Мендух Тачи на ТВ Клан

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Ke se izvini nekoj na forumov od Albancite za palenjeto na crkvava? Ili kako Tachi , ne bre koj ubival, koj palel? Nie, nema sansi. Vo Arachinovo ima loswa struja pa se zapalija sami kukite, a vo Tetovo ako odis na sredno skolo ima mnogu mermer pa ucenicite sami pagaat i se povreduvaat. Bre sto narod ke bevte ej, palite crkva i ni izvini edno ne za mene za kulturata sto ja unistuvate a sto e postara od vas.
p.s. Ne se sekirajte, Gospod gleda. I ne se zakanuvajte tuka, tuku izvinete se za crkvive sto gi gorite. Beter od Talibancite ste i ni edno izvini ne kazuvate. Sram da vi e.
p.p.s. Ovie zakanive na mechka so dajre koga ke pravis, 2001 jas bev tamu kaj sto se tepaa "brakata" , taka da ne me plasi mene so tie detski muabeti. Koga ke vidam makedonsko zname na albanski sobir, togas ke go smenam mislenjeto.

Ти бе ционистче едно најде да кажуваш за такви работи. Глеј си ги синагогите, немој толку да се секираш за црквите.
Во меѓувреме

Муслиманските верници во Прилеп избегнаа инцидент кој лесно можеше да биде предизвикан откако група граѓани Македонци ги спречија да се поклонуваат на петочната молитва во дворот на градската џамија, која беше опожарена за време на конфликтот во 2001 година.

Но, не сите го делат мислењето на групата која денеска ги спречи верниците муслимани да ги извршат нивните верски обреди.

thumbnail.php

“Се чудам каде живееме, во 21 век. Ова е една од најстарите џамии на Балканот. Ова е срам за овој град и за целата држава“, вели граѓанин на Прилеп.

Еден од најгласните во обидот да ги спречи муслиманите да се поклонуваат беше и поранешниот градоначалник на општина Прилеп Илија Димоски. Тој вели дека не е против обновата на џамијата, но оти таа треба да служи како музеј, а не како верски објект.

“Со иселувањето на турското население во Турција, овој објект остана како споменик на културата бидејќи немаше кој да го користи“, рече Димоски.

За надминување на оваа состојба, муслиманските верници ја повикаа Исламската Верска Заедница, но и политичките партии за да извршат влијание во решавањето на овој проблем.

“Ние како муслимани во име на Муфтиството од Прилеп, бараме од ИВЗ да преземе конкретни чекори, особено им праќаме порака на албанските партии, пред сè ДУИ, да преземат конкретни чекори и да нè имаат предвид и нас и да видат во каква состојба живееме“, рече Муамет Сулејмани, имам во селото Црнилиште.

По многуте притисоци од граѓаните на Прилеп, муслиманските верници се поклонија на петочната молитва во нивната населба. Во градската џамија муслиманските верници од 2001-та се поклонувале само на Бајрамскиот намаз.

Џамијата е запалена на 8 септември 2001 година и покрај дозволата за обнова досега не е преземено ништо од страна на централната и локалната власт за нејзина реконструкција.

Ај конкретно, манастир Лешок.

Лешок денес е обновена, Прилепската џамија не е. Во Лешок денес се врши молитва, Во прилепската џамија не. Ова ли е демократијата која ја промовирате?

Лешок денес е обновена, Прилепската џамија не е. Во Лешок денес се врши молитва, Во прилепската џамија не. Ова ли е демократијата која ја промовирате?

Јас не промовирам демократија, муабетот ми беше за тоа кој ги палел црквите и џамиите, исклучиво со членот хотмејл, а поентата на истиот ми беше да му докажам, како што палеле едните, така и другите.

Јас не промовирам демократија, муабетот ми беше за тоа кој ги палел црквите и џамиите, исклучиво со членот хотмејл, а поентата на истиот ми беше да му докажам, како што палеле едните, така и другите.

членот хотмејл, знаеше дека и едните и другите направиле такви грдотии во времето на конфликтот. Но едно неможам да сватам во 2001 во прилеп немаше никаков конфликт, беше запалено џамијаата без врска за да 10 години потоа не може да се обнови. Што ако тука почнеме да ги наброиме колку џамии во конфликтот се уништени по албанските села, (скопско, кумановско, и тетовско), што мислиш што статистики ке имавме.
Секако јас прв не почнав да набројувам, и да побарам извинување од никого, не мора мене ништо да ми докажеш.

Докажи му на овој подоле.
Код:
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3328829&postcount=325

членот хотмејл, знаеше дека и едните и другите направиле такви грдотии во времето на конфликтот. Но едно неможам да сватам во 2001 во прилеп немаше никаков конфликт, беше запалено џамијаата без врска за да 10 години потоа не може да се обнови. Што ако тука почнеме да ги наброиме колку џамии во конфликтот се уништени по албанските села, (скопско, кумановско, и тетовско), што мислиш што статистики ке имавме.
Секако јас прв не почнав да набројувам, и да побарам извинување од никого, не мора мене ништо да ми докажеш.

Докажи му на овој подоле.
Код:
http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3328829&postcount=325

Конфликт е само назив, она што се случуваше беше многу повеќе од конфликт, самите ние го знаеме тоа, постоеше голема нетрпеливост на национална основа, баш и поради тоа се случуваа оние ,,грдотии''.

Тоа е тоа.

Ти бе ционистче едно најде да кажуваш за такви работи. Глеј си ги синагогите, немој толку да се секираш за црквите.
Pa i sinagogi da imase ke gi zapalevte. Osven sto imase tip na forumov na kogo mu gi izbrisaa porakite koj zboruvase deka balistite bile vo pravo, koi se nacisti so drugo ime, jasno izrazuvate omraza kon se evrejsko, posebno kon Izrael. Bravo. I cionist ne e navredliv zbor.
A za izvinuvanjeto ,ocigledno deka nema da go dobijam bidejki invazijata od Kosovo 2001 bila "konflikt vo koj dvete strani pravele gadosti". Da, ednite pravea zasedi i palea crkvi, drugite bea regularna vojska i policija koi ja branea drzavata. Epten isto e.
p.s. Aj sto ne dobivam izvinuvanje nema da dobijam , ja bataluvam temava posto ocigledno vo glavata samo Tachi vi e, a na nekoi od vas i balistite. Ili ne se vikase taka klubot od Tetovo, BALISTI? Bre ajde pozdravche od cionistot, i ne letajte tolku gore, tie sto se tepaa 2001 godina bea i ke ostanat teroristi. Prijatno :smir:

Pa i sinagogi da imase ke gi zapalevte. Osven sto imase tip na forumov na kogo mu gi izbrisaa porakite koj zboruvase deka balistite bile vo pravo, koi se nacisti so drugo ime, jasno izrazuvate omraza kon se evrejsko, posebno kon Izrael. Bravo. I cionist ne e navredliv zbor.
A za izvinuvanjeto ,ocigledno deka nema da go dobijam bidejki invazijata od Kosovo 2001 bila "konflikt vo koj dvete strani pravele gadosti". Da, ednite pravea zasedi i palea crkvi, drugite bea regularna vojska i policija koi ja branea drzavata. Epten isto e.
p.s. Aj sto ne dobivam izvinuvanje nema da dobijam , ja bataluvam temava posto ocigledno vo glavata samo Tachi vi e, a na nekoi od vas i balistite. Ili ne se vikase taka klubot od Tetovo, BALISTI? Bre ajde pozdravche od cionistot, i ne letajte tolku gore, tie sto se tepaa 2001 godina bea i ke ostanat teroristi. Prijatno :smir:
da tocno deka albancite pravea zasedi i palea crkvi, ama samo bolen covek moze da kazuva deka regularna vojska ja branela drzavata. pa site tie vojnici bea poranesni robjasi, ubijci, nasilnici i toa za tebe e regularna vojska. regularna vojska ne siluva ne ubiva civili zeni deca bebinja.pa taa regularna vojska i vo biH napravi masakar, koja drzava ja branea tamu? jas ne sum za albancite ama srbite gi imaat odamna pominati site granici

da tocno deka albancite pravea zasedi i palea crkvi, ama samo bolen covek moze da kazuva deka regularna vojska ja branela drzavata. pa site tie vojnici bea poranesni robjasi, ubijci, nasilnici i toa za tebe e regularna vojska. regularna vojska ne siluva ne ubiva civili zeni deca bebinja.pa taa regularna vojska i vo biH napravi masakar, koja drzava ja branea tamu? jas ne sum za albancite ama srbite gi imaat odamna pominati site granici
:pos2:

дискутираат за војната во Македонија,а не за во Босна:tapp:

Utre, vo A1- vestite (19h)- gostin liderot na DPA- Menduh Thaci.

610x.jpg
не знам зашто Македонските телевизии викаат вакви дегенерици????
потпалување на тензии,повисок рејтинг на телевизијата,понижување на владата:toe:

Тачи: Македонија е пред тотална дестабилизација

prazno.gif
prazno.gif
21.02.2010 20:26
intervju-21-02.jpg

Лидерот на ДПА Мендух Тачи на неколкупати ја разбранува јавноста со црните сценарија, ако не се реши спорот за името.
Претпоставувам дека сметате дека не треба да се промени името, заради тоа што вие и генерално Албанците, Турците, Србите се идентификуваат со името Македонија.
- Не, грешка. Мислам дека сите треба да се сложиме дека мора да се промени името и мора да се направи тој компромис. Другите држави и другите народи си направија компромиси.
Тоа беше ваша изјава од 18.06.2007 дека не треба да се промени името, заради тоа што луѓето што живеат во Македонија, Албанци, Турци, Срби се идентификуваат со ова име, Македонија. Велите, војна ќе има. Политиката на потценување на албанците води кон војна, преку ноќ ќе паднат две граници, Косово и Албанија претпоставувам, ќе дојде до создавање на Голема Албанија?
-Си има политички речник и си има дипломатски речник. Ако дипломатскиот речник ви збори дека ќе има тензии, тоа значи дека ќе има притисок. Секој организам кој живее под висок крвен притисок, или ќе има инфаркт или нешто друго.
- Мислам дека целата оваа фама со оваа војна е направена за вниманието на граѓаните да се фокусира на друго место.
-Ние сме на праг на тотална дестабилизација во Македонија. Прво имаме блокирање на перспективата на Македонија, значи блокирање на процесите за интеграции, значи немаме надеж.
- Второ, таа блокада, автоматски имплицира катастрофална економска криза. И трето, на праг ви е дестабилизација.
-Кога имате дестабилизација, кога имате позитивен терен за да се култивираат бактерии и вируси, не е важно какви вируси ќе ве напаѓаат.
Ајде околу војната. Кој вие планот за војната? Може ли да објасните, како ќе се случи таа војна? Кој ќе ги мобилизира Албанците?
-Јас мислам дека погрешен пристап имате. Сите овие структури што сакаат да ми го наметнат тоа дека јас ја правам војната, адресата е погрешна, рече Тачи.
Повеќе од интервјуто со Мендух Тачи можете да погледнете во видеото.
http://www.a1.com.mk/vesti/video.asp?Video=10/intervju-21-02.wmv&VestID=120156

:tapp:

до кога бре ако се во опозиција се нешто не му чини и се заканваат а ако се на власт најдобри се и рамковниот е во целост исполнет па уште на црна листа е овај дегенот :kesa:
bwe оваа секуловска ич ама баш ич не мие по ќеиф ама парче со напрај тачи очигледно дека била добро спремена за ова интрвју уште да го прашаше дали е вистина дека дпа е создадена од македонските тајни служби во 90 години за против тежа на пдп и крај ќе беше :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom