KSC #351 - Еуро/итало диско

Пророкот

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
6.232
Поени од реакции
6.571
Локација
Скопје
Екипа,

еве да го искористам „правото„ на отворање тема (се надевам дека не го утнав местото за отворање тема поврзана со музиката...) па како што вели насловов, да се потсетиме на овој помалку заборавен правец во музиката, временски лоциран (така велат...) во периодот 1983/88-ма година, кога (според мене а и според други звукољубци...) беше музички продуктивен и збогатуван од страна на италијанските и германските автори и изведувачи (може имаше и други, слободно дополнете...).

Целта од темава нема да биде наведување листа на најквалитетните траки од тој музички израз и гласање за нив (ако не е проблем, разбира се...), туку напросто наведување/посочување на вредни творби од тој период од музиката, одбрани од Ваша страна.

Па...навалете!

Ќе посочам и мој избор...

Не е според мене, си има претходна тема и стотина на ист начин.
Заокружи ги разликите.
Сега прегледав 10 страници до 2019 година и ваква тема нема отворено.Има за 80 те и Syntpop додека баш за Italo disco нема.

Супер, ја најде работата која не е предмет на забелешка.

Супер, ја најде работата која не е предмет на забелешка.
Не си во право затоа што во сите музички изданија кои постојат нумерите не ги ставаат на куп со останатите од 80 те туку посебно.На музичкиот канал MTV 80 кој го пратам со години ниедна нумера односно спот не се пушта од овој правец.

@Audiofil , во право е @Darling - темата беше отворена во подфорум Музика, а не во KSC, го немаше префиксот KSC и бројот на изборот во насловот и не е точно дека немало ваква тема, баш неодамна, KSC #321 беше на истата тема. Сега е средено се.

Ете, бидејќи не е ограничена само на Итало диско, јас не гледам проблем да остане овој избор во игра, само морам да се вмешам и едно правило од мене да додадам:

Бидејќи веќе е петти избор за диско музика, победниците на претходните 4, не смеат да бидат предложени. Значи:

Bee Gees - Stayin' Alive
Chaka Khan - Ain`t Nobody
Abba - Dancing Queen и
Sabrina - Boys Boys Boys

НЕ МОЖЕ ДА УЧЕСТВУВААТ

Фала ти @Zlatikevichius што среди.
Се пријавувам со една бизарно чудна нумера, имено, изведувачот е Алесандра Мусолини, внука на Бенито Мусолини, која со својот албум Аморе достигна некоја поп слава во Јапонија.

Еве ви ја Рафаела Кара , прв пат ја слушнав песнава ко имав 7-8 години и мислев дека пее за Скопје :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom