Г
Грејвдигер
Гостин
Веќе неколку месеци може да се регистрира, а за правилникот не знам... уште им стои тој од февруари 2011.Од кога може? Нели уште не е донесен новиот правилник?
Веќе неколку месеци може да се регистрира, а за правилникот не знам... уште им стои тој од февруари 2011.Од кога може? Нели уште не е донесен новиот правилник?
Одма спроти Соборна е. Цвеќара мислам дека има до нивниот влез... пишува на вратата, ќе видиш. Има нагоре по скали се качуваш и одма лево имат една канцеларија.Кај се наоѓа Марнет точно?
Гледам пред 2 години има спомнато на темава дека документи се доставуваат во ректоратот на уким... А на нивната страна пишува дека имаат канцеларија на партизанска негде карши Соборна...
Бил некој во брзо време, ако е на партизанска каде точно се наоѓа?
Колку време им треба на МАРнет да сменат хостинг на веќе постоечки домејн?
Закупив хостинг (justhost.com), им ги однесов податоците и DNS адресите во марнет, ги сменија (во регистарот на марнет) ама сајтот уште не ми функционира...
Дали ти вратија повртен мејл од Марнет, можно е да не ти е добро подесено. Дали си на приватен сервер или обичен shared сервер ?
Им бев таму директ, испринтав се што треба директно од нет (IP адреси и чуда, за да нема грешка), се е како што треба во тој дел. Хостингот ми е од JustHost.com.
Ако е како што велиш на веќе постоечки хост, не повеќе од еден ден, јас правев исто за неколку часа беше сменето. Така да најверојатно има има некој проблем. Пробај на мернет http://reg.marnet.net.mk/MKDomeni/domen/check/ провери дали е се како што треба поставен доменот со двете IP. Ако е тука се ОКЕЈ, тогаш барај ги на телефон и ќе ти кажат што е проблемот.
Не е до МарНет, до тебе е.Вака вика дека се е во ред и дека зоната НЕ Е празна. Меилот преку webmail си работи ко што треба ама ако го подесам преку меил клиент (outlook, thunderbird, incredimail....) може да прима меилови ама не и да праќа. Скоро се пробав...
Не е до МарНет, до тебе е.
Добро, еве го октомври скоро пројде а уште неможам да најдам никаква опција за да си регистрирам доменче електронски, без пешачење и глупите уплатници. Како ова? Имате некоја инфо?
Би можел да ја објасниш процедурата за регистрација на .мк домен од физичко лице?Веќе неколку месеци може да се регистрира, а за правилникот не знам... уште им стои тој од февруари 2011.