Ако некој му треба инспирација/потсетник за некоја убава екс ју песна, тука има доста за душа опфатени:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене ми се 'Кад заборавиш јули' и 'Све че то о мила моја', т.е. ротираат од расположение ама овие се константни во топ5. Како и да е, сите оние на кои што омилените песни на Дугме им се оние од времето на Бебек ги сметам за мои музички луѓе, а оние на кои им се некои од времето на Тифа и Ален, гледам друга тема заедничка да најдеме, екс ју не се поклопуваме. Со чест на исклучоци на песни како 'Те ночи кад умрем'А од Бјело Дугме мислам дека на никој ни на крај памет не би му паднало која ми е број 1 најомилена песна:
![]()
Bijelo Dugme - Ne gledaj me tako i ne ljubi me više (Beograd, 1975)
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.www.youtube.com

Има ОК песни и на Тифа (особено на Тифа) и по некоја на Ален. Не ги отпишувам јас и нив целосно. Меѓу другите омилени ми е и „Сањао сам ночас да те нема“.Мене ми се 'Кад заборавиш јули' и 'Све че то о мила моја', т.е. ротираат од расположение ама овие се константни во топ5. Како и да е, сите оние на кои што омилените песни на Дугме им се оние од времето на Бебек ги сметам за мои музички луѓе, а оние на кои им се некои од времето на Тифа и Ален, гледам друга тема заедничка да најдеме, екс ју не се поклопуваме. Со чест на исклучоци на песни како 'Те ночи кад умрем'![]()
Мислиш на она кога се влагаше на дуел песна против песна како елиминациона фаза и победи од ЕКВ - Пар године за нас? Нов бев на форумот доста тогаш и не учествував во пријавите и изборот, само го следев, али секако дека може, еве и со самиот факт дека во омилени плејлисти победува екс ју плејлиста, а и во било кој музички контекст од типот на самба, румба, џез се уфрлаат и екс ју песни, значи има доста слушателска публика тука.Има ОК песни и на Тифа (особено на Тифа) и по некоја на Ален. Не ги отпишувам јас и нив целосно. Меѓу другите омилени ми е и „Сањао сам ночас да те нема“.
Инаку сега кога ги слушам песните од видеото погоре - Топ 50 рок песни, мислам дека многу од овие испуштивме во нашиот избор, а се стварно култни. Миладин Шобиќ, на пример, 100% сум сигурен дека го немавме. Мислам дека би било ОК да го повториме тој избор, сега, некои 15 години потоа. И сигурен сум дека ќе има друг исход.
Да, на тој мислев. Еве ја темата: https://forum.kajgana.com/threads/izbor-na-najdobra-pesna-od-poraneshna-jugoslavija.65102/ Само ова беше огромен проект, скоро цела година траеше и секоја вечер во 20:00 мораше модератор или јас да бидеме присутни тука за да смениме дуел. Во тоа време многу ми помагаа тогашните модератори на Музика: @Crazy in Love и особено @Forrest Gump , они беа секоја вечер тука, ако јас не бев. Не знам дали би успеал денес да имам таква енергија како пред 14 години. Јас сум тука, цело време, ама еве во темата со македонските албуми, гледате, заборавам и по 4-5 дена да сменам албум. Ќе ми треба гоооолема помош за да се изведе тоа. Ајде, нека заврши тој проект со македонските албуми, па ќе видиме.Мислиш на она кога се влагаше на дуел песна против песна како елиминациона фаза и победи од ЕКВ - Пар године за нас? Нов бев на форумот доста тогаш и не учествував во пријавите и изборот, само го следев, али секако дека може, еве и со самиот факт дека во омилени плејлисти победува екс ју плејлиста, а и во било кој музички контекст од типот на самба, румба, џез се уфрлаат и екс ју песни, значи има доста слушателска публика тука.
Па пред распадот прекинуваат да постојат. E to bi i blesav vidio.Екс ју е Дугме од почеток до крај, све друго е околу него. Ниеден бенд го нема тоа југословенското како Бијело Дугме.
Немој уште се нервирам, особено после тие неколку песни од Дугме што ги набројавте со Филип, па да тепа Пар годинеДа, на тој мислев. Еве ја темата: https://forum.kajgana.com/threads/izbor-na-najdobra-pesna-od-poraneshna-jugoslavija.65102/ Само ова беше огромен проект, скоро цела година траеше и секоја вечер во 20:00 мораше модератор или јас да бидеме присутни тука за да смениме дуел. Во тоа време многу ми помагаа тогашните модератори на Музика: @Crazy in Love и особено @Forrest Gump , они беа секоја вечер тука, ако јас не бев. Не знам дали би успеал денес да имам таква енергија како пред 14 години. Јас сум тука, цело време, ама еве во темата со македонските албуми, гледате, заборавам и по 4-5 дена да сменам албум. Ќе ми треба гоооолема помош за да се изведе тоа. Ајде, нека заврши тој проект со македонските албуми, па ќе видиме.
Иначе од Ален периодот, Ево заклечу се ја ставам во топ 5 мои од Дугме.