Македонско фудбалско првенство 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    205
Статус
Затворена за нови мислења.
Што се будалите па вие. ФФМ рече дека ќе го прекине мечот ако го види знамето на голема Албанија негде. Го видовте вие?
Се си е според прописите :D

Штета. @puno пред само три дена викаше дека покажување на знаме од голема Албанија е многу помала провокација од националистичко скандирање „уби шптара“ на Србите. Којзнае колку го погоди ова сега и колку е вознемирен од скандирањето. :(

Ја би дозволил скандирања од секаков тип на стадиониве, не од друга причина, а зашто дали ќе ги дозволиш или ќе ги забраниш нема никаква разлика, само ќе си ја тупиме таа работа по медиуми, форуми за џабе.

Глигоров продадена душа! :D
3:10
Кој не сака да игра пред полни трибини? Има некој од форумов што не ви рекол браво за посетеноста?
Разлика од посетеност до неспортските работи како гаѓање со предмети е разлика од небо и земја :icon_mrgr:

Кој не сака да игра пред полни трибини? Има некој од форумов што не ви рекол браво за посетеноста?
Разлика од посетеност до неспортските работи како гаѓање со предмети е разлика од небо и земја :icon_mrgr:
Е добро де и ти досаѓаш, па не се они криви, трибините се такви што се ронат па паѓаат камења врз играчите. И Асани си го гаѓале. Дрим тимот е сон, но никако тим...

Се пумпа со борјките ако се најде шанса кај нас, едноставно да крца стадионот во Тетово не бери 15000 луѓе, меѓутоа Шкендија ете вакви битни натпревари си има 8-9000 луѓе кои стојат зад клубот и јас на тоа давам огромна подршка. Само најмногу ми е криво што најголемата причина за која тие одат на стадион не е фудбалот, сите знаеме која е причината да не се правиме наудрени, секоја чест за оние што го сакаат фудбалот, сигурен сум дека има и такви. На ова ќе се надоврзам со фактот што јас го имам согледано за Битола кога се игра дербито Пелистер-Вардар, најмногу 10 % а тоа сме истите што и секогаш го следиме Пелистер т.е го следиме фудбалот, останаитот процент е или за да билда адреналин или да види дали Чкембарите и Комитите ќе се степаат. На останаите места и утакмици никој жив и не оди. Значи домашните утакмици со посилните екипи на Шкендија и дербито во Битола Пелистер-Вардар. Само може да се надодадат тука и Комитите кои дома горе долу 200-300 души одат на утакмица со било кој.
Во случајов мене ми е најмногу криво дека најмалку се зборува за она што најмногу треба,а тоа е фудбалот. Квалитетот е очаен, играчите одат на утакмици за да лежат, во лигата играат играчи со ограничени можности. Земете ги сите поврзани теми за мак фудбалот и одвојте колкав процент се стрикно за фудбал, ќе забележите дека се малку.
Многу многу работа и многу пари потребни вложени за да се постигне нешто. Во прашање се мислам и законите на економијата дека секогаш ќе бидеме мали бидејќи сме и мала како држава.

Не ми е гаље за двата тима ама каков ќеф ми се напрај шо го сркнаа овие Шкендија секоја чест,па и уште онај мрсулот шо го даде голот за Шкендија го покажва орелот со рацете кога го постигна голот ..каков хлупак еј и на крајот пак го лапнаа на домашен терен...оди скри се дома мрсул еден тој ќе покажва национализам онде..фудбал е ова алоо...идиот

Не ми е гаље за двата тима ама каков ќеф ми се напрај шо го сркнаа овие Шкендија секоја чест,па и уште онај мрсулот шо го даде голот за Шкендија го покажва орелот со рацете кога го постигна голот ..каков хлупак еј и на крајот пак го лапнаа на домашен терен...оди скри се дома мрсул еден тој ќе покажва национализам онде..фудбал е ова алоо...идиот
Зошто ви боди в’очи орелот? Не е покажување национализам љубовта кон орелот. Мене ми пречи кога не се почитува туѓото, на пример како да е знамето (наметнато од други, не признавањето на сонцето од Куклеш - Грците од Вергина,блаблабла,...), не треба да се третира како „вентилатор“. Тоа е исто како за орелот да кажат гуска, или сова,..Чим ова последното не ми се допаѓа мене, сигурно и на македонците не им се допаѓа нивното знаме да го третираат како „вентилатор“, и реципрочно треба да се пазиме кон навреда на другите чувства.
Победи Вардар, премногу горко го доживеав, ама сепак победи подобриот. Главата горе, кон следната „битка“ во Скопје.

А вие од Пелистер, сега имате нова занимација, нов спонзор, така да подобро фокусирајте се во тој правец.

Зошто ви боди в’очи орелот? Не е покажување национализам љубовта кон орелот. Мене ми пречи кога не се почитува туѓото, на пример како да е знамето (наметнато од други, не признавањето на сонцето од Куклеш - Грците од Вергина,блаблабла,...), не треба да се третира како „вентилатор“. Тоа е исто како за орелот да кажат гуска, или сова,..Чим ова последното не ми се допаѓа мене, сигурно и на македонците не им се допаѓа нивното знаме да го третираат како „вентилатор“, и реципрочно треба да се пазиме кон навреда на другите чувства.
Победи Вардар, премногу горко го доживеав, ама сепак победи подобриот. Главата горе, кон следната „битка“ во Скопје.

А вие од Пелистер, сега имате нова занимација, нов спонзор, така да подобро фокусирајте се во тој правец.

Другар..до кога со овие срања?..до кога ќе живееме во тензии?..зошто едноставно не играте фудбал и се замарате со овие глупости?..какви знамиња,какви вентилатори мислам 21 век сме и треба да се фокусираме на други работи а не на овие глупости..дај ти се молам

А иначе јавна тајна е односно цела Битола знај кој се крие зад спонзорството на Сермат на Пелистер(Мијалков) и според претходните искуства сеуште не ми е уверливо сето ова со оглед дека на функции се сеуште старите(вмровски) кадри во клубот и затоа нема некое оптимистичко расположение ,само се надеваме дека ќе дојдат подобри времиња и то е то

Другар..до кога со овие срања?..до кога ќе живееме во тензии?..зошто едноставно не играте фудбал и се замарате со овие глупости?..какви знамиња,какви вентилатори мислам 21 век сме и треба да се фокусираме на други работи а не на овие глупости..дај ти се молам

А иначе јавна тајна е односно цела Битола знај кој се крие зад спонзорството на Сермат на Пелистер(Мијалков) и според претходните искуства сеуште не ми е уверливо сето ова со оглед дека на функции се сеуште старите(вмровски) кадри во клубот и затоа нема некое оптимистичко расположение ,само се надеваме дека ќе дојдат подобри времиња и то е то
Е мене ова ми пречи. Грешките на другите веднаш ги детектирате, и вината ја гледате еднонасочно. Јас ги осудив и двете страни, кога е во прашање шовинистичко скандирање.
Бев последниот натпревар во Битола, и ако си бил и ти, сигурно знаеш какво скандирање имаше од вашите навивачи.
Не ми пречи да пеат патриотски песни воопшто, ама не каде го омаловажуват другиот етникум.

А за вториот дел, навистина ми е жал, ако Мијалков вмешал прсти во клубот, оти сметав дека веќе три екипи ќе имаат добри спонзори, и квалитетот на лигата ќе оди во нагорна линија.

Мене ми боди во очи и ми пречи шо кавгата помеѓу трети држави ,во случајот албанија и србија вие ја префрлате во Македонија.Абе крај краева ако сегде истакнувате знамње на албанија шо кур земвате пасоши од Р.Македонија каде има Македонско знаме или за вас пасошите со орли ви ги прат ?

Последно уредено:
Глигоров продадена душа! :D
3:10

А што очекуваше ти да каже ? Ова ти е чиста изјава за на ТВ од професионалец и ништо повеќе од тоа.Ако го кажеше он тоа што стварно го мисли најверојатно ќе добиеше забрана за фудбал 3 години од Илчо глувтарот (кога се работи за утакмици во Тетово) и ќе лежеше 2 години затвор за ширење етничка нетрпеливост.

Ако го пршаат на страна што мисли за атмосферата сигурно ќе каже ‘‘Каков течен сапун би направил батко Хитлер од оние инцестоидине со искривени фаци (мх,мх,мх...алачки стајл).‘‘

Со камења ги гаѓате и после тука се правите на три ипол демек верувате во искреноста во изјавата на Глигоров. :facepalm:

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom