MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
24 март 2024
Мислења
4
Поени од реакции
1
Вчера се префрлив на магента тв ама брзината на интернетот е уште 60/30 а не како што пишува 100/50. Дали автоматски се зголемува или треба да подесат нешто техничарите кога ќе го местат магента тв боксот?

Член од
9 јануари 2021
Мислења
956
Поени од реакции
974
Вчера се префрлив на магента тв ама брзината на интернетот е уште 60/30 а не како што пишува 100/50. Дали автоматски се зголемува или треба да подесат нешто техничарите кога ќе го местат магента тв боксот?
122 контактирај ги.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.478
Поени од реакции
824
Пред некој ден се префрлив на Магента Тв со новиот софтвер кој го инсталираа на рутерот добив поголема брзина 50 /10 VDSL -бакар деновиве се очекува и Нетфликс да се добие како пакет според кажувањето на техничарот кој дојде да ја инсталира опремата,има предности а секако и недостатоци добро е што се групирани каналите доколку сакаш спортски канали сите се на едно место и веднаш можеш да ги одбереш од менито ,мал недостаток е доколку сакаш да си ги наместиш по твој избор потребно е многу време еден по еден канал да го преместуваш со постојано кликнување на далечинското а претходно можеше да го одбереш каналот и на која позизија да го преместиш,недостаток доколку ти е наместен уредот да се исклучува или да се управува со едно далечинско му треба време да се вклучи уредот и да ги преземе сите податоци и во тоа трае некоја минута и неможеш да гледаш Тв,менито за ХБО каналите е слично како и кај Нетфликс фондот на титловите на ХБО е променет не се повеќе големи болдирани букви,можноста гласовно да побараш нешто на Youtube на одредени канали може да се вратиш претходно што е емитувано ,никако неможам да го конектирам уредот преку wifi
Кога гледаш ТВ, колку ти зема од брзината? Измери ко ќе можиш, и јас имам ВДСЛ па ме интересира исто направи тест и без пуштен тв...
За WIFI-то се жалат и други по форумиве, ваљда ќе го средат потака, зш без него е голем хендикеп

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.503
Поени од реакции
2.868
Кога гледаш ТВ, колку ти зема од брзината? Измери ко ќе можиш, и јас имам ВДСЛ па ме интересира исто направи тест и без пуштен тв...
За WIFI-то се жалат и други по форумиве, ваљда ќе го средат потака, зш без него е голем хендикеп
Со 1 канал претпоставувам 4 Мбпс.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.478
Поени од реакции
824
Кој пакет го имаш?
Автоматски споено мислење:

Со 1 канал претпоставувам 4 Мбпс.
Малце ми се гледа, гарант повеќе е

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.677
Поени од реакции
8.106
Дали постои на MagentaTV HBO OD или само апликацијата HBO Max?

Член од
7 април 2015
Мислења
2.787
Поени од реакции
1.698
Дали на новата Магента ТВ, интернетот за телевизија е резервиран како на МаксТв, односно дали доколку симнувам нешто, телевизијата ќе сецка, пошто нели е сега преку иста мрежна порта и Вифи приклучена телевизијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom