Македонска Хип Хоп енциклопедија

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Само собрани информации се од нет, од библиотеки и сл. и ставени во енциклопедијава како факти . Неможе да напраиш филм освен ако не е документарец , а документарец не верувам дека би се нафатил да гледаш ако несакаш да читаш книга. :helou:

Како и да е , ја немам прочитано книгата ,меѓутоа тие кој што сами себеси се прокламираат како рапери / хип-хопери и сл. боље нека фатат да прочитаат.
Скоро сите рапери што ги знам знаат многу малце за хип-хоп културата.
Мислат дека ТуПак е првиот рапер , Ноториус Б.И.Г е бог на Хип-Хопот и Лудакрис е „Њу Вејв рапер“ (је рајт , такво нешо демек постои ) .

Не верувам дека некој го мисли 2пак за прв рапер... а Луда не е ништо Њу Вејв рапер... он си е нешто помеѓу.. Кранк рап и Олд Скул рап... има мешано и од двата стила во неговата музика...:helou:

Ја имам прочитано книгава уште кога прв пат се појави на саем и топло ја препорачувам да ја прочитаат сите кои што ги интересира хипхопот како култура. Инаку книгава воопшто не е обемна некаде околу 100стр се е некако површно опфатено онака само најбитните работи. :smir:

Хммм...што има толку за рапот да се научи,а да не може да се најде на нет...ај да е некој поим,нација,кулура или нешто за кое би вредело да се ствара енциклопедија,мене лично не ми прави мерак идејава
Prvo
HIP-HOP e kultura za tvoja informacija ;)
a drugo zasto da nema
??
ednostavno za edna opsta kultura barem i tie
so ne slusat rap
neka doznat nesto poveke za nego
nikoj nikogo ne tera da slusa rap

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom