MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Ми се појавува на МагентаТВ празна батерија за далечинското, во сетингс пишува дека е на 9%, но иако ги сменив батериите со нови ААА батерии сеуште пораката се појавува, како да не знае дека се ставени нови батерии, го престартував уредот и сеуште си стои пораката, се појавува кога менувам канали или се движам низ уредот. Дали има некоја опција да се рекалибрира далечинското, и да се промени процентот на батеријата.
Пробај стави некој поквалитетни батерии од некој бренд Duracell, Panasonic, Varta... ако немаш такви ставено можеби ќе го решиш проблемот.

Moze li nekoj da mi objasni ako go ima aktivirano hbo max kako aplikacijat na smart tv, so aktivirav sportski paket od 3evra dali koga go gleda sportskite sidrzini slikata kako da secka, ne mrzne ama secka i e ne prijatno za gledanje. A koga gi gledam filmovi te e ok.. Ima nekoj iskustvo???

Kaj mene ne prekinuva.. Gledas secka kako da slikas ona so klik na fotoparat.. I zamara oci mbogu.. A nema kaj da se. Javis.. Ovir od telekom kako padnatiod mars
Ne vredi da se javis druze ovie od telekom ne znaat kaj teraat. So meseci i se javuvam i pisuvam deka na mrt kanalite slikata i e uzasna , ne e fluidna. Eve sega na evropskovo rakomet pusti mrt i pusti arena slikata nebo i zemja razlika i nikako da go sredat problemot so mrt. So meseci vodam borba so niv i dzabe, drugi verojatno ne se ni bunat pa kas kako poedinka nisto ne mozam da napravam

Мислам дека кај повеќето мобилни оператори кој нудат и телевизија е така со квалитетот на сликата. Еден канал има одлична слика друга лоша никаква.

Пред две-три месеци сум префлен на А1 и таму пример имаш канали кој стварно имаат слика HD чиста убава гледлива а имаш канали кој се SD катастрофа.

Пример во А1 РТС е катастрофа сликата додека пак на android box го нудат во HD чиста гледлива слика. На еден телевизор ќе гледаш крш.

Дали на некоја технологија уреди така каналите ги нудат намерно или што е не знам. Јас и останатите што се на оптика место да ги имаме сите тв канали во HD супер слика и SD катасттофа. Времиња кога HD e стандард за видео, сеуште има и SD :facepalm:

Имаат додадено нов детски канал IDJ KIDS HD (201 број на канал) и тоа синхронизиран на Македонски ,Албански и Српски јазик

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom