Miami Open 2017

• Креатор на темата Креатор на темата The King of Clay
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Miami Open 2017?

• Федерер

• Надал

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Статус
Затворена за нови мислења.
Па колку што имам гледано тенис јас, таквите поени се важат и не се поништуват.Или грешк сум? И надал имаше 1-2 спасени брејк топки со фушарска парабола на надворешниот дел од линијата.
Оти се прајш сосила глуп? Игор само констатира дека наместо 3-4 за Надал, сет за федерер е моментално. И не паламуди за џабе.

Оти се прајш сосила глуп? Игор само констатира дека наместо 3-4 за Надал, сет за федерер е моментално. И не паламуди за џабе.
Епа реплицирам со исто ниво како и Игор.Ќе беше 4-1 за Федерер да немаше гзларот среќа и да не ја погодеше милиметарски линијата.

Епа реплицирам со исто ниво како и Игор.Ќе беше 4-1 за Федерер да немаше гзларот среќа и да не ја погодеше милиметарски линијата.
Знаеш што има изјавено една тениска легенда околу среќата и ударите од нец? Некој се пожалил дека топчето му удрило во мрежа и останало на негова страна, а овој вика тоа не е лоша среќа, тоа е лош удар.
А милиметарските удари на Надал кои завршија во аут, тие не се бројат ли? Јас само го спомнав клучниот поен од првиот сет, ништо повеќе бидејќи доволно следам тенис па знам што значеше тој смрден поен, а богами и играм па знам на своја кожа колку може еден удар да промени.

ЗНаачи немој д ме сватиш погрешно, знам дека е среќа.Ама во текот на повеќето поени има и среќата улога.Ете во првите 2 гема на сервис на надал имаше удар кој што можеби беше и надвор ама поенот си продолжи и го зеде надал.Никој не кукаше тогаш и не пишуваше дек надал е гзлар или незнма што

ЗНаачи немој д ме сватиш погрешно, знам дека е среќа.Ама во текот на повеќето поени има и среќата улога.Ете во првите 2 гема на сервис на надал имаше удар кој што можеби беше и надвор ама поенот си продолжи и го зеде надал.Никој не кукаше тогаш и не пишуваше дек надал е гзлар или незнма што
Имаше ситуации и Федерер како спаси други брејк топки врз основа на сумливи топки, тие не ги спомнувам. Едноставно тоа со нецот беше апла, толку страшно бидејќи го смена текот на цел сет, практично му го украде на Надал.

Мечевите на Федерер во Америка треба да се играат без публика, на брејк топка пола саат се дерат и аплаудираат и баш точно кога ќе заќутат сите ќе се најде некоја будала да викне нешто. Крајно забегано.

Брејк топка за Федерер и Надал му оди на мрежа , дрско дрско. :D

Брејк топка за Федерер и Надал му оди на мрежа , дрско дрско. :D
Шо да праи кога нема никаков континуитет на форхенд... Прво винер, па 5 метри во аут, па милијарда кратки форхенди у сервис поле на Фед што паѓаат. Има шанси уште не е изгубен мечов, али длабочина на форхенд му е неопходна.

Колку си очаен Надал, еби се. Јас ќе те убијам со винери, не камо ли Федерер. :гомце:

Кога сме кај мрежата... Неам коментар, трет многу битен поен ради мрежава шо го зима.

Гнасо копилско среќно, а ти Надал, еби се кога немаш 2 чисти.

Просто е... не заслужува Надал да го земе Мајами.

Нека фрли Федерер некој долар на публиката, пола титула нивна заслуга е. Јас како навивач на Федерер многу се нервирам кога игра во Америка, лудаците јадат гомна на сред меч и на брејк топки. Пазете на меч топка, цел саат ќе плескаат.
Слабо Надал инаку, нема шанси да тепа.

Ајде бруко, следно изгуби и на Ролан Гарос од Федерер и цркни во истиот момент.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom