Лебот како основна храна во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Мацко
  • Време на започнување Време на започнување
добра тема со оглед дека во странство мн ретко јадат леб а кај нас на балканот е тоа најзастапено а тоа дека сме најголеми лебари не се согласувам... мислам дека тоа е БАЛКАНСКИ а не МАКЕДОНСКИ менталитет :smir:
Точно е ....тоа си е Балкански манталитет .... убаво било да си топнеш лебче .... ja во салатка, ja во сосче некое
biggrin.gif

Јас порано само обичен бел леб јадев, кој и не е баш најдобар по здравјето, но од пред година-две се префрлив на црн леб комбиниран со семки, лен, растителни влакна и тој многу ми е повкусен а и има поквалитетна нутрициска вредност

Дефинитивно нешто без што македонската кујна не може.

Да да лебот е основна храна во македонија без леб никој не може :>)

Најдобар според мене е домашен месен со машина (пекач за леб), Незаменлив е, плус знаеш што ставаш вонего. Кој има услови да си купи една ваква машина, никогаш нема да биде пишман.
Ме интересира да не знај некој како се прави и домашен квасец, која е постапката?

Најдобар според мене е домашен месен со машина (пекач за леб), Незаменлив е, плус знаеш што ставаш вонего. Кој има услови да си купи една ваква машина, никогаш нема да биде пишман.
Ме интересира да не знај некој како се прави и домашен квасец, која е постапката?
Земаш парче леб и го оставаш да фати мувла

Мајка ми насабајле купува 4 леба,после сестра ми иде да докупи уште еден.
Не сме многу по лебот. xD

Што ќе кажите сега за најновиот бран попскапување на лебот. Народе свестетесе, веднаш трк до првата продавница за пекач на леб. НЕМА ДА БИДЕТЕ ПИШМАН.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom