Македонија и нејзините соседи

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве овој дел од куќата сте :
entrops+bulgaria.jpg

Entropa, at the European Union Council building in Brussels, by wacky Czech conceptual artist David Cerny.

Факт е дека сега сме дел од оваа куќа. Билатерланите односи се важни бидејќи тоа е унија.
одлуките во таа куќа се политички, така да.... која форма и да ја употребиш очигледни се позициите за кои се важни билатерални односи.

Јас кога живеев во Македонија мислев дека се зависеше во Македонците и за се си сме сами одговорни и дека комшитет ни се ОК малку смешни ама тоа е тоа. Ама кога се преселив во странство и ги запознав лично уконтав дека се ѓубре до ѓубре кој од кој бетер а посебно Татарите се најодвратни од сите. Додека бев со Македонија дури и ми беа ОК нешто како смешни братучеди а сега кога се запознав со некој од нив ги сметам за подоле од гомно. :helou:
Това е твое мислене и имаш право на него.Само дето не бараj само вината во нас,ами побараj поне еднаж вината во вас.

Зависи до причината.
Меѓудржаввните проблеми и да се решат или не нема да променат ништо.
За тоа за некои 30 години ќе нема ни НАТО ни ЕУ а можеби и порано.
Причината е jaсна, а отогоре на това нема значение.Има проблем и докато този проблем не се реши-државата членка има право на вето.
Това е jaсно регламентирано,дека сека една држава има право на вето.
А относно живота и на НАТО и на ЕУ-секо нешто си има краj само Господ е вечен.Ке поживееме,ке видиме дали до 30 години ке постоjaт.

Еве овој дел од куќата сте :
entrops+bulgaria.jpg

Entropa, at the European Union Council building in Brussels, by wacky Czech conceptual artist David Cerny.
Творчеството ти е трудно познато и разбираемо.
Човека даже се извини,премиера на ЕУ исто се извини публично на БГ.Уште нешто да сакаш.Когато премиера на ЕУ ви се извини на вас публично-ела ми се jaви.

Причината е jaсна, а отогоре на това нема значение.Има проблем и докато този проблем не се реши-државата членка има право на вето.
Това е jaсно регламентирано,дека сека една држава има право на вето.
А относно живота и на НАТО и на ЕУ-секо нешто си има краj само Господ е вечен.Ке поживееме,ке видиме дали до 30 години ке постоjaт.

Финтата е што вие пробувате да решите проблем кој самите не сте го решиле пред да влезете во тие организации.

Многу кукавички е сега да се обидувате да ги решите.:nenene:

Со тоа не си помагаш, туку покажувааш дека немаш ништо во главата. Јас со такви луѓе немам причина да разговарам.

Извини молим те, јас не сум автор на делото.

Творчеството ти е трудно познато и разбираемо.
Човека даже се извини,премиера на ЕУ исто се извини публично на БГ.Уште нешто да сакаш.Когато премиера на ЕУ ви се извини на вас публично-ела ми се jaви.

Дали се извинил или не не ми е битно.
Битно е што ја прикажа вистинската слика за ЕУ (не само за вас туку и другите држави)

Това е твое мислене и имаш право на него.Само дето не бараj само вината во нас,ами побараj поне еднаж вината во вас.
На почеток мислев дека зависи од Македонците многу ама какви кретени и гомна сте биле незнав додека не ве упознав. Во Македонија има подобро миселење и многу попозитевен однос дури и симпатиетичен кон вас ама ако некој ве запознаае многу ќе го смени мислењето за таа токсична маса на фецес источно од Македонија.

минус

На почеток мислев дека зависи од Македонците многу ама какви кретени и гомна сте биле незнав додека не ве упознав. Во Македонија има подобро миселење и многу попозитевен однос дури и симпатиетичен кон вас ама ако некој ве запознаае многу ќе го смени мислењето за таа токсична маса на фецес источно од Македонија.

Или си провокатор или имаш потреба од психолог. Имаш потреба од помош.

Финтата е што вие пробувате да решите проблем кој самите не сте го решиле пред да влезете во тие организации.

Многу кукавички е сега да се обидувате да ги решите.:nenene:

Извини молим те, јас не сум автор на делото.

Дали се извинил или не не ми е битно.
Битно е што ја прикажа вистинската слика за ЕУ (не само за вас туку и другите држави)

Генералните проблеми са били решени при нашето влизане и сме немали никакви проблеми со државите от поранешното и ЕУ и НАТО.Некои држави исто имаха услови ком нас-еве ти нуклеарката по желби на Франциja и Австриja,еве ти ракети SS-23 за НАТО по желба на САД и Турциjа.Недеj да си мислиш дека вие сте првата држава за коjaто има услови.

Види,един човек не прави цjaл народ.Какво си видjaл ти от БГ и от бугарите?Абсолутно ништо во това сум сигурен и можам да ти се подпишам со двете раце.Заштото веке 3 години наред посрештам чужденци от странство -Полска,Франциja,Германиja,Шпаниja,Унгариja и уште и нито един от нив не сум чул да каже такво нешто.

Заштото веке 3 години наред посрештам чужденци от странство -Полска,Франциja,Германиja,Шпаниja,Унгариja и уште и нито един от нив не сум чул да каже такво нешто.

Ivane,aj zamisli se malku,Poljacite,Ungarcite,Francuzite ne ti se komsii a ne ni se ni nas.

Plus temata e za Makedonija i paplacta od sosedi sto gi ima. :)

Ivane,aj zamisli se malku,Poljacite,Ungarcite,Francuzite ne ti se komsii a ne ni se ni nas.

Plus temata e za Makedonija i paplacta od sosedi sto gi ima. :)
Точно наполно сум согласен.Темата е точно за Македониja.Но когато има хора които едва ли не са обиколили цел балкан и са видели СЕ,ми е смешно.Извинувам се дека отидовме малце надвор от темата.
И уште еднаж ке кажам за да има проблем има поне 2 страни и имат вина и поне 2-те страни.

Генералните проблеми са били решени при нашето влизане и сме немали никакви проблеми со државите от поранешното и ЕУ и НАТО.Некои држави исто имаха услови ком нас-еве ти нуклеарката по желби на Франциja и Австриja,еве ти ракети SS-23 за НАТО по желба на САД и Турциjа.Недеj да си мислиш дека вие сте првата држава за коjaто има услови.

А билатералните односи се генерални?

Ајде не бидете смешни и апсурдни, пробувам да направам конструктивна дебата а појма немате.

Види,един човек не прави цjaл народ.Какво си видjaл ти от БГ и от бугарите?Абсолутно ништо во това сум сигурен и можам да ти се подпишам со двете раце.Заштото веке 3 години наред посрештам чужденци от странство -Полска,Франциja,Германиja,Шпаниja,Унгариja и уште и нито един от нив не сум чул да каже такво нешто.
Епа со никого не се однесувате како со нас ќенефи едни смрдливи. :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom