Колку е оправдана Заштита на диви животни кога тие ги загрозуваат луѓето и домашните животни ?

• Креатор на темата Креатор на темата Ireal
  • Време на започнување Време на започнување
Може нема да те изеде мечка но може да те унакаже тотално. Менување личен опис, губење нога или рака. Мечкиве денешни се многу намножени и стигнуваат многу блиску до населени места на неколку стотини метри па ноќе и низ улици некаде.
Ееее и денешниве мечки не се тоа што беа едно време :D
Он: Мечка бега од човек, ако стигнала до населено место, тоа е или зашто населеното место дошло кај неа дома или зашто сме и ебале мамата на нејзината природна храна па од очај и глас става глава у торба да се приближи до нас. И плус, кои црни мечки се намножиле, кутрите иако заштитени затоа што ги нема многу пак наебуваат од нас.

Ееее и денешниве мечки не се тоа што беа едно време :D
Он: Мечка бега од човек, ако стигнала до населено место, тоа е или зашто населеното место дошло кај неа дома или зашто сме и ебале мамата на нејзината природна храна па од очај и глас става глава у торба да се приближи до нас. И плус, кои црни мечки се намножиле, кутрите иако заштитени затоа што ги нема многу пак наебуваат од нас.

Верувај ти дека бега ако е со малите. Ќе те масакрира ако те начека. Вие dog whisperers секоја очигледна закана ја омаловажувате кога се работи за вашите џукели, дали домашни или диви.

За мене мечката или волкот се помалку штетни од било кој административец во Мк.
Нема шанси да ме убедите во спротивното.

Верувај ти дека бега ако е со малите. Ќе те масакрира ако те начека. Вие dog whisperers секоја очигледна закана ја омаловажувате кога се работи за вашите џукели, дали домашни или диви.
Немам џукела, ама ова лепење на етикети и квази-навредување докажува дека немаш многу што да кажеш поткрепено. Ете, дај докази колку се намножиле мечките и колку напади на мечка на човек има во последните 10 години во МК? А колку мечки суредиле т.н. ловци?

Мечка бега од човек, ако стигнала до населено место, тоа е или зашто населеното место дошло кај неа дома или зашто сме и ебале мамата на нејзината природна храна па од очај и глас става глава у торба да се приближи до нас.
Ili si gi bara mecinjata :toe:

и типчево така спиеше меѓу мечки за еден ден да го изедат во Алјаска. И он се осеќал посебен bear whisperer како вас, али го изеле.

timothy-treadwell-april-29-1957-october-5-2003-was-a-bear-v0-20bvnhvdndoe1.jpeg

Јузе ова твоево е многу покомунистичко од она што го пишува Фенел.
Како Мао што ги истребил сите врапчиња зошто јаделе од нивите, им краделе на луѓето и од комунистичка глупоќа предизвикал беда и глад.
Не ми ја сваќаш компарацијата. Специфицирав ако диво животно напаѓа човек или миленичиња во урбана средина треба да се елиминира.
@Justae Verum Мечките во Македонија се заштитен дивеч. Сум се сретнал со мечка, а бев со боева муниција и пиштол 7.62. Вадење петардите, пукање и меца фати магла. Ако решив да ја стрелам две дрва ќе пробушев.
Без разлика дали е заштитен дивеч или не, ако таа мечка напаѓа луѓе, треба да се елиминира.

Голем калибар е тоа. Со таква муниција и поларна мечка можеш да ја направиш решето.

Таму кај што живее Мецана не им е место на пчелите. Таму тие си имаат свој систем, на кој Мецана може да им плукне под улиштето.
Ево на мој брачед шо живее на село мецана му ги направи партали кошниците со пчели кои му беа на 100 метра од куќата. Се работи за низинско село заобиколено од ридчиња, а не за село од 2000 метра надморска висина. Е сега според тебе каде е поволно место за пчелите?

Ево на мој брачед шо живее на село мецана му ги направи партали кошниците со пчели кои му беа на 100 метра од куќата. Се работи за низинско село заобиколено од ридчиња, а не за село од 2000 метра надморска висина. Е сега според тебе каде е поволно место за пчелите?
Јас дома ги чувам.
Нормално му е местото на брачед ти, нешто друго е проблем во тој крај Битола до Охрид

Back
На врв Bottom