Македонска vs странска музика

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување

Каква музика најчесто слушате?

• македонска музика

Гласови: 20 26,3%
  • странска музика

Гласови: 56 73,7%

• Вкупно гласачи
    76
Повеќе слушам странско, со оглед на тоа што македонските метал бендови немаат многу албуми! Но знам да заглавам на некој мајспејс да слушам македонски бендови и 2-3 дена по ред! Македонскиот метал, мене искрено многу ми се свиѓа, и ептен сакам да го слушам. Штета што малце албуми има ко што реков...

Па гласав за странско... дека македонско нема баш баш...слушам преку цели денови мак рап...ама сепак не е тоа тоа..истото ниво:helou:

Македонски.... особено староградски и патриотски народни песни. Слушам и странски, ама македонските некако ми лежат на душа :)

со староградските се согласувам :) супер се да седниш да се наслушаш а инаку сепак поќе сум по странските онака шо рече дрн дрн :)

Повеќе слушам странско, со оглед на тоа што македонските метал бендови немаат многу албуми! Но знам да заглавам на некој мајспејс да слушам македонски бендови и 2-3 дена по ред! Македонскиот метал, мене искрено многу ми се свиѓа, и ептен сакам да го слушам. Штета што малце албуми има ко што реков...
potpolno se soglasuvam!!!

50 - 50 бев за како да гласам ама ај си викам сепак ќе гасам за македонска мислев поголем процент има....

Знајш дека имаш потполна поддршка од мене за мислењево

Тапа тема. Ај јас сеа ќе отворам „Израелска vs. Латвиска музика“ и ќе дискутираме на неа. :tapp:
Туку, поентата ми беше: немаат врска државите со музиката, туку треба да се гледаат како поединци бендовите/изведувачите. Во секоја земја има по нешто квалитетно.

Гласав за странска од причина што има повеќе стилови и поуникатна е..
Иначе за волја на вистината не е за фрлање и македонскава музика.. сепак има квалитетни пејачи што навистина се добри и имаат убави песни..

На музичката естрада во Македонија секој ден има по една нова ѕвезда која очигледно се прославува поради својот надворешен изглед и став(најчесто), а не по музиката која ја свири, пее или компонира. Единствени пејачи од Македонија, додека беше Тоше сеуште жив ги ценев него и Владо Јаневски, не Џеј Џеј или Елвир4е, таквите лигуши ми одат на нерви.
Значи, странска музика во глобала.

Тапа тема. Ај јас сеа ќе отворам „Израелска vs. Латвиска музика“ и ќе дискутираме на неа. :tapp:
Туку, поентата ми беше: немаат врска државите со музиката, туку треба да се гледаат како поединци бендовите/изведувачите. Во секоја земја има по нешто квалитетно.
Taчно

е добро де не беше тоа поентата, туку поентата е да видиме до каде сме ние на музичко поле, колку се слуша нашата музика, колку можеме да се носиме со светот. Е сега ќе речеш до никаде сме ,ама го забораваш на пример Симон Трпчевски кој е меѓу првите во својата област или нашите староградски песни, и Тоше кој не се сомневам дека ќе ја освоеше светската музичка естрада да не му се случеше тоа што му се случи.

повеќе слушам странска музика, а од македонската највеќе слушам Архангел, Мизар

Само 2 компарации :
Комерцијала : Македонска < Странска
Андерграунд : Македонска > Поголем дел од странската (со оглед на тоа што сме мала држава )

слушам македонска али повише странско(највеќе српско)

Повеќе македонска, традиционалист си сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom