KSC #361 Екс - Ју носталгија

• Креатор на темата Креатор на темата П²
  • Време на започнување Време на започнување
Паметно би било да се банира Пар Година за да не победува секогаш една иста песна. Особено ако предходно барем еднаш победила.
Па јас на почетокот поставив такво правило, да не може претходните победници да учествуваат во новите натпревари, ама не се почитуваше воопшто.

Паметно би било да се банира Пар Година за да не победува секогаш една иста песна. Особено ако предходно барем еднаш победила.
И особено дека секако не е најдобра песна, може најдобра од нивниот бенд само, ама и во таа категорија има боље :D

И особено дека секако не е најдобра песна, може најдобра од нивниот бенд само, ама и во таа категорија има боље :D
Зборувам за огромниот избор за најдобра Екс Ју песна кој го правевме тука пред околу 15 години. Учествуваа преку 250 песни, ако не се лажам. Тогаш имаше многу луѓе на форумов, гласаа преку 200 души, верувам дека и ти си бил, иако не се сеќавам, да бидам искрен. Таму убедливо победи Пар година за нас како најдобра песна на сите времиња од Југославија.

Зборувам за огромниот избор за најдобра Екс Ју песна кој го правевме тука пред околу 15 години. Учествуваа преку 250 песни, ако не се лажам. Тогаш имаше многу луѓе на форумов, гласаа преку 200 души, верувам дека и ти си бил, иако не се сеќавам, да бидам искрен. Таму убедливо победи Пар година за нас како најдобра песна на сите времиња од Југославија.
Да и јас се сеќавам. Сеуште не можам да се опоравам од тие резултати :D

Ех Марринчето, љубов од тинејџерските ми години . Немаше тинејџер тогаш кој не свршуваше на неа :D . Башка шо Денис и Денис направија револуција во екс Ју со нивниот синт-поп . Иначе во право е Злате за Пар година за нас , не би требало да учествува на изборов.

Песната е првпат изведена на Сплитскиот фестивал во 1980 година од легендарните Оливер Драгојевиќ и Борис Дворник.
Се надевам дека ги исполнува условите за натпреварувањето во оваа тема.

Првично мислев да играм со хитот кој мислам дека и ќе биде во најтесниот круг за победник а тоа е ,, Игра рокенрол цела Југославија'' од Електрични оргазам.
Но слично како и форумџијата Златикевичиус и јас ќе се играм со друга песна, а тоа е Надалина.

Последно уредено:
За мене лично најдобрата песна од екс ју добата.

Можеби, можеби...

И уште една во овој музички манир...

Уште една од моите најомилени песни од Ex Yu на која се сетив сега, нека иде во ревијален дел. :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom