Книги што сте ги прочитале и коишто ви оставиле впечаток?

• Креатор на темата Креатор на темата Police
  • Време на започнување Време на започнување
Достоевски-Злостор и Казна хмммммм закон!

Странецот од Алберт Ками. Книга за рамнодушноста и колку е таа штетна и погрешна како начин на живот.

Vcera docitav edna kratka ama mnogu ubava kniga. Se vika "Draga Matilda" od Suzana Tamaro. Na kategorijata na luge narecena strasni citaci, koja se nadevam seuste postoi, i bas bi mi bilo milo poradi toa, im ja preporacuvam bidejki mnogu ubavo se pretstaveni razmisluvanjata na pisatelkata koi epten se poklopuvat so moite, a toa osobeno me voshituva vo knigite. Da sretnes nekoj tvoja mislicka!BINGO!!:) Inaku, bez diskusija, Dostoevski is the Best!!!!

A i edno prasanje?Knigata Grofot os Monte Kristo ja baram nasekade, vo knizari, Biblioteka (od Strumica sum), i ne mozam stvarno da ja najdam. Ja ima nekoj? Ili pak znae kaj da ja najdam?

Последно нешто што прочитав беше трилогијата Господарот на Прстените.Феноменални сте.Уште еднаш ми се докажа фактот дека нема ништо подобро од книгата.Филмот е многу кратко уметничко дело за да може убаво да се раскаже така одлична епска приказна.Од филмот ништо не сте виделе.:smir:

Mozebi e detska knigava ama mene mi e edna od najomilenite a taa e Robinson Crusoe... Pred dve godini ja procitav angliskata verzija - nasata e identicna so ovaa (dobar prevod na knigata)

JohnnyMass напиша:
Последно нешто што прочитав беше трилогијата Господарот на Прстените.Феноменални сте.Уште еднаш ми се докажа фактот дека нема ништо подобро од книгата.Филмот е многу кратко уметничко дело за да може убаво да се раскаже така одлична епска приказна.Од филмот ништо не сте виделе.:smir:
Трилогијата е феноменална. Ја прочитав во еден здив. Инаку првиот дел од трилогијата највише ми остави впечаток

А некој да не ја има читано менаџери на мафијашки начин или како се викаше?

сеа ја читав Поп музика од Витула, и ме насмеа, апсолутно...Фантастична приказна.

Гол Човек- ми остави огромен впечаток, книгата воопшто не е во мој стил, ама ете за чудо многу ми се допадна, напишана на многу едноставен стил, лесна е за читање и едноставно супер е :)

Вечниот Маж - Ф.М.Д. ;;;;; Парфем - П.К. ;;;;; Хари Потер сите (особено 3та, 4та, 5та) овие така попресни Ч)

Parezi i maksimi - Shopenhauer
Prorokot - Kalil Dzibran

mora da gi procitate ovie dve knigi

„Девојката со портокали“ на Јустејн Гордер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom