Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Во Белфаст луѓето се поделени 50/50. Од една страна се унионистите (воглавно се торијевци и протестанти кои се залагаат Северна Ирска да остане дел од британската унија) Од друга страна се Републиканците (во последно време не се нешто многу католици, дел од нив се прогресивни, и се залагаат целиот остров Ирска да биде една држава). Епа вчера сите овие заедно беа обединети на протестите. Ова е буквално исто како на пример Срби и Хрвати да се обединат или Македонци и Албанци. Ете што можат да направат третосветашките гомна, до толку се гомна што дури и вечните непријатели ќе ги обединат.

Томас Соуел го објаснува изворот на "црнечката култура" која е екстензија на "redneck" културата, која има потекло од регион од Британија од каде најголем дел британци се имаат населено во јужниот дел на САД. Реднеци и црнци растеле заедно со генерации, и овие културни навики биле норма за нив. Кои се тие уназадени културни навики? Високо ниво на гордост, жестоко бранење на чест и култура на лесна навредливост, склоност кон насилство и формално образование, култура на живеење во моментот и не планирање за иднината, култура на трошење, скептицизам кон странци и надворешни идеи.

По него, ова е тоа што ги држи црнците назад во САД и тврди дека голем дел од белците на југот ги имаат напуштено овие однесувања, додека дел од црнечката популација ја има однесено со себе низ разни делови на САД и тоа е тоа што ги држи назад. Ова подоле е исечок од повеќе лекции каде ја покрива оваа тема:

На страна „што рекол овој и што рекол оној„, кога се во прашање „нигрите„.

Јасно е од каде потекнува нивната (не)култура-од западна Африка, од времето кога Американците ја почнуваат трговијата со робови од африканско потекло, а на пат кон Сев. Америка и нејзините плантажи со памук, прва попатна станица е островот Хаити, каде и денес има нивни наследници, а од Хаити прва станица на северното копно е градот Њу Ореланс.

„Нигрите„ по ментален склоп се слични на „сечените„ оти и кај двете групации изразен е колективистичкиот ум, кој не „размишља 3 пути„ пред да стане насилен. Имено, „нигрите„ со себе ја донесоа сета нивна племенска (не)култура, менталитет и религија, која (религија) е чист демонизам, познат како „Вуду„ сатанизам, кој и ден-денес се практикува и на Хаити и во Њу Орлеанс (па ништо чудно што на Хаити и во Њу Орлеанс се случија тешни временски непогоди со големи загуби на луѓе во последниве 2 децении....). „Нигрите„ во САД се тешки паразити, мрзеливи луѓе, затворите се полни со нив, корисници се на државни фондови наменети исклучиво за поправање на нивната социјала во САД, чиј врвен домет се боксот и кошарката, ама не и дејанија кои доликуваат на разумните човечки битија. „Нигрите„ само формално ја имаат прифатени христијанската/протестантската вера во САД, а суштински немаат промена во своето битисување па и понатами се ништо друго освен модерни пагани и незнабожци.

Сето експерти а бабето од Сомалија ако ти дојди че те изеј жив... ова што е се случува е резиллл и треба сето бришка таму кај шо рекол госпо крај, е понатаму да ги исфрлат, нека си ебаваат мајката во то нивните земји. :)

Оптимистичен сум и прашање на време е кога ќе пукни тиквата.

pa Irska mozebi ne, ama velika britanija kako celina e najvinovna za Indijcite, Nepalcite i okolina, Amerika za arapskite drzavi, pa ete im gi.

Последно уредено:
pa Irska mozebi ne, ama velika britanija kako celina e najvinovna za Indijcite, Nepalcite i okolina, Amerika za arapskite drzavi, pa ete im gi.

Епа ајде и нас албанците и ете ни... да не цмиздриме во други теми. Или бугарите или грците или србите... јбг така функционира светот, ама не оправдувам вадење очи, сечење глави на сред улица, се коси со сите параметри ако се сметаме за интелигентни и цивилизирани битија, пошто не сите се луѓе. :)

Епа ајде и нас албанците и ете ни... да не цмиздриме во други теми. Или бугарите или грците или србите... јбг така функционира светот, ама не оправдувам вадење очи, сечење глави на сред улица, се коси со сите параметри ако се сметаме за интелигентни и цивилизирани битија, пошто не сите се луѓе. :)
ja zboram za kolonizacija i robovladetelatco, vojni so bombardiranja nevideni, pa zatoa i iseluvanja. Ne znam kakva vrska ima Bugarija, Srbija, Grcija i Albanija. Edino Grcite ne peoteruvale nas u Egejska, Kosovarite begalci nie gi prifativme, so Srbija nikad ne ame vojuvale, a Bugarija praela toa sto i bilo naredeno od Fasisticka Germanija, pokolj na komunisti.

Velika Britanija, Francija, Germanija i USA se najmnogu puni so afrikanci, arapi, indijci pa i azijci.

Вчера во 11 кај Ив Кисела Вода. На 2 пуни сече со вртење рикверц напред/назад, го блокира цел булевар.

Внатре 2 девојки и ечи турска музика, жива сила не ебат. Им кажуваш да се смират, ти се смеат у фаца не разбирале Македонски.
Од тука кон Тутунски па кон Окта на Трета Македонска возеа како болесници со минимум 100ка, цик цак поминуваа возила.

Турциве, посебно во општина Аеродром и кај Џевахир се многу проблематични. Константно се тркаат и влагаат како мањаци по паркинзи.

А не гледам полиција искрено да ги смири. Битно во Дебар Маало на секој 100 метра има по 2 џандарски коли и 4 мотори.

tr.jpg

Турците уште не земале замав тука, почекајте па ќе видите што е дивеење. Уште не си го покажале правото лице, а глупото Македонче ги смета за најпријателска нација. :tapp:

Вчера во 11 кај Ив Кисела Вода. На 2 пуни сече со вртење рикверц напред/назад, го блокира цел булевар.

Внатре 2 девојки и ечи турска музика, жива сила не ебат. Им кажуваш да се смират, ти се смеат у фаца не разбирале Македонски.
Од тука кон Тутунски па кон Окта на Трета Македонска возеа како болесници со минимум 100ка, цик цак поминуваа возила.

Турциве, посебно во општина Аеродром и кај Џевахир се многу проблематични. Константно се тркаат и влагаат како мањаци по паркинзи.

А не гледам полиција искрено да ги смири. Битно во Дебар Маало на секој 100 метра има по 2 џандарски коли и 4 мотори.

Прегледај го приврзокот 479759
Vo turcija pred edno 10 godini na poznanik mu se ima sluceno da zastane na crveno kao so e normalno i pozadi da go udrat ona bas jako i dzandarive koga pristignale namesto da go obivinat ovoj pozadi mu kazale kao nikoj ne e vinoven terajte na so ovoj se pobunil ama ovie mu vratile da si sedel vo makedonija nemalo da ja udirs kolata i ostanalo na toa. Kaj nas da zemes da tepas nekoj stranec odma ke izigravame majki terezi i kako toa ne treba taka.

Ирска е една меѓу најдобрите држави за живеење. И платите им се добри, и меѓучовечките односи им се добри, и пивото им е добро, само времето не им чини, многу врне и магла. :)
Покај се ова мене ме фасцинира што шутираат мигранти, ги дробат со некои палки за спорт измислен од 1147 или 1167 год (види кој со што го запука Суданецот додека го колеше Северноирецот), што палат мигрантски центри...
Автоматски споено мислење:

Во Белфаст луѓето се поделени 50/50. Од една страна се унионистите (воглавно се торијевци и протестанти кои се залагаат Северна Ирска да остане дел од британската унија) Од друга страна се Републиканците (во последно време не се нешто многу католици, дел од нив се прогресивни, и се залагаат целиот остров Ирска да биде една држава). Епа вчера сите овие заедно беа обединети на протестите. Ова е буквално исто како на пример Срби и Хрвати да се обединат или Македонци и Албанци. Ете што можат да направат третосветашките гомна, до толку се гомна што дури и вечните непријатели ќе ги обединат.
Ние со шипери не мора, боље со Бугари или Срби. А за Грци и православни и католици Албанци е дискутабилно.

11d0a5fc-28f3-46e9-b86d-0e63588dc095.jpg

Back
На врв Bottom