- Член од
- 13 октомври 2007
- Мислења
- 3.175
- Поени од реакции
- 434
Каде ја гледаш Србија во насловот на темата ????????????Bitushanec
Znaci ja sea ne znam kolku zimaat kelnerkite kaj tetka mi u kafic ?
Kaj zima be kaj nas profesor u sredno 400 evra ?
Koj se be utepani ... da se utepani nema da bide 1000 evra m2 stan u pomali gradovi a u N Sad i BG i po 2000 evra za normalni stanovi.
Tuka kaj nas inspektor u MVR zima so fax neli 18000 300 evra tamu zima i po 500 pa nagore.
Abe penzija na baba mi e preku 300 evra a ne bila direktor pred toa . Kilo pecenje e 5 evra tuka kolku e ?
Toa da lazete drug nekoj u Beograd zimale 150 evra plata so sredno , zboram normalna rabota .
U hotel idam spijam plakam 25 evra za istata kategorija hotel tuka bi placal 50 evra minimum , telefonite poeftini , mobilnite poeftini sto se be samozalazuvate ???
Znaes ti kolku investicii ima sega vo Srbija i toa Ruski i od dijasporata ???
Za prav Srbin Srbija e pred se , kako stane misli za Srbija, koga ke legne pak misli za Srbija e toa e toa sto Makedoncite go nemaat. Znaesh li ti kolkava jaka dijaspora ima Srbija ? I ne tie ne vikaat ke dadam 5 dolara za Makedonija, ne bachko...organizirani se , se raboti na toa inace posle tolku sankcii ratovi bombi ke propadnea.
Znaes li ti deka samo od dijasporata sto pari vleguvaat vo Srbija sto se prakaat na rodnini kolku uste eden cel BUdjet u Srbija . Znaesh kolku Srbi ima u Viena , Stokholm i Pariz i Minhen ? Za vo USA i Kanada i Australija da ne zboram
Poveke nego li Makedonci vo cela Makedonija
I ne djabe se vika Samo Sloga Srbina Spasava. Dojde krizno vreme proglasuvvanje na Kosovo ona koa se digna cel narod ispokrshija sve zivo divo...zaludno ama barem se dignaa. Nekoi churki jes da kradea patiki sve da im jebem seme im se zatrlo ...al poentata e druga izleze preku 200 000 narod na ulici.
A tuka sto ?
Abe ime ke smenat NIKOMU NISTO !
E zatoa Srbite se pojam za REFORMI i ne mi kazuj ti mene kako se zivee u Srbija a tebe sto ti zborele tamu nekoi , e dokaz deka firmite im se tapa.
Djabe lupanje u gradi za reformi se znae koj kosi koj voda nosi i toa e toa :tv:
Отвори си една мајсторе па удри

Има и една друга вистина со Србинот .
Кога ке заспие во сон Србија до Токија , кога ке се разбуди-Белградски пашалак :wink: