Најчудно овошје што го имате пробано

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Локација
München
Pred nekolku godini odvaj se osudiv da probam lici [ kaj nas ne znam kako se vikaat ] a deneska mi se najomileno ovosje :)
lici_(leci).jpg

Абе секогаш ги гледам по супермаркети, ама не знам како точно се јадат.
Инаку Еднаш си купив Помело, тоа е нешто како цитрон ама со големина на диња, и е благо, два дена го јадев.
450px-Mid-Autumn_Festival_33%2C_Chinatown%2C_Singapore%2C_Sep_06.JPG

astarfruitvvi1.jpg

starfruit

Чуден микс помеѓу тиква и краставица незнам дали не беше доволно зрело или таков вкус има но тотално разочарување,и премногу скапо!!!

Кинеско или јапонско јаболко се двоумам дали беше. :vozbud: :pos2:

ананас чудно овошје? јас јадам од 3 години... т.е. одкако знам за себе... и сок од ананас, и конзервиран ананас и природен ананас... во дубаи на татко ми еден пријател има во дворот ананаси.

mestanite ja vikaa luda mandarina. Golema i zolta kako limun ama forma i miris na mandarina i bese malku gorcliva kako kora od limun so seker.

Physalis ima vkus slicen na ananas
229443L.jpg

P.S. Vcera koga jadov imase isti vkus kako na ribizla :icon_eek:

spiner напиша:
astarfruitvvi1.jpg

starfruit

Чуден микс помеѓу тиква и краставица незнам дали не беше доволно зрело или таков вкус има но тотално разочарување,и премногу скапо!!!
Не е вкусен , се користи во винцки коктели како гарнир

000_0671.jpg

ова овошје единствено вирее на хавајските острови и се вика џинста! али некои ја викаат волшебната јагода!
многу убаво овошје али не и омилено...тие боцките воопште не боцкаат и се многу вкусни...се јади и лупено и целосно! важно убаво е! јас со шекер го јадев и многу ми се допадна!

ананас и тоа јапонски јаболка

Манго, папаја, и едни мали не знам како се викаа.Тие ми се најчудните што ги имам пробано.Инаку, не знам зошто викате ананасот чудно овошје, тој го има секаде кај нас по маркетите за разлика од другите наведени овошја.Исто и јапонското јаболко не ми е чудно зашто имам такво дрво во двор:)

Исто да додадам, имам пробано и црвен портокал, цитрон како го викаат.Убав вкус има:)

^ ти одговара никот со темата :) Патем, ни цитрон не е чудно овошје аналогно на ананасот...

Јас, најчудно што сум пробала.. Сирка! :vozbud: Мало, бордо, личи на суво грозје само поголемо. И не е баш нешто вкусно, ама баба ми и дедо ми го јадат ко луди.

Не му знам ни име... расте во планиниве има изглед како ...мушмула ама е доооста покисело.

Инаку некогаш би сакал да пробам магностин :vozbud:

ананас чудно овошје? јас јадам од 3 години... т.е. одкако знам за себе... и сок од ананас, и конзервиран ананас и природен ананас... во дубаи на татко ми еден пријател има во дворот ананаси.

Добро де, ти од 3 години јадеш и сеа што да праиме ние? Нигде не напиша тоа што треба, ама битно се пофали од кога го јадеш, и дека татко ти има пријател у Дубаи... Друго нешто ќе се пофалиш? Кажи си, не е проблем!

Уа за тебе!

назад на темата:
Иначе најчудно овошје, гуава. Има татко ми еден пријател у....:pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom