Кој ги изградил пирамидите и зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата dajdo
  • Време на започнување Време на започнување
Ако земеме во предвид дека пирамидите не се градени само во Египет и дека не се единствените мегалитни градби, брзо ќе сфатиме дека се градени од глобална цивилизација понапредна од нашата. Најголемите мегалитски проекти на земјата повеќе личат на тераформација отколку на градби со краткорочна намена. Во таа насока најновите откритија под пирамидите - столбовите долги 2Км во длабочина со намотки околу нив, мора да имаат електромагнетна природа. Ваквите направи можат да служат за повеќе намени: појачување на магнетното поле на земјата, јонизација на воздухот, подобрување на плодноста на почвата, управување со временските прилики, чув дека е можно да биде и електромагнетен топ, но премногу се статични за таква употреба.
Можно е и да се и инфра структура за подземниот свет!
За продуховените би рекол дека ваквите мегалитни градби се остатоци од божјата креација и неговите ко-креатори, како што сме и ние луѓето.
У контекст на твоево ќе додам дека врвот на пирамидите бил од легура на злато и сребро а за чудо тоа се два благородни метали кои не рѓосуваат и се најдобри спроводници на електрицитет. Мермерот од навот бил идеален изолатор.

@парва повели и надополни нешто што пропуштив.

IMG_3647.JPG

Гледам има доста фанатици, ова е сликано од мене пред 3 години
IMG_3648.JPG

на сликиве следни стојам на првиот ред, ама се избришав со гумата од телефон (Ајфон 16) за да доволите колкави се камењата.
Ако се шкртав ќе се изгубеше убавината.
Намерно сум сликана вака (ако не ме гледате да ахахха) за да доловам колку се факинг високи.
Јас сум 180цм, да се качам на прв ред ми требаше да се фатам со рацете на камењата, а се лизгаат.

*ако не ми верувате ќе стаам со мене ама ќе се ишкртам пошо имам постирано, не мислам да си заебам анонимност.
626160016_1918182812108434_7906653775728224503_n.jpg

еве на сенката се гледа доле ахахахах, горе и да бришам доле ме има
628257221_1422415492713268_2739598388814656074_n.jpg
и тука ми се гледа сенката пошо сум меѓу двава бели камена, ама блоков у живо е огромен. Пола мене беше и јаче.

625002714_2000712857150974_2786863864402334213_n.jpg

уште една имам ваква кај шо се гледа нагоре. Толку се коси шо стварно гледате нема врв од оваа перспектива
Автоматски споено мислење:

Еве колку простор зафаќам со 180

Се ишкртав

C5B02DB6-1244-4F1E-9F37-E4FA231BDF45.jpeg

Реално преголеми се.
Као се носени камењата не знам. Пошо и се лизгаат, не е онаков камен шо не лизга.
Некогаш кога ве читам сум mind blown.
Какви познавачи има на темава, да знаев ќе идев со вас ахахха. Најубави 7 дена во мојот живот. Буквално се мочав од воодушевување.
Ако идете некад викнете :P
Мене многу ми се оди пак летно време.
Луксор не бев, Александрија, Valley of the Kings.
:(

У контекст на твоево ќе додам дека врвот на пирамидите бил од легура на злато и сребро а за чудо тоа се два благородни метали кои не рѓосуваат и се најдобри спроводници на електрицитет. Мермерот од навот бил идеален изолатор.

@парва повели и надополни нешто што пропуштив.
Ја као што знам чисто злато.
Е ск ако стфарно су тој што вика мејнстрим, ондак тој е заради естетички божанстфен ефект замисли толко голема градба цела бела од мермер, а врф златан, на тј огроман предел сс песак и јако слн'це.

Али ако е нешто што неамо појма ондак личи на огрому електромагнетну станицу(нели ако е тачно дека у темели су откриени стубови сс спирале длабоко надоле). Нешто као Теслина идеја за безплатну струју, сс помош на земјино магнетно поле.

Мачке.
Луксор и Валеј оф д кингс е исто место.
Посети га и Карнак, тој е од другу страну на реку, најголем религиски храм у сфет.

Е ск ако стфарно су тој што вика мејнстрим, ондак тој е заради естетички божанстфен ефект замисли толко голема градба цела бела од мермер, а врф златан, на тј огроман предел сс песак и јако слн'це.

Али ако е нешто што неамо појма ондак личи на огрому електромагнетну станицу(нели ако е тачно дека у темели су откриени стубови сс спирале длабоко надоле). Нешто као Теслина идеја за безплатну струју, сс помош на земјино магнетно поле.

Мачке.
Посети га и Карнак, тој е од другу страну на реку, најголем религиски храм у сфет.
Лапсусс.
Фала :D
Сум чула за Карнак, ама натака безбедно ли е?
Ја у Каиро и Хургада се осеќав безбедно, има полиција за туристи, буквално turist police им пишува. Главна работа им е да чуваат све шо е бело лице и странско. Пошо таму бела кожа=пари.
Ко фластери се.

Мачке.
Да во право си дека естетиката е битна но секогаш од најрани времиња првично функцијата е битна. Никој не би топел тони и тони злато или легура на злато и сребро чисто за да се искурчи пред проста маса од робови дека е најмоќен кога и вака и така има целосна контрола над нив и нивниот живот.
У прв план секогаш е практичноста после се останато. Практичноста ја опишав погоре.

Башка знаеш и сам дека "...на тј огроман предел сс песак и јако слн'це." не е точна констатација затоа што пред 5000 год таму бил зелен и плоден предел со пријатна клима и дождови.

Лапсусс.
Фала :D
Сум чула за Карнак, ама натака безбедно ли е?
Ја у Каиро и Хургада се осеќав безбедно, има полиција за туристи, буквално turist police им пишува. Главна работа им е да чуваат све шо е бело лице и странско. Пошо таму бела кожа=пари.
Ко фластери се.
Па да бе, знам, за тој смо туј.да се надопунимо.Најмала безбедност е у Каиро,ипак е најголем град у Африку у е препун сс туристи и фалсификатори.
Земи читај гу књигу Замалек, ке научиш много за Каиро,египтологију, знаменитости, традицие и историско археолошки концепт.Тргување сс артефакти и фалц работе.
Цел афро арапски сфет е напален кд ке види белу чоколаду,а тија туристички места су епицентар на сфе тој.
Читај гу Мачке историју на Египет, преубава е.

Да во право си дека естетиката е битна но секогаш од најрани времиња првично функцијата е битна. Никој не би топел тони и тони злато или легура на злато и сребро чисто за да се искурчи пред проста маса од робови дека е најмоќен кога и вака и така има целосна контрола над нив и нивниот живот.
У прв план секогаш е практичноста после се останато. Практичноста ја опишав погоре.

Башка знаеш и сам дека "...на тј огроман предел сс песак и јако слн'це." не е точна констатација затоа што пред 5000 год таму бил зелен и плоден предел со пријатна клима и дождови.
Да знам дека Сакара и Сахара су биле по зелени места него ск. Ама као што опишуеш ти, тј предел е била џунгла одамна пред фараони и пирамиде, у фазу кд се стфорило Средоземјо море(кое мнооого поодамна цел тј медитерански дел е бија пустина).
Али ако се води според коненкционалну историју, ипак тј предел е бија сс песак, а само зеленило и живот е било около Нил.
Затој ти викам пирамида е блескала невидено. Плус тачно епицентар на глобус кд ке га одмоташ и стаиш на масу.
Сфе е чудно.

Али ако е екстратерестриал или некоја наша напредна предНоева непозната цивилизација ондак да, управо си.

Последно уредено:
Да знам дека Сакара и Сахара су биле по зелени места него ск. Ама као што опишуеш ти, тј предел е била џунгла одамна пред фараони и пирамиде, у фазу кд се стфорило Средоземјо море(кое мнооого поодамна цел тј медитерански дел е бија пустина).
Али ако се води според коненкционалну историју, ипак тј предел е бија сс песак, а само зеленило и живот е било около Нил.
Затој ти викам пирамида е блескала невидено. Плус тачно епицентар на глобус кд ке га одмоташ и стаиш на масу.
Сфе е чудно.

Али ако е екстратерестриал или некоја наша напредна предНоеата непозната цивилизација ондак да, управо си.
Ok со пирамидиве може претерав, ама за сфингата има докази дека каменот претрпел ерозија.

За тоа подземниот лавиринт си чул ?
Се наоѓа многу појужно од Каиро и овие познативе пирамиди. Позади него се наоѓа пирамида што толку е уништена што личи на ритче со кршен камен.
Пирамидата е многу подоцна изградена баш на тоа место. Иначе влезот во лавиринтот бил забранет дури и за Херодот кога го посетил Египет. Со георадар откриено е дека во центарот на лавиринтот има неприроден објект во распон 3-4 метра на 2 метра со заоблена форма.
Првата предпоставка е дека е портал што е помалце веројатно, а втората дека е тик - так.
Иначе ова го откриле пољаци 2015 год.
Захи Навас после ова откритие со георадар забранил секакво истражување. Пред ова забрането било само ископување.

Да, слушнаја сам, али само сам слушнаја. Којзнае дали е тачно.
:)

Сфинга да, почудна и постара. Хистори мејнстрим вика дека е пуна сс легенде али ипак гу чува пирамиду на син му на Куфу(Кеопс). Зарој ву е намена.

Ама геолошки наоди викаф дека мноооого одамна од време на Пума Пунку има ерозија по тело мна сфингу.
Некоја поллава или еве можда најголема река, еве случајно туј блиско е Нил хаха.
Син ми пред некој дн измислуеше си глупости и ми вика тато, знаеш дека Вардар се влева у Нил хаха.

Знаеш Ска дека иам резерву у сфе и не избрзују сс као демек факти и цфрсти докажувања.

Хавас е посебна прича.
Или е предобар глумац и е слуга на главни сфетски историски шминкери и матрикси.
Или и он нема везе за тој,(не му кажуеф, можда е глуп како офца) и е цфрсто убеден у учебнички мејнстим.
Тфрдокоран југословенски египетски даскал.

Како и да е, док траеф наши животни векови, сакам да дознаемо барем пола од сфе.

Хавас е посебна прича.
Или е предобар глумац и е слуга на главни сфетски историски шминкери и матрикси.
Или и он нема везе за тој,(не му кажуеф, можда е глуп како офца) и е цфрсто убеден у учебнички мејнстим.
Тфрдокоран југословенски египетски даскал.

Како и да е, док траеф наши животни векови, сакам да дознаемо барем пола од сфе.
Захи е слуга на главни сфетски историски шминкери и матрикси.
Реагира намерно глупо , но меѓу редови се гледа дека одработува за некого и некои а не е тоа Египет.

Ќе биде со оглед на тоа како последниве години се повеќе се забрзува отварањето и докажувањето на сите теории на заговор.

За лавиринтот материјал ќе добиеш на дарк веб. :gjavol:

Захи е слуга на главни сфетски историски шминкери и матрикси.
Реагира намерно глупо , но меѓу редови се гледа дека одработува за некого и некои а не е тоа Египет.

Ќе биде со оглед на тоа како последниве години се повеќе се забрзува отварањето и докажувањето на сите теории на заговор.

За лавиринтот материјал ќе добиеш на дарк веб. :gjavol:
Ако е како Минојски лавиринт, ондак можда сфе тој има сличну основу.
Еншнс Елиенс или хибриди сс нас људи.

Го изгледав подкастот на Роган со Филипо Бионди кој ги скенирал огромните структури во вид на столб под Големата пирамида.

Да не развлекувам, имаше човекот интересна теза, според него можно е пирамидите да се огромен резонатор со кои преку вибрации можеби се средство за контакт со спиритуалниот свет, поточно за Големата пирамида и нејзиниот саркофаг што е тотална спротивност на тезата дека биле гробници. Нешто као психоделично искуство.
Мене ме измори со скршениот англиски, не можев само да слушам како обично Џо пред спиење, морав со видео и сабтајтлс. :D Со психоделичното искуство поради вибрации можам да се согласам, како што ние сега џускаме пред огромни звучници, само без егото на богови. Well…

Kombucha Are You Sure GIF

Али ако е екстратерестриал или некоја наша напредна предНоева непозната цивилизација ондак да, управо си.
Докази за екстретерестијалс има колку што има за Исус. Твоите влажни сништа за напредни цивилизации се базираат на истата вера за која ги закачаш другите. Хипокрит си.
Никој не би топел тони и тони злато или легура на злато и сребро чисто за да се искурчи пред проста маса од робови дека е најмоќен кога и вака и така има целосна контрола над нив и нивниот живот. У прв план секогаш е практичноста после се останато.
:lolzz:

Мене ме измори со скршениот англиски, не можев само да слушам како обично Џо пред спиење, морав со видео и сабтајтлс. :D Со психоделичното искуство поради вибрации можам да се согласам, како што ние сега џускаме пред огромни звучници, само без егото на богови. Well…

Kombucha Are You Sure GIF

Докази за екстретерестијалс има колку што има за Исус. Твоите влажни сништа за напредни цивилизации се базираат на истата вера за која ги закачаш другите. Хипокрит си.

Бот, па ја не тфрду дека има докази за елиенс. Не су ми влажни соништа, него некои претпостафке. Не сам хипокрит, што се губиш.
Види убаво на почетак на реченицу има збор "ако".

Последно уредено:
Бот, па ја не тфрду дека има докази за елиенс. Не су ми влажни соништа, него некои претпостафке. Не сам хипокрит, што се губиш.

Сите знаеме да веруеш у елиенс. Како што кажа, они палиле су сфетла да људи мислиф да Исус е божанство.

Доказот за елиенс се крие у самата конструкција на човекот, хромозомот 2 и FOXP2 се повеќе од доволен доказ.

Само што Исус не е фатен на милион камери како лета низ свемиров.
Автоматски споено мислење:

Чоек има докази и тоа милион. Остај го шо провоцира со глупи релативизации.

ХАхаха почна и Рон да те трола. Еее на што спадна мој Парва. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom