриран ѕвер, што знае да пишува уште подобри песни. Гневот е тука, но и умното негово аранжирање во четириминутни набиени изблици на гнев или во 10-минутни дисторзирани епски композиции со колосална енергија. Ова не е безгрешен албум, не се ни членовите на бендот, кои, патем, си го признаваат тоа, но нема промашување во еден поглед – интензитетот. А кога на тоа ќе се додаде и интелигентноста со која се спакувани “моторните песни”, јасно е зошто овој албум е најдобриот во 2010 во Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom