Мендух Тачи на ТВ Клан

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
значи и на мојот ВТОР пост ти не одговараш дали е тоа е вистинската релност во Македонија или НЕ(објасни поинаку ако не е така).......хммммммммм сега гледам кој е без зборови-глуп(според тебе):uvo:

хахаха, јас ти одговорив фино и лепо, но по вториот твој пост, одма сватив дека не вреди да си трошам зборови на тебе, сватив дека не вреди да губам време со тебе, така да, тебе што и да ти кажеме во врска со албанците нема да прифатиш бидејќи имаш лимитиран мозок.

МО или МВР?? А МНР, Образование? Земјоделие?
Додуше, со догвор на дело се, ама од оваа година, кај и да е, ќе им се приеначи за стално (Гвујо забрани решенија по државни институции, па се водат како дрѓжавни службеници, но вработени како преку Агенција за држ. службеници, на испомош т.е на договор во други министерства)!

Така, не скокај, има. За оние кои знаат каде да побараат, кои имаат квалитет. Е сеа, непотизам и коруипција има паралелно со воие позиотивни прозеци, ама клетите албанци не се виновни. туку виновни сме ние, кои ги гласаме тие, едни исти корумпирани мамојеби.

И брат ми е обесправен.
До сега има добиено 45 покани за суд.
И само него му стигаат, и само него полицијата го бара и само за него комбето се паркира пред зграда.
Го мрази оваа држава.
Вози 200 на саат по партизанска, не регистрира кола, вози без светла итн.

Кој го уби Ченто, Албанец беше ?
Павел Шатев, Коста Рацин, Кузман, Албанци беа.

Во маало имав Албанци, на факултет 3 беа во група, не постоеше било каква разлика. Тој што учеше проаѓаше.

Ако одиме по логиката на Албанците, тогаш Албанија треба да гори до темел, таму па правата на малцинставата се мизерни.
Косово дам бетер.

Наместо Албанците да ги прифатат државите во кои живеат и да се прилагодат на законите и правилата на тие држави, тие истите ги рушат државите.
Незнам што ќе прави Албанецот моментот кога САД и ЕУ ќе имаат се помало влијание на Балканот, дали размислуваат дека НИЕ сме тие кои треба меѓи себе да ги решаваме проблемите на мирен начин, а не на секоја закаснета менструцација за пушка да се фаќаме и за тоа да ни биде крив комшијата.

МО или МВР?? А МНР, Образование? Земјоделие?
Додуше, со догвор на дело се, ама од оваа година, кај и да е, ќе им се приеначи за стално (Гвујо забрани решенија по државни институции, па се водат како дрѓжавни службеници, но вработени како преку Агенција за држ. службеници, на испомош т.е на договор во други министерства)!

Така, не скокај, има. За оние кои знаат каде да побараат, кои имаат квалитет. Е сеа, непотизам и коруипција има паралелно со воие позиотивни прозеци, ама клетите албанци не се виновни. туку виновни сме ние, кои ги гласаме тие, едни исти корумпирани мамојеби.
тие ги набројав зашто таму можам да се вработам според образование(нешто што го трубам 5 страни-работа според образование)....а може и ДЗС,ЦУК,УБК,АР итн но пак истите се под склоп на на МВР или МО........

не скокам за квалитетот добро сум запознат за работат во овие министерства....ок е за личност која се вработила со завршен правен,економски,социологија/психолгоија но знаеш дека според останатите струки во овие министерства тие треба да бидат застапени некаде околу 20%,додека остатокот да биде од сродните науки на тоа министерство???(тоа важи и за другите министерства)
албанскиот фактор(и другите етнички заедници) се вработуваат поради нивната правична застапеност...зашто мора баш 25,17% да се вработат????зашто да не се има конкурс и според одредени кфалификации нека се направи избор(образование,стручност,физичка,психичка подготвеност итн) па нека конкурираат сите Македонци,албанци,цигани,власи,срби итн па кој најдобро ги исполнува условите нека се вработи:toe:...
од мојата генерација,а и од постарата немаше ниеден Албанец,Србин,турчин итн...а во истите министерства се вработија по 100 луѓе од етничките заедици(поголем дел од албанската)......според квалитет и конкурси вработување нели:smir:

така да оваа е реалноста за МВР и МО,за другите не сум запознат толку многу............да не зборам за партиските и семејните вработување кои се на исто ниво како и етничките вработувања.........така да го прикажувам тоа како што и тоа поради што ме иритира,не ми е гајле дали ти ќе ми идеш контра,шириш демагогии не се криви овие,туку оние,дека сум заслужил куршум итн...........прочепкај малку за овие работи па ќе правиме муабет:smir:

кажи ми конкурс во брзо време/па макар и задниве 6 месеци за МВР и МО?????????само немој да ми постираш од тие за правична застапеност на етничките заедници.......тоа не е квалитет и конкурс
а за куршумот ќе биде,но само првин да расчистам со душниците(бидејќи ги има многу,ќе почекаш малку,се разбира ако не си на списокот):smir:

да да постов заслужува Пулицерова награда секоја ти чест на НЕодговорот:pipi:
штом ти ме разбра-ти си гениј чоече бравос бравос.....Зигмунд Фројд г да јаде;)

Добро не мора да ни спамираш, имаш десно од постот еден број 000, ке си го копираш тој линк и ке си го имаш целиот мојот пост ако сакаш нешто да ни покажеш.

За болдот, само прочитај се малце може?
Што имаат тука врска албанците, убаво ти кажа и куарк, оди пожали се кај македонците кои што се на власт.
Ако не си знаел тие(власта) ги вработуваат своите партиски војници во мвр или МО без конкурси, албанците барем се вработуваат процедурално:vozbud:.
Да не ме сватиш погрешно, и јас сум да нема партиски вработувања, пази викам партиски не етнички бидејќи и кон тие што ти целиш и се обидуваш да докажеш се партиски не се етнички, потоа и јас имам завршено факултет и имам диплома, но не сум вработен на државни институции, но затоа сега за сега имам приватен бизнис и супер ми оди, немам потреба да работам за плата од 200 еу, но кој знае во иднина што може да се случи, животот е курва.

И да ке забораев, ако викаш да јаде г... фројд нека биде така.

Добро не мора да ни спамираш, имаш десно од постот еден број 000, ке си го копираш тој линк и ке си го имаш целиот мојот пост ако сакаш нешто да ни покажеш.

Што имаат тука врска албанците, убаво ти кажа и куарк, оди пожали се кај македонците кои што се на власт.
Ако не си знаел тие(власта) ги вработуваат своите партиски војници во мвр или МО без конкурси, албанците барем се вработуваат процедуралон:vozbud:.
Да не ме сватиш погрешно, и јас сум да нема партиски вработувања, пази викам партиски не етнички бидејќи и кон тие што ти целиш и се обидуваш да докажеш се партиски не се етнички, потоа и јас имам завршено факултет и имам диплома, но не сум вработен на државни институции, но затоа сега за сега имам приватен бизнис и супер ми оди, немам потреба да работам за плата од 200 еу, но кој знае во иднина што може да се случи, животот е курва.

И да ке забораев, ако викаш да јаде г... фројд нека биде така.
бучко фазон------:D
процедурално е кога сите ќе конкурираме заедно без разлика на етничката припадност,и според нашите способности да бидеме вработени,а не според морална етичка затапеност:smir:а ако мислиш дека албанската заедница се вработува процедурално,можам само да се :pos2:
..секоја ја ти чест за бизнисот,но сепак јас сакам да се вработам за нешто што сум тежнеел,сакал и сум се образувал.......е сега мене ме кочат две работи кон исполнување на тој "сон"-не сум припадник на ниедна ебана партија и немам предност како албанската етничка заедница(зборам за МО и МВР).......затоа е мојата ароганција кон сето тоа......колку ми се криви партиските вработување толку ми е крива и албанската заедница која МОРА да биде правично застапена(и те молам поштеди ме со коментар дека така стои во Уставот и според сРамковниот ОК)

Ок, ај посмирено водете ја дебатава, куршуми, лечења и пцуења, избегнувајте, во спротивно темата ќе биде затворена.

Gone, ne se vinovni albancite!
Na primer, po ramkoven ne se vrabotivaat albanci samo, tuku i romi, turci, , srbi tn!

No. To sto najmnogu ima partisko-semejni, jebiga, ima izbori, ne glasajte za VMRO SDSM DUI DPA, storete nesto, imate moja poddrska!

Gone, ne se vinovni albancite!
Na primer, po ramkoven ne se vrabotivaat albanci samo, tuku i romi, turci, , srbi tn!

No. To sto najmnogu ima partisko-semejni, jebiga, ima izbori, ne glasajte za VMRO SDSM DUI DPA, storete nesto, imate moja poddrska!
но сепак приоритет се тие исто како и партиските и семејните вработување-што значи на исто рамниште ми се и едниот и другиот ешалон...така да не сум јас виновен што така морам да ги дефинирам:smir:
а за избори како што манипулираат по се игледа уште долго време нема да ме заокружат на избирачкиот список:D

Ke se izvini nekoj na forumov od Albancite za palenjeto na crkvava? Ili kako Tachi , ne bre koj ubival, koj palel? Nie, nema sansi. Vo Arachinovo ima loswa struja pa se zapalija sami kukite, a vo Tetovo ako odis na sredno skolo ima mnogu mermer pa ucenicite sami pagaat i se povreduvaat. Bre sto narod ke bevte ej, palite crkva i ni izvini edno ne za mene za kulturata sto ja unistuvate a sto e postara od vas.
p.s. Ne se sekirajte, Gospod gleda. I ne se zakanuvajte tuka, tuku izvinete se za crkvive sto gi gorite. Beter od Talibancite ste i ni edno izvini ne kazuvate. Sram da vi e.
p.p.s. Ovie zakanive na mechka so dajre koga ke pravis, 2001 jas bev tamu kaj sto se tepaa "brakata" , taka da ne me plasi mene so tie detski muabeti. Koga ke vidam makedonsko zname na albanski sobir, togas ke go smenam mislenjeto.

Ke se izvini nekoj na forumov od Albancite za palenjeto na crkvava? Ili kako Tachi , ne bre koj ubival, koj palel? Nie, nema sansi. Vo Arachinovo ima loswa struja pa se zapalija sami kukite, a vo Tetovo ako odis na sredno skolo ima mnogu mermer pa ucenicite sami pagaat i se povreduvaat. Bre sto narod ke bevte ej, palite crkva i ni izvini edno ne za mene za kulturata sto ja unistuvate a sto e postara od vas.
p.s. Ne se sekirajte, Gospod gleda. I ne se zakanuvajte tuka, tuku izvinete se za crkvive sto gi gorite. Beter od Talibancite ste i ni edno izvini ne kazuvate. Sram da vi e.
p.p.s. Ovie zakanive na mechka so dajre koga ke pravis, 2001 jas bev tamu kaj sto se tepaa "brakata" , taka da ne me plasi mene so tie detski muabeti. Koga ke vidam makedonsko zname na albanski sobir, togas ke go smenam mislenjeto.

Види мајката, албанците да се извинат, имаш доказ дека албанците ја запалија не, тогаш не јади многу, но дали вие ке се извините за џамијата во прилеп?

Види мајката, албанците да се извинат, имаш доказ дека албанците ја запалија не, тогаш не јади многу, но дали вие ке се извините за џамијата во прилеп?

А ти имаш доказ дека македонци ја запалиле џамијата во Прилеп?

и пак се сведува на тоа дека НИЕ мора првин да се покориме:toe:
како што минува времето,ние се повеќе испаѓаме како СС-овците на Хитлер,а албанците недолжно цивилно население кое "револуционерно" се борело за своите права:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom