Над 35,000 издадени Бугарски пасоши ?!

• Креатор на темата Креатор на темата skorpija^m
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Спрема тоа што се муабети по кафаните мислев дека повеке од 35,000 бугарски пасоши се издадени...да видиме, по едно 2,000 евра на пасош,,.. хеј па тоа е биг бизнис!!

ова ми е многу смешно-луге кои земали шведски,француски,австралски пасош викат на лугето кои земали бугарски предавници :-):-):-)

Додуша имаш право!
Шведска Франција и особено Австралија не признаваат ни Македонија ни македонски јазик ни македонска нација!
Бугарите барем ја признаваат државата!

Можеби не признаваат, ама Македончето кога отиде во Шведска, Франција, Австралија, Америка, Германија... итн и кога ќе остане таму повише од 5 години и кога ќе го прашаш дали е Македонче, ќе ти рече дека НЕ е!

Затоа што во Шведска сите се Швеѓани, во Франција сите се Французи, во Америка сите се Американци...

А кога се Бугари, не им одговара, мршници биле Бугарите... Македончето е само Македонче со Бугарски пасош. Дај му Австралиски да видиш дали ќе мрчи!? Ќе го грабне и ќе бега!

И после Бугарите ни ја признавале државата! како не бе!
Она што Бугарите го признаваат е дека нивната бугарска територија и нивните „браќа” (читај Македонија и Македонци) биле асимилирани од Југославија и им била одземена нивната ВИСТИНСКА Бугарска националност. Не ти признаваат они Македонија бре, они признаваат плод на некогашна Југославија и асимилација на бугарското (читај македонското) населените после Втората светска војна.

И нивната политика е дека, со оглед на тоа дека нашата вистинска бугарска националност ни била одземена од Југославија и сме биле погрешно наведени да веруваме дека не сме Бугари, тие со задоволство се нудат да ни дадат бугарски пасош за да можеме легално и правно да си го земеме назад она што толку дрско ни било одземено...

Е тоа е тоа што тие веруваат и тоа е она што тие признаваат... Нашите браќа!

marga_k напиша:
Tesko e za site sto sme vo Makedonija,ama sepak ne bi zela bugarski pasos.
Ne zbori taka ke te proglasat deka imas plitok um!!

Goddess of Chaos напиша:
Лелелеле да ти се плукнам у плиткиот ум.
Of beeeee radi vakvi kako tebe sto razmisluvaat drzavata ni ojde jabana!
Zasto iam plitok um? Zatoa sto si ja sakam i pocituvam drzavata bez ogled na toa sto ona nekogas ne me pocituva mene. Goce Delcev znael deka od negovata rodna tatkovina ke go predadat ama dali on zemal bugarski pasos ili prodolzil da se bori i umrel za Makedonija!

Capo Kapistec напиша:
Ne zbori taka ke te proglasat deka imas plitok um!!

Е што е тука плиткоумно ако некој неска да земе Блгарски пасош ?

Е добро де, те прогласиле за плиткоумен... имаш цело право да објасниш зошто тоа не е така...
и кога ќе пишуваш постови и кога ќе кажуваш нешто, нема да биде лошо и да објасниш во 2-3 реченици зошто го кажуваш тоа и што те натерало да мислиш така...

Истото важи и за оној што те нарекол плиткоумен... ако сака тој да објасни зашто било тоа така, тогаш нека објасни, а ако не сака... тогаш можеш слободно да го игнорираш... и да му дадеш репутација дека не се сложуваш со него... наместо, исто како него да пишуваш постови од стилот „Ти реков-Ми рече”...
Ова е најдобронамерно... Збориме за бугарски пасоши, а не за плиткоумност, и би било фер спрема сите што ја читаат темава да останеме на неа...

Ednostavno nemozam da objasnam takva glupa rabota. Toa ti e isto ko nekoja budala da ti vika deka ti si budala i daj objasni mu deka ne si budala!

Muabetot za plitkoumnost nastana od toa sto jas rekov deka za nisto na svetot ne bil zel drugo drzavjanstvo i deka toa mi e mnogu kukavicki i ete op odma mi zalepija etiketa!

0405037957 напиша:
Спрема тоа што се муабети по кафаните мислев дека повеке од 35,000 бугарски пасоши се издадени...да видиме, по едно 2,000 евра на пасош,,.. хеј па тоа е биг бизнис!!

Другарче тва за 2000 евра за пасош не ми држе струја,да не е поевтино малко,без оваа последната нула???
2000 евра у никој случај не давам за пасош,а камоли за бугарски.

mitko2848 напиша:
ова ми е многу смешно-луге кои земали шведски,француски,австралски пасош викат на лугето кои земали бугарски предавници :-):-):-)

па и мене тука ме мачит некоја дума :lud:

Мислев 2000 евра со се патни трошоци, ноќевање, храна, такси, корупција, често, нели, одат по неколкупати...така да таму оставаат средно по 2000 евра..Во таа смисла мислев..

Capo Kapistec напиша:
Of beeeee radi vakvi kako tebe sto razmisluvaat drzavata ni ojde jabana!
Zasto iam plitok um? Zatoa sto si ja sakam i pocituvam drzavata bez ogled na toa sto ona nekogas ne me pocituva mene. Goce Delcev znael deka od negovata rodna tatkovina ke go predadat ama dali on zemal bugarski pasos ili prodolzil da se bori i umrel za Makedonija!

Душо тие што размислуваат како мене прават многу попаметни работи за државата отколку изјави колку се они патриоти по форуми и у друштво со пифце! Јасно? Затоа немој многу многу да ми мрчиш како мало дете без играчка зашо реков дека имаш плиток ум бидејќи СИ ОГРАНИЧЕН на ОМРАЗА што некогаш можела да се нарече патриотство а сега е ОДБИВАЊЕ на сите други држави бидејќи нели, ние сме македонци, не би требало ни да ја спомнеме бугарија а камоли па нешто пософистицирано!
Јас лично ги мразам бугарите и бугарија, но имам пошироки видици а не само одбивање се што е нивно.

А јас ги мразам шќиприја и шќипитарите...
Незнам каков пасош да имаат, не би го барал нити пак ми треба таму да одам..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom