Macklemore x Ryan Lewis

• Креатор на темата Креатор на темата _Филип
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 април 2010
Мислења
2.722
Поени од реакции
3.702
Ја направив темата за двајцата бидејќи функционираат како тим и во тоа се одлични. :cuc:
Верјотано повеќето ги знаете по Thrift Shop и знам дека ќе има многу луѓе кој ќе искоментираат бооо колку досадна песна и глупава, а уствари е одлична и сите песни и се со пораки. Macklemore e раперот, а Ryan Lewis продуцентот.
Thrift Shop и е најпозната(досега) нивна песна која има продадено повеќе од 5 милиони копии и уште продава и има поминато 6 недели на 1 место во Америка(ќе беа 11 ако Билборд не воведеше ново правило со кое се пресметуваа и Јутуб прегледите и Harlem Shake мина 5 недели на 1 место). Истотака беше првата песна на 1 место која не е издадена од продуцентска куќа туку самостојно.
Во Октомври го издадоа првиот студиски албум кој е одличен.
Can't Hold Us e друга песна која се претворува во хит, од еден настап е на 4 место на iTunes и е се повеќе пуштана на радио.
Oваа на Шкорпион ќе му се допадне највеќе :D
итн..

Ги знам од порано , поточно во фолдерче со рап песни во ушите ми влезе оваа http://www.youtube.com/watch?v=ru-LgSvOCrE и покрај неа слушнав и некои други.
Да, секако звучат добро , но дали е до мене или нешто друго незнам , кога гледам колку се форсира песната што не и го знам ни насловот додека не се потсетам (Thrift Shop) некако едноставно ги изгубив симпатиите кон нив, најверојатно поради тоа што тоа што го слушам јас сакам да е уникат , не секој да го брчи. Али кој ме вози мене , тие си стекнуваат слава. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom