Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145
Г

Господ

Гостин
А да спомнеше некој оригиналност? Сепак главна цел на металот е оригиналност... А не кој колку знае да свири :) Металика јес да го направија металот достапен за сите, ама најдобар бенд... Не можеш да слушаш метал и да речеш е овие се најдобри... Се ти е ствар укуса :D
Епа со тоа што реков "необична" фузија на death и power асоцирав на оригиналност:):smir:
А за најдобар бенд си во право се е во вкусот.

Одамна немав слушано power и решив да побарам нешто на гугл и ги забележав момциве кои иако ги имав сретнато и порано ги немав слушнато.
Почнав да ги слушам пред околу недела и засега сум одушевен од нив.
Звучат доста мелодично и комплексно и доста емоции се внесени во песните.Од време на време ме потсеќаат на Стратовариус кој ми е еден од првите power бендови а воедно и омилени.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
А Леле мори мајко какви музичари. James Hetfield има ептем јак глас... Lars Ulrich тропа ко улафффф, па Kirk Hammett (ученик на Joe Satriani) е брз ко ураган на то гитарата, му нема мажиште..

Pa dobro aren bend se Metallica ali ima kup bendovi koi metat pod so Metallica a da ne zboruvame za gitaristi koi se bojle od Hammet:).Loomis,Rusty Cooley,Michael Romeo,Michael Angelo Batio,Stephan Forte,Chris Broderick... Da ne spomnuvam uste mnogumina koi se tehnicki pospremni i pobrzi od Hammet.Za brzina preslusaj go Cooley

A za bendovi slusnis:King Diamond,Merciful Fate,Dissection,Kalmah,Nevermore,Suffocation......... Broj pogenijalni bendovi od Metallica.Ne deka Metallica se losi ali slusni malku i od drugive:)

Член од
12 март 2009
Мислења
17
Поени од реакции
0
Абе Металика се металика и не се слични со ниту еден друг бенд ....то шо се за респект за респект си се јас мн ги слусам ниф...ама не можам да го споредам Џамет со Малстем ...или Хатфилд со Брус Дикинсок од мејдан...тоо тешка работа али сепак си се царој во то шо го работат...мислам кога се спомнува траш метал одма помислуваш на металика..или мегадед..то е то

Г

Господ

Гостин
Едно време се палев на Cooley али више не толку пошо ми е некако само техника:toe:
Иако Outworld проектот е ЗАКОН и некои соло works му се јаки не ми е толку музикален
Нешто слично(само многу полошо,Rusty ги прави лом и брзина и мелодичност) се и Dragonforce кои иако ги форсираат ептен звучат ко заебан НЕО ГЕО флипер од осумдес друга.
А за металика шо да кажам јаки рифчиња у Black i Master of Puppets и тоа.Крај.Ништо поише.

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7

Ko сме кај техниката... На ова сум заглавен во последно... Знам дека некои ќе плукаат по бендов ама мене ме воодушевуваат со оригиналност :vozbud:

А може и ова

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73

Ko сме кај техниката... На ова сум заглавен во последно... Знам дека некои ќе плукаат по бендов ама мене ме воодушевуваат со оригиналност :vozbud:

А може и ова

супер бендови.Посебно Мастодон, моментално еден од поиновативните бендови на прог метал сцената у последно време. мене лично најалбум ми е Leviathan. супер ствар!!

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Абе Металика се металика и не се слични со ниту еден друг бенд ....то шо се за респект за респект си се јас мн ги слусам ниф...ама не можам да го споредам Џамет со Малстем ...или Хатфилд со Брус Дикинсок од мејдан...тоо тешка работа али сепак си се царој во то шо го работат...мислам кога се спомнува траш метал одма помислуваш на металика..или мегадед..то е то
Хахаха некој да ме натера да пишам на кајгана по 100 години! МЕТАЛИКА СЕ СРАЊЕ! ТРАШ метал не постои! Туку постои ТРЕШ метал (THRASH) и еве јас коа ќе се спомне треш (ко трешер у душа зборам) НИ НА КРАЈ ПАМЕТ НЕ МИ СЕ МЕТАЛИКА И МЕГАДЕТ! Дечко (женска, сеедно, не знам шо си) ако слушаш металика и мегадет опасен трешер/ка си! Многу мрзам вакви постови ко твојот! (и вакви ко овој шо го пишав ја, ама се нервирам коа ќе ги величаат металика и мегадет)! оди слушај ТрАААШ или метал уопште па пиши! поздрав

Не беше лош, ама сепак не ми е баш по вкус. :) H.I.M. FTW!
ХИМ у метал тема???

Малце ги иам слушано Control Denied ама тоа што го имам слушнато е необична и неизмерно добра фузија на power и death доста прогресив се и стварно се надевам на нов албум од нив.
Инаку дали некој има нови информации за новиот албум на Necrophagist колку што успеав да дознаам видов дека имаат 3 демоа засега и дека во план е да се издаде негде во пролет 2010
Јас имам интервју со Роман Гулон (јас го праев :D) у 2010 е :)

DeathControlmk

Will are?
Член од
7 февруари 2009
Мислења
124
Поени од реакции
9
Само што дознав една многу убава информација:
за 6-7 месеци ќе се појави вториот албум на Control Denied (When Machine and Man Collide), во кој има свирено богот на метал музиката - Chuck Shuldiner. Голем дел од албумот е снимен пред смртта на Чак, па гитарските елементи во овој албум ќе бидат претежно негови. :vozbud:
LELE FALA TI!!!! NEMAS POJMA KOLKU SUM SREKEN SEA!!!! Inace da se pofala go iam orginal albumot (TRPI!!!) hh.. i gi iam 4 demo pesni so bile planirani za 2riot album(gi ima na youtube)... Fala gospod zdravje da ti dae, a kazi mi kaj dozna/procita?

Хахаха некој да ме натера да пишам на кајгана по 100 години! МЕТАЛИКА СЕ СРАЊЕ! ТРАШ метал не постои! Туку постои ТРЕШ метал (THRASH) и еве јас коа ќе се спомне треш (ко трешер у душа зборам) НИ НА КРАЈ ПАМЕТ НЕ МИ СЕ МЕТАЛИКА И МЕГАДЕТ! Дечко (женска, сеедно, не знам шо си) ако слушаш металика и мегадет опасен трешер/ка си! Многу мрзам вакви постови ко твојот! (и вакви ко овој шо го пишав ја, ама се нервирам коа ќе ги величаат металика и мегадет)! оди слушај ТрАААШ или метал уопште па пиши! поздрав

ХИМ у метал тема???

Јас имам интервју со Роман Гулон (јас го праев :D) у 2010 е :)
Znaci ko trombe nikoj nemoze da me nasmee... ccc "METALLICA SE SRANJE"... Pa bolje mi se od Trivium, Mastodon (koi sigurno nemaad ni p od progresija i pojma... mi zvucat na slaba verzija od Alter Bridge (koi se zverski bend!) so pretapa pejac) I da Lugje nemojte da se praite neznam gospod znae kolku iskusni i pametni vo oblasta na metal i gitari a zborite za metallica, mastodon i tako dalje... ve molam

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
LELE FALA TI!!!! NEMAS POJMA KOLKU SUM SREKEN SEA!!!! Inace da se pofala go iam orginal albumot (TRPI!!!) hh.. i gi iam 4 demo pesni so bile planirani za 2riot album(gi ima na youtube)... Fala gospod zdravje da ti dae, a kazi mi kaj dozna/procita?

Znaci ko trombe nikoj nemoze da me nasmee... ccc "METALLICA SE SRANJE"... Pa bolje mi se od Trivium, Mastodon (koi sigurno nemaad ni p od progresija i pojma... mi zvucat na slaba verzija od Alter Bridge (koi se zverski bend!) so pretapa pejac) I da Lugje nemojte da se praite neznam gospod znae kolku iskusni i pametni vo oblasta na metal i gitari a zborite za metallica, mastodon i tako dalje... ve molam
Ќе одбијам да коментирам само ќе прашам ОД КАЈ КУР НАЈДЕ У МОЈ ПОСТ ТРИВИУМ И КОМПАНИЈА??? ЧИТАЈ ПА ПИШУВАЈ, НЕ ПИШУВАЈ ПА ЧИТАЈ!

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73

гледам дека се разбираш у прогресив па едно прашање до тебе, дали го имаш чуено Crack the Skye,последниот на Мастодон? и кажи ми дали тоа за тебе е прогресив?

DeathControlmk

Will are?
Член од
7 февруари 2009
Мислења
124
Поени од реакции
9
гледам дека се разбираш у прогресив па едно прашање до тебе, дали го имаш чуено Crack the Skye,последниот на Мастодон? и кажи ми дали тоа за тебе е прогресив?
Ja ne gi znam... ali sea videovo so go vidov... Stvarno e tapa pesnata... Ke go preslusam toj album pa ke seram ok? hoho :pipi::smir: a moze i nema da seram ke vidime... Ali ne mi se veruva da se tolku po bolje od kolku na videoto...

Ќе одбијам да коментирам само ќе прашам ОД КАЈ КУР НАЈДЕ У МОЈ ПОСТ ТРИВИУМ И КОМПАНИЈА??? ЧИТАЈ ПА ПИШУВАЈ, НЕ ПИШУВАЈ ПА ЧИТАЈ!
Ne se odnesuvase za tebe... procitaj ubavo ke svatis... (sakam da kazam milo mi e so gi seres, ali ne mi e milo so ne gi seres tolku drugite ckurtni bendovi ::vozbud:)

Kajgana Shop

На врв Bottom