Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Врска нема муабетов, не знам од кај го ископа :D

Врска нема муабетов, не знам од кај го ископа :D
Седи кец :D
Автоматски споено мислење:

Прекрасен коментар од главниот на судиска организација во ФФМ, бранејќи го идниот шпиц во репрезентација.
Солзи ми потекоа.
Screenshot_20251201_034926_Facebook.jpg

Синот бил деградиран ради позицијата на татко му и поради тоа НЕЗАСЛУЖЕНО ЌЕ БИДЕ ИЗОСТАВЕН ОД РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА :(

Последно уредено:
Седи кец :D
Автоматски споено мислење:

Прекрасен коментар од главниот на судиска организација во ФФМ, бранејќи го идниот шпиц во репрезентација.
Солзи ми потекоа.
Прегледај го приврзокот 462430

Синот бил деградиран ради позицијата на татко му и поради тоа НЕЗАСЛУЖЕНО ЌЕ БИДЕ ИЗОСТАВЕН ОД РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА :(

Доста е само да се види порталиве што се способни да проголтаат за едно патување во странство…

Од вчера Матјаж Кек не е повеќе селектор на Словенија.

Незнам какви амбиции има самиот за понатамошната кариера, ама ако бираме селектор чисто од спортски причини, ваков човек би бил идеален за нашата репрезентација.
Стара школа на тренер кој бара дисциплина, а воедно ги следи и модерните трендови во спортот, знае да направи ред во екипата и да го извади максимумот од секој фудбалер, добар психолог и мотиватор, почитуван од сите играчи кои ги тренирал досега, некој кој веќе има искуство со работа во репрезентација, го познава одлично Балканскиот менталитет, беше тренер и на Ријека каде освои шампионска титула во Хрватска после доминација на Динамо која траеше повеќе од 10 години, стана и миленик на Армада(навивачите на Ријека).

Да се прашувам јас кој да биде селектор на било која екс ју држава, секогаш Кек би ми бил во најтесниот круг.
На пример за репрезентација како Србија, Босна, Црна Гора, Македонија, ваков лик е лекот.

Џабе зборувам, вакво сценарио е возможно само ако имаш спортски луѓе со визија и план на раководни функции во федерација, нешто што е за нас непознато.
Луѓе со карактер како Матјаж Кек нема да дозволат некој од надвор да им се меша во работата и да им составува списоци со цел да си прави шеми и комбинации за сопствен интерес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom