Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Да те фати тебе некој така сериозно за врат ќе го немаше мислењето дека се глупирал, верувај ми. И остави дефиниција кревачи, спуштачи гледај мене на дело што ми се има случено.
А тебе на дело што ти се случило,тоа треба да е релевантно?
Ако зборуваме така,јас сум бил со стотици луге што пушат канабис,па НИЕДЕН досега не станал насилен.
Воа е лично искуство,скроз спротивно од твоето,а прилично сум сигурен дека имам далеку поголемо искуство од тебе.
Арно ти кажа чоекот,ако некој станал насилен од канабис,тоа е поради лош трип или глупирање и дури и да се случи кај некој,тоа е поради тоа што личноста е ментално нестабилна,ништо повеќе.

Jas ne pija, ne pusham nitu pak duvam. Ama ako dozvoluvame poroci kako alkohol i cigari ne gledam zosto da se zabrani amrihuanata koga e opsto poznata deka taa barem moze da ima golema medicinska upotreba.
Таа голема медицинска употреба, ја има марихуаната во случаеви на лечење некои болести(?! не е докажано, или можеби е, но еве нека ти биде). Нема потреба сите да се ,,лечат" секојдневно кога не се во болница и кога во истата не им препишале мара за ублажување на болки. Цигарите не ти ја менуваат перцепцијата ниту свеста, ниту постапките. Марихуаната ти ја менува и содржи 50 пати повеќе штетни материи отколку во најштетната цигара.

Јас само едно ќе кажам....тој шо пуши нека пуши и нека не навлекува други со тоа што ќе ја брани марихуаната и ќе ја величи до бескрајност!!!

Оти така беше и со педерите....доека ги немаше,педери имаше само на филм...а од коа почнаа се да легализираат,сеа децата по дома првиот прашање што ќе го постават од кога ќе проговорат ќе биде:
-"Тато,незнам дали да бидам женско или машко....во дилема сум"...

Затоа остајте ги тие што мислат дека травата е штетна,поарно за нив барем едно гајле помалку ќе имаат....а тие шо уживаат во неа нека си пушат и нека си кулираат!!!

п.с Затоа тие шо немаат пробано нека не пишуваат на темава за џабе....оти од рекла казала муабети ништо не можете да потврдите!

Епа има некои сто само пробале, и не се навлекле на тоа, ама тие сто редовно пушат не можат после само на тоа да си останат, организмот им бара појака дрога и на крај хехе баш како што опишав едноставно е:smir:

е ради ова викам да не се слушаат стари ама стари лица
имам другари кои цел живот откако ги знам се на марихуана, а појако нешто никогаш ама баш никогаш не пробале

Да те фати тебе некој така сериозно за врат ќе го немаше мислењето дека се глупирал, верувај ми. И остави дефиниција кревачи, спуштачи гледај мене на дело што ми се има случено.
А сигурен си дека типот не бил џанкер на кризи? :wink:

Па и сум се тепал со човек под дејство на THC....јак штик. Му се увртело у глава нешто. Мене и трезен човек ме има фатено за врат, па шо кур? Сега и да си трезен не чини?
Трезен е најубаво тогаш малку од малку човек размислува разумно.Инаку постовите ги напишав како реакција на тоа дека марихуаната не предизвикувала насилство, не да не предизвикува ако почнам да пишувам крајот нема да се гледа.

А сигурен си дека типот не бил џанкер на кризи? :wink:
Нема врска не е наркоман и сум во добри односи денеска со него, само во моментот го изгуби разумот под дејство на марихуаната и тоа е тоа, не сакаше сигурно да ме убие ако беше трезен сигурно поинаку ќе постапеше.

Јас само едно ќе кажам....тој шо пуши нека пуши и нека не навлекува други со тоа што ќе ја брани марихуаната и ќе ја величи до бескрајност!!!

И тоа едно шо го кажа, го утна...Значи, кога некој го напаѓа канабисот како растение со митови и преглупи факти, ЛАЖЕ луѓе, реално е за оние кои подобро го познаваат растението да се изнесат и да кажат дека сите тие „заплашувачки“ глупости што ги трескаат се апсолутна лага и да кажат како е правилно.

Изградени личности, и со тоа и без тоа самите ќе одлучат дали ќе пушат или не, марихуана.

Аааа Трн ти не лажеш нас малите тука дрогаши да се прајме :nesum: :baeh:

И тоа едно шо го кажа, го утна...Значи, кога некој го напаѓа канабисот како растение со митови и преглупи факти, ЛАЖЕ луѓе, реално е за оние кои подобро го познаваат растението да се изнесат и да кажат дека сите тие „заплашувачки“ глупости што ги трескаат се апсолутна лага и да кажат како е правилно.

Изградени личности, и со тоа и без тоа самите ќе одлучат дали ќе пушат или не, марихуана.
Лелеле само да се мрчело...

Добро бе ти прочита ли дека убаво пишав....и да го напаѓа и да не го напаѓа...прво нека проба па нека кажува....а како второ пишав дека поарно да викаме дека травата е штетна...отколку да речеме дека алкохолот е здрав!!!!

и ај па најди нешто за мрчење!:smir:

а како второ пишав дека поарно да викаме дека травата е штетна...отколку да речеме дека алкохолот е здрав!!!!
Канабисот е сто пати поздрав од алкохолот.

Како и секоја дрога, го уништува мозокот. Читав на интернет дека со подолга употреба на марихуана, се намалува мозокот.

Како и секоја дрога, го уништува мозокот. Читав на интернет дека со подолга употреба на марихуана, се намалува мозокот.

Да да....и половите органи исто. :pos2:

Пола свет конзумира канабис па сеа некој ке се најде да коментира дека го намалува мозок. :tapp:

Пола свет конзумира канабис па сеа некој ке се најде да коментира дека го намалува мозок. :tapp:

Епа затоа пола свет има намален мозок! Научен факт батка, не си попаметен од научниците што со години истражувале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom