Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 23: @Lester Freamon - Да се откажеме од аплицирањето во ЕУ, да си останеме во НАТО...)

Да се откажеме од аплицирањето во ЕУ, да си останеме во НАТО и да станеме даночен и бизнис рај?

• Се согласувам

• Не се согласувам

• Воздржан

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
@Stefan-kobe доста е друже, дај тагни некој што нема да почне за бугари или лџбт. Дајте малку разновидност на темава, не мора секое мислење да е политичко и сериозно.
Зошто? Ви пречат мислења и ставови кои не се woke и либтардски? Мене баш ми беа топ до сега темиве, освен на Вот секако, некако многу замав земаа пролибералните ментоли у општеството, заштитени ко бели мечки да не смееш свое мислење да кажеш, па права, па Хелсиншки комитети, па курци па палци. Впрочем темава е и за тоа, контроверзно мислење, нешто кое ќе поттикне дискусија и ќе го запали огнот. Ај ако не да пишеме дека небото е сино и сите среќни и весели да ја заборавиме темава. Мене ми е многу драго што искочив победник на мојата тема која опфаќа многу дирливо прашање во денешно време, така да може да се премине на следна тема и на следна номинација.

@курајбер те номинирам тебе брату, ајде да ја продолжиме миланската конекција. :D

Мислам дека државава има премногу државни и верски празници.

Мое контроверзно мислење би било дека треба да се исфрлат бар третина.
Нема резон да се има слободен ден за Духовден и каурот скапан наместо да оди на гробишта и да си ги посети покојните, да оди на споен викенд. Втори мај исто треба да лета, денот на ВМРО такуѓере. Богородици, Клименти и Науми- кини тоа.

Бирајте кои сакате , едноставно, ем се премногу на број за ваква умрена економија како нашава, со таква мала продуктивност, ем ефектот нивен е никаков. Преку пола не ни знааат зашто тој ден не се работа и единствено што се прави е прелевање позајмени пари од Форца/Тиго во Банско и Калитеа.

Последно уредено:
Цццц...работникот е ебан цело време од работодавачот па и некој ден што има и тој да му се скрати...
Дајте друго дете, додека е време:D
ПС.
Нелатентните педери мислам дека ќе ПОДРЖАТ мислењето на курајбер. Емотикон љубов.

Цццц...работникот е ебан цело време од работодавачот па и некој ден што има и тој да му се скрати...
Дајте друго дете, додека е време:D
ПС.
Нелатентните педери мислам дека ќе ПОДРЖАТ мислењето на курајбер. Емотикон љубов.

Не рековме да е ебан. Платен да си е денот. Најнормално, како секој друг ден. Сѐ пресметано фер и чисто.
Автоматски споено мислење:

Одамна е летнат.

Денот на ВМРО би го заменил со Денот на младоста.
Втори де, нема везе.

Па во споредба со некои високопродуктивни економии, да, имаме поголем број на неработни денови (може за тоа не сме продуктивни?!). Амаааа, со оглед на тоа што ние живееме во држава во која платите се едвај изводливи за преживување заслужуваме да имаме ден за одмор за да не доживееме burnout. Пари за споени викенди со вакви плати нема, освен за боговите во општеството. Просечниот Македонец овие денови ги користи за работа во бавча, на нива, поправки низ дома и сл. Така да, мислам дека ќе останам пак воздржана. Сив бумбар на темава. Кога веќе немаме европски плати, барем да имаме денови за раат.

Па не е толку контроверзно за нација што уште живее во Југославија и плаче по Тито.

Тие празници ако станат работни денови, ниту ќе ја опраат економијата, ниту платите ќе пораснат.
Има огромен број на луѓе што одат на гробишта за Духовен, полицајци треба да го средуваат сообраќајот.

Прљавом курцу и длака сметају.

Мене ми одговара да има повеќе празници/неработни денови, дека ги работам и нив ама со скратено работно време (од 4-5 саати) + си лапаш дупла дневница...така да имам време и да го истерам празникот ако е верски секако, а и на крај на месец да легне нешто плус на сметка.

Проблемот е државната администрација што е премногу накотена (клати врата-зимај плата), и сите вакви неработни денови ги користат да фатат џаде од државава, класични крлежи на општеството, не почитуваат ни живо ни мртво.

Нема никаков синдикат се се тоа партиски полтрончиња, на 90 % од приватен сектор се пушта минималец на сметка останатото се знае како, итн...
Контроверзно би било да се намали јавниот сектор, да се заштитат правата на работникот во приватниот сектор кој работи и за нив, итн..
Како јас, перо, стојчо што треба да исполни определена квота во месецот така треба и судијата, џандарот, даскалот итн...

Не знам како е со Америка ама во споредба со Европа, Македонија има најмалце празници, ако си православен имаш 9. Во Европа има држави со по 15 празника во година.

Друга работа, половина од населението работи за празник. Тоа што имаме многу државна администрација па тие не работат и си го дрват во Грција на празник е друга тема.
И ако му ги укинеш на обичниот работник третина празници тогаш рачунај дека тој од 9 бил слободен 5 пати, а сега ќе биде слободен 3 пати.

Така да не се согласувам дека треба да се укинат третина.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom