MARNet - уназадени со години!

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Кој има поголемо искуство со купување на банери, нека го сподели тука. Ме интересираат неколку работи поврзани со оваа тема:
-дали мора доменот да го регистрираш на името на некоја фирма;
-како оди постапката за регистрирање: колку што знам јас, треба прво барањето да испечатиш и да им го испратиш по пошта, па потоа треба да отидеш лично за да се доврши целата процедура.
доменот е личен ко што знам, не мора да имаш фирма
а постапката не ја знам искрено, нека се јави некој што знае :)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
абе баталете таму каков Марнет .. шо се замарате ..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
абе баталете таму каков Марнет .. шо се замарате ..
Како ќе регниш .мк домејн? Тие се единствени... сакал нејќел мораш да се расправаш.

п.с. јак беше одговорот кога се јавив да прашам што се дешава со домејнот кој не ми го имаа регистрирано 20 дена. Јас се бунев дека плаќам и сакам услуга побрзо, а типот од другата страна ми рече дека волонтирал. Како бре волонтира? Која е таа несериозност волонтер (шо можи да е полуписмен) да ми поддесува домејн систем? Затоа и се е така како што е. Јас само му нагласив дека зема плата од корисниците и дека сум еден од многуте незадоволни... па ја средија работата за 2 дена.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
доменот е личен ко што знам, не мора да имаш фирма
а постапката не ја знам искрено, нека се јави некој што знае :)
Мора да имаш фирма.

Постапката е едноставна, го симнуваш, шаблонот и го пополнуваш, па го праќаш по пошта.

Ако нешто не му јасно, нека праша ќе му одговорам, секоја недела пополнувам барем еден таков.

Член од
14 мај 2010
Мислења
112
Поени од реакции
20
Грешка! Не се БАНЕРИ, туку се ДОМЕНИ. :)

Кои информации треба да ги превземам од сопственикот на фирмата на чиешто име ќе ја регистрирам страната? Доколку би стапил во контакт со некој таков, веднаш би сакал да му посочам што точно ќе ми треба од него.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Грешка! Не се БАНЕРИ, туку се ДОМЕНИ. :)

Кои информации треба да ги превземам од сопственикот на фирмата на чиешто име ќе ја регистрирам страната? Доколку би стапил во контакт со некој таков, веднаш би сакал да му посочам што точно ќе ми треба од него.
Кратко име на фирмата, тоа од тркалезниот печат.
Долго име на фирмата од штембилот, од правоаголниот печат.
Телефон , факс, адреса и то.

А ти спреми хостинг унапред со внесени ДНС рекорди.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
И даночен број, најбитното го заборавив.

Член од
14 мај 2010
Мислења
112
Поени од реакции
20
Thanks!

--- надополнето ---

Овие податоци од фирма кога ќе ми требаат? Прво треба ли да го испратам по пошта она барање што го имаат на страната? Па потоа ќе ми требаат овие информации? Оние што се технички податоци за серверот кај треба да ги внесам? Колку отприлика се чека за регистрацијата?

Член од
14 мај 2010
Мислења
112
Поени од реакции
20
Каге е точно сместен „Марнет“? Нечто имам слушано дека е во кругот на УКИМ, но каде поточно знае некој да каже? Како можам точно да го најдам?

Член од
14 мај 2010
Мислења
112
Поени од реакции
20
Лесно ли се наоѓа? Има ли некој показател? Пред врата што пишува?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Лесно ли се наоѓа? Има ли некој показател? Пред врата што пишува?
Пишува РЕКТОРАТ.

Кога ќе влезеш, одма лево имаш приемно... Прашај таму кај се оставаат формуларите за Марнет. Ќе ти речат четврта врата од десно :)

Член од
14 мај 2010
Мислења
112
Поени од реакции
20
Може ли да се регистрира интернет страна на име на невладина организација?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Може ли да се регистрира интернет страна на име на невладина организација?
Може, ама мора да имаш регистрирано организација, со сите потребни документи, затоа што и тие ги бараат.

Kajgana Shop

На врв Bottom