Nymphadora
Емоцинално незрело џубре
- Член од
- 2 февруари 2009
- Мислења
- 986
- Поени од реакции
- 1.672
Како вие слушате музика? Со внимание или онака...меех?
Дали тоа е на компјутер додека седите па таа си тече во позадина?
Дали имате снимено на мобилен па пред спиење во кревет?
Дали се шетате како повеќето (се повеќе ги забележувам) со слушалки во уши додека се шетате во град или се возите со абтобус некаде?
Дали ви е важен текстот на музиката? Можда потповнувате на глас? xD
Зависи каде сум.. ако сум дома... ми се случува многу пати само да седнам да пуштам музика и да се релаксирам.. да уживам во секој тон, во секој стих.. тогаш ми се случува да си пуштам софт рок .. или ако сум нервозна си имам едно фолдерче со индијанска музика.. затварам очи и замислувам дека сум некаде во природа и дека уживам.. секоја песна си ја толкувам различно и тоа ми се свиѓа кај инструменталките..
на мобилен пред спиење многу ретко ми се случува да пуштам... пошо обично ми е пуштено радиото и навечер на метрополис има многу добри ретро песнички.. греота е да се испуштат..
додека шетам обично не ставам слушалки.. освен ако не сум премногу нервозна па да пуштам нешто да заборавам на се..
најмногу обрнувам внимание на музиката кога некогаш си свирам на гитарата.. тогаш поинаку ги доживувам самите песни.. кога ќе почнеш да ја свириш таа песна .. како да внесуваш дел од својата душа во неа.. и секој звук што се произведува е многу помоќен отколку само онака кога слушаш на систем или слушалки..
шо се однесува до текстот...мислам дека е многу битен.. секако и самата музика али и текстот во неа.. тие две работи идат заедно... ако едното е добро а другото не.. песната не вреди..
најмногу сакам текстови со смисла .. што ме наежуваат.. шо пробудуваат некои емоции во мене..