Mislam deka neСо нов договор може да остане старото МаксТВ постоечко има некој прашано?
Mislam deka neСо нов договор може да остане старото МаксТВ постоечко има некој прашано?
122 контактирај ги.Вчера се префрлив на магента тв ама брзината на интернетот е уште 60/30 а не како што пишува 100/50. Дали автоматски се зголемува или треба да подесат нешто техничарите кога ќе го местат магента тв боксот?
Кога гледаш ТВ, колку ти зема од брзината? Измери ко ќе можиш, и јас имам ВДСЛ па ме интересира исто направи тест и без пуштен тв...Пред некој ден се префрлив на Магента Тв со новиот софтвер кој го инсталираа на рутерот добив поголема брзина 50 /10 VDSL -бакар деновиве се очекува и Нетфликс да се добие како пакет според кажувањето на техничарот кој дојде да ја инсталира опремата,има предности а секако и недостатоци добро е што се групирани каналите доколку сакаш спортски канали сите се на едно место и веднаш можеш да ги одбереш од менито ,мал недостаток е доколку сакаш да си ги наместиш по твој избор потребно е многу време еден по еден канал да го преместуваш со постојано кликнување на далечинското а претходно можеше да го одбереш каналот и на која позизија да го преместиш,недостаток доколку ти е наместен уредот да се исклучува или да се управува со едно далечинско му треба време да се вклучи уредот и да ги преземе сите податоци и во тоа трае некоја минута и неможеш да гледаш Тв,менито за ХБО каналите е слично како и кај Нетфликс фондот на титловите на ХБО е променет не се повеќе големи болдирани букви,можноста гласовно да побараш нешто на Youtube на одредени канали може да се вратиш претходно што е емитувано ,никако неможам да го конектирам уредот преку wifi
Со 1 канал претпоставувам 4 Мбпс.Кога гледаш ТВ, колку ти зема од брзината? Измери ко ќе можиш, и јас имам ВДСЛ па ме интересира исто направи тест и без пуштен тв...
За WIFI-то се жалат и други по форумиве, ваљда ќе го средат потака, зш без него е голем хендикеп
Кој пакет го имаш?Вчера се префрлив на магента тв ама брзината на интернетот е уште 60/30 а не како што пишува 100/50. Дали автоматски се зголемува или треба да подесат нешто техничарите кога ќе го местат магента тв боксот?
Малце ми се гледа, гарант повеќе еСо 1 канал претпоставувам 4 Мбпс.
И претходно и сега м.Кој пакет го имаш?
Автоматски споено мислење:
Малце ми се гледа, гарант повеќе е
Ваљда оптика ти еИ претходно и сега м.
Незнам како е општо ама јас мака поминав 3 месеци дури добив ВДСЛ а не сум далку од поштаПедериве на vdsl ве ставаат во урбано место?
Под договор си ?Незнам како е општо ама јас мака поминав 3 месеци дури добив ВДСЛ а не сум далку од пошта
ДаПод договор си ?
Ke ti baraat da produzis dogovor za optika i zapni im eden kabel ke pustat i toa e.