MaxTV IPTV телевизија (Телеком Македонија) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.087
Поени од реакции
2.184
Спорт Клуб уште се далеку од Арена во ппглед на квалитетна слика.Демек HD се и двете ама разликата е воочлива.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Член од
9 јануари 2021
Мислења
562
Поени од реакции
609
Спорт Клуб уште се далеку од Арена во ппглед на квалитетна слика.Демек HD се и двете ама разликата е воочлива.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
United group се доста подобри во поглед на инвестиции во телевизијата за разлика од телеком Србија. Телеком Србија си го набилдуваат само брендот, а во однос на квалитетот на Арените се најслаби.
Арените во HD се подобри за разлика од SD, телеком Србија го имаат само во СД, а нашиов и поголемиот дел од кабелците го имаат во HD. Квалитетот во HD е понизок за разлика од Sport Klub кој има поголем квалитет.

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.087
Поени од реакции
2.184
СК ги дава домашните натпревари на Вардар и Академија Пандев

Член од
15 јули 2007
Мислења
14.265
Поени од реакции
7.204
На Аndroid Magenta TV ресиверите кој ќе ги пуштаат сигурен сум ќе го тргнат HBO OD, Pickbox, Gley во видеотеката бидејќи тие веќе имаат свој сопствени апликации а тие апликации ќе може да ги инсталираат на тие ресивери.

Член од
27 јуни 2009
Мислења
176
Поени од реакции
81
На Аndroid Magenta TV ресиверите кој ќе ги пуштаат сигурен сум ќе го тргнат HBO OD, Pickbox, Gley во видеотеката бидејќи тие веќе имаат свој сопствени апликации а тие апликации ќе може да ги инсталираат на тие ресивери.
Само ако си преплатен на нив.Јас ги имам и ги имам на телефон.Pickbox го има само Телеком и мислам Тотал тв.

Член од
15 јули 2007
Мислења
14.265
Поени од реакции
7.204
Само ако си преплатен на нив.Јас ги имам и ги имам на телефон.Pickbox го има само Телеком и мислам Тотал тв.
Па така и мислев само ако си претплатен кој сака ќе ги инсталира на Android ресиверите што ќе бидат.

Така ќе се ослободи простор во видеотеката од Телеком или јас мислам да си напраат и они своја апликација за филмови.

Pickbox e доста слаб со филмови и серии а HBO Max е многу богат со филмови и серии. Gley како за наша услуга не е лошо иако треба уште подобрувања.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
662
Си ги промашил лигите.На Спорт клуб не даваат Македонски лиги,само на Арена.Имаат договор со Арена.
минатиот викенд одеа дури 3 натпревари од Македонска фудбалска лига на Спорт клуб ако се сеќавам Вардар мислам со Гостивар како и еден натпревар иствремено одеше и на МРТ1 МРТ3 и на Арена

Член од
15 јули 2007
Мислења
14.265
Поени од реакции
7.204
минатиот викенд одеа дури 3 натпревари од Македонска фудбалска лига на Спорт клуб ако се сеќавам Вардар мислам со Гостивар како и еден натпревар иствремено одеше и на МРТ1 МРТ3 и на Арена
Никако не разбирам зошто МРТ емитува исти спортски натпревари на два тв канала.

МРТ 3 го нема ли кај сите оператори и DVB T дигитално?

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
662
Никако не разбирам зошто МРТ емитува исти спортски натпревари на два тв канала.

МРТ 3 го нема ли кај сите оператори и DVB T дигитално?
Многу просто или едноставно со тоа ја пополнуваат нивната програмска шема ,немаат друга содржина да прикажуваат немаат продукција

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.087
Поени од реакции
2.184
Значи толку е катастрофа сликата на СК што ни топката не се гледа на кошарката

Член од
12 јуни 2022
Мислења
792
Поени од реакции
315
Plum IPTV od kabelnet, za 700 denari 3 uredi so totalno site kanali nova sport, eurosport, arena, sportklub imate i promo period 60 dena pa posle sklucuvate dogovor onlajn ili vo salon.

Kajgana Shop

На врв Bottom