Над 35,000 издадени Бугарски пасоши ?!

• Креатор на темата Креатор на темата skorpija^m
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Доста бре вие двајца!
Рековме, факт е, дека поради ред причини, некои македонци бараат (и добиваат) бугарски пасоши.
Кои се причините само тие, молителите, си знаат. Дали се чуствуваат бугари, дали ги изигруваат визните режими на ЕУ или нешто трето, знаат само тие, а ние само нагаѓаме!
Ако тие се бугари, ОК..
Тогаш, значи дека Божо Димитров, (бугарски националист и историчар, автор на книгата 10-те лаги на македонизмот), испаѓа дека е македонец.
Имам чуено дека тој барал, и добил, македонски пасош!
Е, што ќе речете за овој факт? Ајде де?

Би сакал овде да кажам нешто околу поврзаноста на вадењето бугарски пасош и патувањето во странство: Најголемиот дел од оние што имаат извадено бугарски пасош, се уште не биле подалеку од Бугарија!!! Ги ваѓаат демек, за да ги имаат ако затребало, за да можат да му ја збришат ако дојде до некаква фрка... Тоа дека ги вадат за да можат да одат во странство на работа е чиста фикција - ретко кој од нив ќе појде во странство на работа, а оние што ќе појдат - ќе се вратат за брзо време како посрани затоа што во странство Е ТЕШКО и тоа што ќе се заработи лесно се троши...
Драги мои Македончиња, уште имаме муви за лапање и уште болести за прележување (многу горчливи апови за проголтување), погледнете ги Албанците и торбешите - ако имате пријатели помеѓу нив - распрашајте ги за тоа како е во странство и обидете се да го согледате феноменот во неговата целокупност па да видите што се добива а што се губи и дали се исплаќа и во кој момент и под кои услови, и уште многу други скриени стапици итд итд......

Нјама как да не се с'гласја с предходното мнение. Б'лгарското гражданство само по себе си не означава ништо. Нас все оште не ни приемат като добре дошли в Европа, заштото знајат, че д'ржавата ни е бедна и стандарт'т на живот е нис'к. Ако ходим там да работим, ние бихме се с'гласили на доста по-ниско заплаштане от тјахното, а това би довело до понижаване на технија стандарт. Затова и вие, които сте македонци с б'лгарско гражданство, с'што не сте добре дошли в Европа! По-добре работете за собствената си д'ржава, отколкото да ползвате "облагите" на с'седите!

ДАМЕ напиша:
Е СЕГА ДА СЕ ПАМЕТНИ ОВИЕ МАКЕДОНЦИВЕ ШТО ИМААТ БУГАРСКИ ПСОШИ НА СЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ДА ГЛАСААТ ЗА ОМО-ИЛИНДЕН ПИРИН

Nema kako da glasaat za omo ilinden, zoshtoto tie se podpisali deka se bugari i tie dokumenti se cuvaat. I imat podpisano deka ako se deklarirali lazni podatoci pasosot im se oduzima. Ne ja mislete za glupava bugarskata drzava.

kukus напиша:
Prviot bil Asparuh, a posledniot e Stanisev so poteklo od Kukus.
И на оваа тема ли ќе не замараш со бугарската историја?
Темата на дискусијата е сосема поинаква. После ќе викате "кој ми е истриел мненијата".

Мистичен, човек'т отговарја на в'прос, којто му беше зададен и се аргументира - чети всички мненија и ште разбереш...

kukus напиша:
Nema kako da glasaat za omo ilinden, zoshtoto tie se podpisali deka se bugari i tie dokumenti se cuvaat. I imat podpisano deka ako se deklarirali lazni podatoci pasosot im se oduzima. Ne ja mislete za glupava bugarskata drzava.

Досега 100 пати требаше да им ги одземе, и кривично да ги гони, оти дале лажен исказ, барем 90% од нив.

Струмикс напиша:
Досега 100 пати требаше да им ги одземе, и кривично да ги гони, оти дале лажен исказ, барем 90% од нив.
Ами ако не са? :helou:

Еми Димо, не сакам да сум кодош, па да ти набројам најмалце 50 такви. И другите кои познаваат по 30 такви на пр. и ќе дојдеш до една интересна бројка на кривични дела...

Струмикс напиша:
Еми Димо, не сакам да сум кодош, па да ти набројам најмалце 50 такви. И другите кои познаваат по 30 такви на пр. и ќе дојдеш до една интересна бројка на кривични дела...
Не знам бе, само питам. ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom