Мирисот и привлекувањето...

• Креатор на темата Креатор на темата асфалт
  • Време на започнување Време на започнување
Со млекото за тело или стикот се мирисаш? Испуштаат миризба, да, но не си ги ставила со таа намена, мешаш лична хигиена и грижа за телото со користење парфем.

А кој спомна парфем? Во темава се работи... едноставно, за мирис. Значи како што кажа Псај, секој човек си има некој посебен мирис, кој не е резултат на трупање парфеми, туку на аромата на сопствената кожа. Не мора да значи дека се работи за парфем, или за стик, или за млеко, или за шампон...
Јас го обожавам мирисот на кожата, и да, во повеќето случаи е пресудна за понатамошниот тек на ноќта...:)

Комбинацијата постигната од: Неговиот природен мирис, свежо избањат...со чисти алишта, легнат до мене...Дише во некои свои мирисни ноти, како отисоците на прстите уникатни, и совршено ми е прекрасен тој мирис...:pipi:
Особено кога ми недостасува и ќе сетам слична миризба на неговата...Уууууу, боли до срж од што е добра таа сетилна меморија!

А кој спомна парфем? Во темава се работи... едноставно, за мирис. Значи како што кажа Псај, секој човек си има некој посебен мирис, кој не е резултат на трупање парфеми, туку на аромата на сопствената кожа. Не мора да значи дека се работи за парфем, или за стик, или за млеко, или за шампон...
Јас го обожавам мирисот на кожата, и да, во повеќето случаи е пресудна за понатамошниот тек на ноќта...:)

Прочитај ме убаво, па потоа реплицирај ми. Болдираното го кажав и јас во првиот пост. Мирисот се добива од повеќе компоненти, но најдоминантен е парфемот, имаш нешто против што го спомнав?

Доста беше на темава, досадна сум си сама веќе :pos:

Се сеќавам дека кога се ,,фанавме,, со дечко ми, цело време се држевме за раце.Кога си идев дома, постојано ги мирисав моте оти ми мирисаа на него и уживав.:kesa:Сега веќе не сме тинејџеи и не акаме стиснати за раце толку често, ама кога ќе го гушнам и ќе го помирисам, од мирисот негов (парфем или не) се топам, уживам, се опуштам, се чувствувам сигурно. Значи кај мене, мирисот влијае и тоа како.

Мирис ко мирис,има добар мирис има и лош.Добриот мирис води кон разговор итн. додека лошиот води кон клоца у г'з и напомена дека не врнело од дамна.Проблемот е у комбинацијата на тие два вида мириси.Има жени на кои им мириса потта и тоа непријатно и колку и да се бањаат у мириси џабе,пак се осеќа.Нема шанси у моја близина повише од 1 минута да е некој од кого и кучињата по улица бегаат.

Прочитај ме убаво, па потоа реплицирај ми. Болдираното го кажав и јас во првиот пост. Мирисот се добива од повеќе компоненти, но најдоминантен е парфемот, имаш нешто против што го спомнав?

Доста беше на темава, досадна сум си сама веќе :pos:
Да, но првиот пост ти е контрадикторен на делот каде што те цитирам.
Кажуваш дека го сакаш природниот мирис на кожата, а после кажуваш дека за тоа е најдоминантен парфемот... Ете го моето "против". Не е најдоминантен.

И не само што си досадна сама на себе, туку тупиме офтопици...:)

..мммммм неверојатно знае да привлече онака прекрасен мирис..кој со комбинација на преубав машки парфем ..лудилоооо:vozbud:..ај лајк дет

Ептен привлекува, но не сакам некој прејак кога ќе и пријдеш да ми дојде да кивам..

Убав парфем знае многу да привлече... Ама не е само до парфемот, секој човек си има посебен (природен) мирис на кожата, изненадувачки е колку пријатен може да биде природниот мирис на партнерот, посебен, единствен, вечно присутен.. :)

Забегав у поезии. :pos:

Не забега бе, така е. Или па и јас забегувам. :) Со горецитираново сосема се согласувам. Многу ми остава впечаток, го запаметувам (и знае да ме привлече) природниот мирис кај човекот. Малку подолу од слепоочниците најубаво се чувствува. Ми се имаат луѓе чудено зошто ги душкам баш таму :pos:

А за парфемите, да, знаат да привлечат, ама не ми е пресудно. Нема де да се фатам со некој само зашто мирисал убаво. Од друга страна, сигурно не би се фатила ни со некој од чија мишка паѓам во делириум. :nesvest:

А, да ми се допаѓа кога некој мириса на омекнувач-на свежо испрано или на некое кремче за лице. Делува негувано, а тоа потсеќа на нежност, а тоа е убаво, а тоа привлекува. :pipi:

Колку само безвезален и ирелевантен фактор.

Јас пак имам комплетно спротивен став, ако затоа е форумот за да имаме разни ставови. За мене мирисот има пресудна улога. То ест ако некоја девојка последователно ми бзди у близина ја избегавам ко улав. Океј тоа е и ствар на хигиена, ама се си има чаре. Малце кучешка е поентава, али забележувам дека подсвесно ги избегавам луѓето чиј природен мирис не ми се допаѓа. Природниот мирис шо го поседува секој човек и е уникатен, е нешто што ми е предмет на оценување(несвесно). Сите девојки со кои што сум бил до сега им го памтам мирисот. Дури и ми се случува да поминам негде и да осетам некој мирис и во себе да прокоментирам: Еј ми мириса на ***.

Може да е намирисан фантастично,може да има фантастичен изглед,а може да е толку глупав и голем морон што ќе зажалам што сум излегла мирисот не е важен важна е интелигенцијата,добрината,насмевката ,да умее да ми ја разубави вечерта и полека да станам зависна од него

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom