Луис Мигуел: Rолеми латински пејач

• Креатор на темата Креатор на темата Sarit
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 февруари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, моето име е Sarit и јас сум девојка од израел :)

Јас користам на google да пишува на македонски оваа е голем латино пејачот Луис Мигел Тој има голема песни за да можете да прочитате за него, ако ова е прв пат го гледате неговото име!! :)

Луис Мигуел: Najpoularniot Latinski pejac na svetot

luismiguelt.jpg

На сонцето на Мексико, гласот на Америка, Латинска Елвис, кралот, Тоа се имиња кои што добив мексиканскиот пејач, Луис Мигел од страна на медиумите и неговите почитувачи. Тој е познат по својата голема неговата емотивен вокал со полн со чувства. Тој доби безброј награди за неговите песни и продажба на албуми, е еден од најзначајните и највлијателните симбол на Латинска Америка од почетокот на осумдесеттите години. Албумите на Мигел се продадени над 90 милиони копии низ целиот свет.

Луис Мигел врз влијание на латинската музика е многу очигледно. Во изминатите две децении Мигел направија песни во врста на Boleros помладата публика ја сакаат за да можат да се поврзете и љубов од првиот албум во жанрот "љубов" и се вратил во овие речиси заборавени песни, нивната правилна положба. На огромниот успех на албумот донесе познати уметници како Андреа Буч, исто така да ја искористат овој стил на албуми. Во текот на доцните 80 неговата балади песни направија нови стандарди, кое во комбинација со балади допре на џез и рок. Исто така, тој го донесе светска слава на традиционални мексикански песни кои не се запознаени доволно, благодарение на албумот "Vivo", која беше објавена во 2000 година и обнови популарноста на овие mariachi песни. Yспешни пејачи кои доаѓаат да ги вршат во Латинска Америка секогаш се бара да сними дует со Луис Мигуел.

Pesnata na pejacot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom