Лаптоп VS Таблет

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување

Би одбрал:

• Лаптоп

Гласови: 37 63,8%
  • Таблет

Гласови: 21 36,2%

• Вкупно гласачи
    58
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Локација
Скопје
За прв пат откако таблетите влегоа во масовно производство, овие уреди се попродавани од нетбук компјутерите. Тоа го покажуваат резултатите на компанијата ABI Research за вториот квартал на 2011 година.

За повеќе прочитајте тука:

Код:
http://kajgana.com/tablet-uredite-poprodavani-od-netbuk-kompjuterite

Вие што би одбрале од Лаптоп и Таблет?
Зошто би одбрале лаптоп/таблет?

Таблет бе за пуфки продавање му е времето сега, тоа нетбукот му помина модата.

Гласав за таблет
Некако поинтересни ми се,а и практични во секој случај.Со минимална инвестиција се претвора во ова
bag%2010-500x500.jpg

Верувам дека нареднава година ќе има огромна понуда на таблети и цената осетно ќе им падне.

Мое мислење за некоја си година (3-5 години) лаптопите ќе заминат во историјата. Технологијата брзо расте. Јас иначе гласав за Таблет. Уште попрактични се за носење било каде, мали се, е сега не се јаки во процесор итн за разлика од лаптопите но како шо тера технологијава забрзано напред јас мислам дека ќе ги стигнат и во тоа.

За сурфање таблет
За работа Лаптоп/Десктоп
За сериозна работа Десктоп

Се си има своја употреба.Сега за сега табелт се купува само за чалам,како што лап топ се купуваше пред 10тина години

Јас би избрал лаптоп. Таблетот е повеќе за уживање, не е згодно на него да седнеш и да работиш исто како на лаптоп.

Да си земеш таблет и да одиш некаде, па кога ќе ти текне да се уклучиш на Facebook, поубаво е со таблет, ама да треба да работиш нешто..
Така да зависи од која гледна точка гледаме. :)
А за десктоп да не збориме веќе. Удобноста што ја имаш кај десктоп компјутерот неможеш да ја имаш никаде :D.

Не би ги споредувал, лаптопот си има своја примена, таблетот си има своја примена. Кога требаше да бирам таблет или лаптоп избрав таблет по некое време мислев дека сум се заебал демек поише работи бркаш со лаптопот итн итн.. по извесно време купив и лаптоп и видов дека уствари не сум се заебал и дека неможеш да споредуваш едно со друго: неможеш да купиш лаптоп а да ти брка работа и како таблет и обратно неможеш да купиш таблет а да си викаш дека ќе ти брка работа и како лаптоп.

лаптоп е многу поарно

Лап топот си има една намена таблетот друга не можете да ги споредувате, си има свои добри страни и лап топот и таблетот, си има лоши страни и лап топот и таблетот, али во секој случај два различни поими се таблет и лап топ, јас не би можел да бирам лап топ користам за едно таблет за друго

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom