Како се снаоѓате (преживувате) на студов?

• Креатор на темата Креатор на темата Ајанта
  • Време на започнување Време на започнување
Глеј филм, играј игрици, можеш на кафе во некој кафич таму е топло или кај некој другар/ка, ете вежбај, пишувај, цртај,напрај си чај, или кафенце земи си некоја добра книга укотви се на некое удобно местенце и читај, прај нешто ако си иновативен, побарај нешто по интернет што те интересира и разгледувај. Облечи се убаво како еским, само очите да ти се гледаат и шетај малце имун да станеш на студот, ако седиш цело време доома и до продавница да отидеш ќе настинеш така да мој совет излагај бар малце на воздух!

Море зимо бар не е проблем, ќе се облечиш добро и немаш мака:pipi: ,ама лето кога ќе дојде оние екстремните температури, тогаш ќе ве видам тогаш што ќе правиме ќе си ја дереме кожата :kajg:

Па највеќе ме нервира кај ладново што не можам да најдам друштво за искачање! на сите им е ладно и така и јас сум приморан дома да седам. не дека не ми пречи али се снаоѓаме и трпиме.

Деновиве шетам на кафе со другарките, се возевме низ град со колата на една другарка и дефинитивно постудено во живот мислам дека не ми било.
Најдобар избор е форумов, филмче, некоја игрица или добра книга па под ќебе и уживај.
Ама и не ни се погодува на нас, зимава ладно, лето од жештини не се излегува, ни пред компјутер се седи...

Мрзам зима студ и све што носат истите.
Со оглед на тоа си се снаоѓам супер,јаканата ми е бомба грее ненормално ко да има решетки од парно внатре,доле си фурам ѕивра или пижама :),капчиња две едно врз друго башка капуљача,шал умотан обавзно на мене.
Проблем ми се ракавиците едната ја изгубив па носам само на десна рака сеа пошто со неа имам проблем(и без студ ми е камен ладна) и така си шетам ко нинџа низ град,само на очи сум “гол’... :)

Гледам да се изолирам од студот, движењето сведено на минимум, пешки одам само 5 минути оддалеченост ако е. Штета, права штета е што немам способности за телепортирање.:cry::icon_lol:

Со фенерфуфна се греам јас и супер ми е.

Не ми е проблем студов,функционирам нормално.Единствено ме фаќа сафра малку што неможам моторот да си го возам.

Ако не ме фаќаат синусите одвреме навреме се ќе биде вред.
Со ладното си немам проблем оти ми фали преку лето, си немам проблем оти палтото е ко фурна, плус дуксерот/блузата и маицата под нив, плус носам капуљача преку капа (Марчелов стих) и обавезно нешто под панталоните (пижами, ѕиври), ракавици на раце и шал кога-како (ако не го земала сестра ми).

Ај бе не се жалете па иде до кај минус 4-5 преку сила..не е ништо страшно,ке се наоблечете и си фурате...
Мислам на крај краева Зима сме :helou:...
Ја би сакал да дојде и до -20 па тогаш ке ве прашам што ке праите :)

Го викам реактив, прво ме масира со етерични масла, па после заедно се грееме. :icon_cool

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom